Raków Częstochowa

No nie… :face_with_diagonal_mouth: :face_with_raised_eyebrow:
To by mnie dobiło…
Tylko…Jest róznica pomiędzy tym co sobie uroił Raków a tym czego chce Warta i Szulczek.Mam nadzieje że to nie wypali…
Farjaszewski juz zdementował!
I pewnie te przepychanki jeszcze potrwają…
Wg. niego Szulczek zostaje w Warcie.

1 polubienie

Czyli wyglada to jedynie na medialne spekulacje. Oby.

1 polubienie

Oby.
W sumie,taka sytuacja z podjazdami pod Szulczka,wisi w powietrzu od dawna…Póki co,to jednak wygląda jedynie na szum dziennikarski…

1 polubienie

Karuzela medialna, czymś trzeba szpalty wypełnić, by jak najwięcej ludzi klikało w reklamy.

Prawdopodobne ale z drugiej strony,zapewne niektórzy liczą na łatwy kąsek bo Warta,ligowy biedak,pieniędzy potrzebuje niemal na wszystko…
Mam nadzieję upiór wyprzedawania nie zagości przy Drodze Dębińskiej…

1 polubienie

Raków dzisiaj pokonał na wyjezdzie, beznadziejnie słaba Miedz Legnica 2:0 i ma już 11 punktów przewagi nad 2 Legia.
5 kolejek do końca sezonu…
Raków praktycznie, juz jest mistrzem Polski.
I w takiej sytuacji, ich trener, marek Papszun,uwazany za najlepszego obecnie w kraju,konczy wieloletnia przygodę z klubem.
Co sprawia ze TAKI trener nie chce zagrać w Europie o ligę mistrzów? :thinking:
No za cholerę tego nie rozumiem… :roll_eyes:
W międzyczasie,Patryk Kun już odszedł do…Legii…
Co z tego wyniknie?
Znaków zapytania coraz więcej…

Wg mnie Papszun otrzymał ofertę nie do odrzucenia, o której na razie cisza, a o której dowiemy sie niebawem.
Mistrzostwo Rakowa już praktycznie klepnięte, zapowiada się ciekawa walka o 3 miejsce między Pogonią a Lechem

1 polubienie

Czyli nie wierzysz w jego"sprawy rodzinne" :wink:?
Faktycznie, trudno to przełknąć bez zdziwienia…

1 polubienie

Tak samo jak w sprawy rodzinne Skorży.

1 polubienie

:joy: :joy: :joy:
To prawie jak ja z kontuzjami w tenisie.Prawie bo niektóre panie faktycznie wyglądają na mocno przerobione… :wink:

Dalsze bla-bla-bla…
W końcu jednak,chyba ok. września,dowiemy się :wink:

Jako że to nie 01/04,wypada rzecz nazwać po imieniu…
Niejaki David Szwarga,zastąpi Marka Papszuna na stanowisku trenera mistrza Polski!
Z calym szacunkiem dla być może,utalentowanego młodego człowieka ale…
Mistrz Polski za chwile bedzie grał o Lige Mistrzów a tymczasem,odchodzi ojciec chrzestny wszystkich dotychczasowych sukcesów drużyny,sprzedano juz 2 piłkarzy [nic nie wiem o wzmocnieniach…] a tuż przed wejsciem na europejskie boiska,zatrudniono żółtodzioba bez nazwiska i wyrobionej marki…Sabotaż?Samobójstwo?Czy jak to mówią,strzał w kolano…
Bo jesli ten trener wprowadzi Raków do Ligi Mistrzow,rozgrywek grupowych to chyba uderze sie w czoło czymś twardym… :roll_eyes:
No chyba że klub juz oddał pole i walczyć nie zamierza…
Zresztą…Czym ja sie przejmuje…Nie mój klub,nie moja troska…Tylko że.To polski klub,polski mistrz… :thinking:
Na razie jednak,ważniejsze dla mnie jest to że David Szulczek zostaje w Warcie i to definitywnie koniec dziennikarskich bredni na temat jego odejscia.

3 polubienia

Wybrano najwidoczniej wariant oszczędnościowy. Raków z odejściem Papszuna stracił swoje DNA. Kiepsko to rokuje na przyszłość, no ale po pierwsze pożyjemy, zobaczymy, a po drugie tak jak mówisz. Nie nasze małpy, nie nasz cyrk :slight_smile:

2 polubienia

Ale jaka możliwa"myśl" temu może przyświecać???Zwyczajnie nie rozumiem…
Oszczędności…
Oni jeszcze nie zaczęli zarabiać! :roll_eyes:

Widocznie nie uwierzyli, że mogliby zarabiać, tudzież mają nadzieję, że zarobią jak najmniejszym inwestowaniem :slight_smile: A śmieją się że Poznaniacy skąpi :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Ha,ha…A wiesz ze mi to też mignę!o gdy sie zastanawiałem :joy:
Jest taki stary dowcip,pewnie znasz…
Wiesz jak powstał drut aluminiowy?
Poznaniak i Krakus wyrywali sobie złotówkę :joy: :joy: :joy:

3 polubienia

Tymczasem Anwil Włocławek zdobył Puchar Europy w koszykówce. To pierwszy taki klubowy sukces polskiej drużyny.
Dołączyli do siatkarzy i piłkarzy ręcznych. ZAKSA i Viva.

3 polubienia

Trudno nazwać polskim zespołem ekipę w której ledwie 3-4 Polaków gra role zmienników.A i to nie od razu…

Raków i Legia zgodnie wygrały.Lech i Warta,przegrały…To chyba po raz pierwszy w tym roku,taki układ… :face_with_raised_eyebrow:
Dziwny ten rok…
Jedyny znak zapytania [prócz spadkowiczów oczywiście] to…trzecie miejsce.

Dopiero teraz wpadłem na ten temat i postanowiłem odpisać, bo przed chwilą oglądałem (a właściwie ogląda mój syn) ceremonie otwarcia finału Pucharu Polski. Gdy grano hymn narodowy a z drużyny Rakowa prawie nikt nie śpiewał (oprócz bramkarza). Wiem, wiem, to nie reprezentacja, jednakże pewien niesmak pozostaje.
Gdzie te czasy gdy w lidze angielskiej był przepis zabraniający posiadania w składzie więcej niż dwóch obcokrajowców?

3 polubienia