Roland Garros.Odsłona kolejna,2025

Jaquline nie wierzyła do końca…Jej winnery były jednak rzadkie..Być może to była kolejna mobilizacja"na Igę".Zamach na legende…Nie wiem.Nigdy wcześniej Christian nie widziałem.
Natomiast takich co sobie na Idze uzębienie uszkodziły,widziałem już sporo.
Niemniej bardzo podobała mi sie techniczna i pełna uporu,gra Jaqueline.
I ten upór bardzo różnił ją od Raducanu.Plus siła forhendu.

2 polubienia

Tak, Jacqueline grała o wiele lepszy tenis od Raducanu. Ale dziś wiele tenisistek z dalszego topu gra lepiej od Emmy, która nie może się odnaleźć i chyba się nie odnajdzie. Poważnym sprawdzianem dla Igi będzie Rybakina jeżeli tak zagra jak dziś z Ostapienką. Dziś Jelena była tą tenisistką, co kiedyś. Czy jednorazowo, tego nie wiem, ale wiem, że Iga z nią musi zagrać tak jak w I secie dzisiejszego meczu z Rumunką. A nawet lepiej, bo Rybakina pokazała niesamowity tenis.

2 polubienia

Nie widziałem ale fakt,opinie są zgodne.
Zresztą,o czym tu gadać…Każdy zna klasę Rybakiny.
Na chwilę obecną,zapowiada sie tzw.porawdziwy sprawdzian.
Poza tym,dawno nie grały! [za sobą]

2 polubienia

Mecz na pewno będzie ciekawy i obstawiam go banalnie 50/50. Powinienem dodać 5 Rybakinie ale serce moje mi na to nie pozwala. :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Rybakina,wracająca do realnej gry,na dzisiaj pozostaje faworytką.Ale kompletnie nie w ten sposób jak miesiąc temu.
O nie…
W czysto tenisowy sposób stawiałbym na 2:0 dla Igi…Pozostaje jeszcze głowa…

2 polubienia

Chętnie założyłbym się z Tobą, że Rybakina wygra i jeszcze chętniej przegrałbym ten zakład. :grinning_face:

3 polubienia

Crucial moment…
Być może nawet odpowiedz na to,gdzie Iga jest w ogóle…
Tego co zdobyła nikt jej nie zabierze…Ale co dalej…Tego nie wie nikt.
No,może poza Anglikami którzy już ogłosili powrót królowej :laughing:
Miłe…
Ale po prostu łatwiej się komentuje gdy sie rozumie,widzi coś tak jednoznacznego jak Iga wczoraj…

2 polubienia

Mecz Igi z Rybakiną, to chyba nie dzisiaj, tylko jutro będzie. Tak przy okazji. Ostatnie mecze Iga z nią wygrała, o ile pamiętam.

Mam nadzieję bo muszę wyjść :melting_face:

Svitolina za chwilę odeśle do domu naszą Jaśminkę…Jak to możliwe by tenisistka była tak przerazliwie blada??? :thinking:
W 3 secie jest o klasę lepsza…
No a potem…Chyba nie musze nikomu mówić :innocent:

2 polubienia

Tak, ten 3 set, który tylko oglądałem, był bardzo dobry, tylko nie dla prawie naszej Jasminy, trochę pechowy, ale Svitolina pokazała naprawdę moc chwilami, i szła nieuchronnie do swojego końca.
Przy okazji, Ukrainka jest żoną również znanego i wojowniczego na kortach Francuza, tj. Monfisa. Który słynie z niebywałej upartości trwania na kortach, mimo jego 38 lat.

2 polubienia

Są tacy zawodnicy…Nie do zdarcia.Jak…Noriaki Kasai.I oby ich nigdy nie zabrakło!

2 polubienia

Ależ nakręcają atmosferę!
Coś w rodzaju specjalnego"clipu"z fragmentami wypowiedzi nt.przeciwniczki
Teraz Andy Roddick z komplementami pod adresem Igi…

1 polubienie

No to za chwileczkę już teraz Iga wchodzi na kort, jakże reprezentatywny, Philippe Charthier. Francuzi robią z tego wielkie wydarzenie. Co to będzie.
Oczywiście będzie to dzień dla Igi. Tutaj nie może być żadnej wątpliwości.

2 polubienia

Really???
Podziwiam Twój spokój :laughing:
A raczej,gratuluję!!!
Ja sie boje by moja gęba nie nabawiła sie nerwowego “tiku”…

2 polubienia

Póki co, mecz zaczyna się od punktu zero. Czyli dalej, może być już tylko lepiej!
U mnie w studiu, między innymi Justin Henin. Panów jakoś nie kojarze, żadnego celebryty w każdym bądź razie. Rozmawiają raczej w typowo pragmatyczny francuski sposób.

2 polubienia

Żenujący był ten gem…Iga zmieściła 3 niewymuszone niczym błędy

2 polubienia

No cóż 1-0 w pierwszym gemie. Rybakina narzuciła swoją serwisową grę, i tyle. Poza tym trzeba się rozgrzać…
I 2-0, Rybakina może denerwować swoimi perfekcyjnymi uderzeniami.
3-0, Iga miała swoje szanse, ale swoje podanie jednak Rybakina kontrolowała.
18-8 w punktach dla Kazaszki.
4-0. Iga zdaje się grać przeciwko robocopowi…
22-8, kurcze.
5-0 czysty gem dla serwującej Rybakiny. Można pierwsze wnioski wyciągnąć, Iga nie ma żadnego planu wobec tak grającej Rybakinie…
Serwisy nie mają swojej roli, drugie serwisy słabiutkie, no i autuje obficie Iga.

1 polubienie

Gdybym miał psa,już bym był na spacerze.
Na razie…Tego sie nie da oglądać!

2 polubienia

Polka nie zdobyła dotąd żadnego punktu.Tylko błędy Rybakiny…
Czyżby Rybakina miała ten mecz wygrać na stojąco?
Bo na razie,nie musi biegać…Wstyd!

2 polubienia