I jak tam Wam w tym nowym roku? Lepiej, gorzej czy tak samo, jak w minionym? Jest ten nowy rok HAPPY, według życzeń zewsząd spływających?
mam dość daleko stacje. dużo podrozalo?
Powiedziałabym, że ciepło!
Pierwszy dzień to zawsze taki trochę na dojscie do siebie po nieprzespanej nocy.
Wyglada na to, ze tylko data umowna. O tym, zeby z nowym rokiem nowym krokiem mowy nie ma.
Jak? W porządku. Byłam na plaży, teraz porobiłam sobie zabiegi kosmetyczne i myślami jestem już w pracy.
Czy lepiej to się okaże, wróciłem z mszy za zmarłego syna siostry, na chodnikach masa leżących zapitych, tak że nie wiem - jednego udało się nadepnąć na kończynę. Po co tacy ludzie żyją ?, Mnie z udarem zawieżli na izbę wytrzeżwień i 0 promila, a z promilami leżą jak śmieci po występie w Zakopanem, po mieście samochody jadą na długich światłach i aż 30 km/h, i policji nie widać. Zastanawiam się czy współczuć szpitalowi, lekarzom, za to straż pożarna co chwilę gdzieś wyjeżdza na bombach - ich samochodów naliczyłem dużo więcej niź karetek, zwierzaki chyba na ziołach bo cicho. U mnie społecznie początek hm jest gorszy z roku na rok. Po ilości pijanych to biedy nie widać. W pracy gość za robotą za 4-5 tysięcy targuje się o 4 000 € / miesiąc, hm może zrobić wszystko, inaczej woli być bezrobotny. No jestem sfrustrowany i załamany - jak żyć
Mój awatar z FB, to mną wstrząsło
Zmożeni pracą…aż padli.
Powiem ci 31 grudnia
Ooo i to jest najlepsza odpowiedź :))
A jeszcze kepiej za rok…
Dobrze, że to autor pytania decyduje o nadaniu statusu Najlepszej Odpowiedzi. Ale poczekamy i zobaczymy, co @Devil będzie miał do powiedzenia 31.grudnia 2023.
Na razie wiadomo tyle że to będzie rok trudny z powodu inflacji i wojny. Nie wiadomo co będzie z chińskim covidem który został wypuszczony z tego kraju na wolność.
Będą też wybory. Jeśli znów wygra PiS to pozostanie nam modlitwa o pokój i wolność.
Z PiS to się okaze
Ziobro trzyma sie retoryki bliskiej torunskiej, konserwatywnej obyczajowa.
Prezes ujeżdża swojego niemieckiegi konika i oba ugrupowania plują na UE
Zelazny elektorat ich nie opusci
Tzw. opozycja jest ciągle rozproszona i niestety problem w tym, że PO nie ma dobrych negocjatorów jesli chodzi o ewentualny rzad koalicyjny.
Planktonu lewicowego nie licze, bo bylo to halasliwe przed porzednimi wyborami, ale potem głowa w piasek.
Z wiarygodnością krucho.
A do tego sytuacja gospodarcza zaczyna być katastrofą. Tak, ze jesli prezes szybko ze szpitala nie wyjdzie to grozi totalny ziobryzm czyli Armageddon.
Poza tym wielu ludzi nie widzi jakim zagrozeniem sa ruskie onuce - ograniczenie wojny do Ukrainy to byc lub nie Europy.
Tylko jak tak dalej potrwa to tem piekny kraj bedzie wygladal jak Warszawa po Powstaniu.
Na zmiany polityczne trzeba zaczekać do wyborów. Tu wszystko zależy od suwerena.
Póki co PiS by mieć większość potrzebuje Ziobry. Będą się gryźć i jednocześnie trwać. Najważniejsze jest koryto.
Rok to umowny okres obiegu naszej planety dookoła Słońca nie mający, jako zjawisko astronomiczne, zbyt wiele wspólnego z wydarzeniami na Ziemi, które są niezależne od kalendarza, jakkolwiek go zdefiniujemy.
Wlasciwie to moze mieli racje nasi przodkowie laczac bezposrednio rok ze zjawiskami takimi jak przesilenia sloneczne i cykl ksiezycowy? Bo jednak to ma wplyw na zjawiska na Ziemi? Pogoda, dlugosc dnia - czyli ilosc odbieranej energii, plywy oceaniczne? ( nie tylko - minialne zmiany grawitacj dzialaja na wszystko)