Tak. Nie mamy prawa zatrzymać druków do głosowania, są już ustalone kary jak w/w.
Nie będzie trudno namierzyć tego, kto wybory zbojkotował, trzeba się czytelnie podpisać i podać pesel
Zaraz, chwileczkę, PRL bis?
Jeśli ktoś taki jak ja, która nigdy w życiu nie jechała autobusem na gapę wku…ia się na obecną sytuację, to nie chcę wiedzieć co się kłębi w głowach młodych gniewnych.
@birbant
Gdzie PRL???
Nigdy dotad wybory nie byly ani przymusowe ani jawne, przynajmniej forme zachowywali
Ale co sie teraz dzieje to ja sie tylko Polakom dziwie ze to znosza
Bo mnie juz od samego czytania nie powiem co trafia
Chyba gorzej.
Doszlo to juz nawet do mnie…
Ani faszyzm,ani chyba komunizm[Ty wiesz lepiej-ja nie pamietam] tak spraw nie stawial…
Za Stalina, przymusowe.
@efka
Ja dodam od siebie:
Jezeli ktos taki jak ja z dala od Polski i majacy niewielki z Polska kontakt sie wku…i to jak jeszcze to nie wiem jak to Polacy znosza i jak dlugo jeszcze???
Ale zwolenników pisu to cieszy.
@birbant
Tego nie pamietam, wiem tylko ze ludzie sie buntowali a moj ojciec zaslanial szczelnie okna i sluchal zagluszanego czesciowo Radia Wolna Europa
Duzo nie mogli zrobic, ale teraz???
Chyba bede dziekowac ze mnie onego czasu z Polski wyprosili!!! Bo narazilabym sie teraz chyba jeszcze bardziej
No to niech kaczyński ludziom te skrzynki montuje.
@efka
@birbant
Niestety ale chyba musze sobie zrobic przerwe
Nie jestem w stanie tego przetrawic
Tym bardziej ze ja sie narazalam i to jak pomagajac Solidarnosci, znoszac rewizje i parady Milicjantow z ogromnymi psami w akademiku - wiecej juz nie bede opisywac, a bylo tego sporo! A teraz mi sie plakac chce. Nie dla takiej kaczej Polski sie przeciez narazalam
A co ja mam powiedzieć? Kuwra, żebym wtedy wiedział, to też bym się schował, jak kaczyński wtedy.
Ktoś będzie musiał za nas to zrobić, nam wychodzić z domu zakazano, sklep daleko, na rower nie wsiędę bo mi mandat wlepią
@GumowaKaczka
Dziwisz sie?
Ja juz sie niczemu nie dziwie
Sporty sa w czasie epidemii zabronione. Organizm musi sie odpowiednio oslabic zeby nie sprzeciwial sie decyzjom PiS ustalonym w nocnych debatach
Niech montuje i kupuje…
Cykor
Barana bym nie obrażał !., Zarośniemy jak menele
@ata-ata u mnie uprawianie sportu na swiezym powietrzu tez jest zabronione, ale TV bez przerwy podsuwa pomysly jak sobie radzic w warunkach domowych - cwiczyc w domu, na balkonie, tarasie, zeby kosci sie nie zastaly.
mnie to przeraza z wyborami - nic z tego nie rozumiem.
czy za cos w Polsce kara nie grozi?
oboz koncentracyjny im sie zamarzyl?