Samobójstwo – odwaga czy tchórzostwo?

Ja już część swego oddałem, niemniej po szpitalu z uwagi na zawał, mogą mnie przenieść na listę awaryjną, z krwią podobnie

@Antykwa tego rodzaju akcje? Mial szefuncio szczescie, ze znalazl ratowników.

2 polubienia

Operator pojawił się póżniej bez zapowiedzi. A żuraw to była nagła potrzeba. Żal było chłopa jak każdego no i to był dzień wypłaty - pracowałem w okresie próbnym, umowę osobiście podpisał, to nie jedyny taki przypadek

Miałem dylemat - albo otoczenie czy ja byłem pechowy albo przypadek, rozważałem to wtedy przy piwie i zasnąłem

Nie lubił biurka, jeżdził z budowy na budowę, nieraz jako magazynier dostawca, nieraz poprawiał kierowników budowy czy projektantów

@kaziu co ludzie potrafia na budowie? Temat na dluga i barwna opowiesc.
Mnie to do biurka jest w stanie przykuc komputer, a i to nie zawsze od czasu kiedy dostalam pierwszego smartfona do reki lat temu 10
Kolega @Devil ma racje, trzeba sie wziac za darkneta, od przybytku glowa nia boli.

1 polubienie

Przepracowałem na budowie parę lat. Wiem że żaden kierownik nie ma prawa zastępować operatora wg swojego widzimisię. Ani magazyniera. To jest sprawa prawnej odpowiedzialności. Choćby miał wszelkie kwalifikacje.

3 polubienia

Obecny Darknet mało co chroni w sieci, podobnie jak TOR. Monopole są zinwigilowane. Kiedyś mnie to kręciło

To nie do konca - uprawnienia a umiejetnosc to dwie rozne rzeczy
I jest cos co nazywa sie stanem wyzszej koniecznosci :crazy_face::wink::skull_and_crossbones:

1 polubienie

W uprawnienia nie wnikam. Jako szef swej firmy miał legalny komplet uprawnień potrzebne na każdej budowie, z których nie często korzystał. Nieraz problemy ocierały się o sądy. Firma to ponad 80 osób fizycznych i 1 umysłowa

Ty sobie pewnie kpisz ze mnie @okonek, takie mam wrażenie. Właśnie napisałem że chęć popracowania (popisania się) a uprawnienia to nie to samo.

1 polubienie

Każde zlecenie, konkursy sprawdzało 2 biegłych prawników obeznanych w prawie budowlanym, zanim firma weszła do interesu od a - z np. wypłacalność itd. nie wchodził na ślepo, terminy nie goniły pomimo wielu zaczętych budów, bo kolejne terminy zleceń czekały na uzupełnienie prawne przez inwestorów, cena była na końcu, a zlecenia po całej Polsce. Firma wygrała przetarg z Skanską jakością budowy i terminem

@kaziu, szef swej firmy ma prawo kierować firmą ale nie ma prawa wykonywać czynności wymagających uprawnień potwierdzonych egzaminem i świadectwem. Może być właścicielem ale musi przestrzegać prawa. Posiadanie uprawnień operatora sprzętu budowlanego nie jest niezbędne kierownikowi budowy.

2 polubienia

Nie kpię z ciebie, tym bardziej szanuję za znajomość w temacie budowlanki. Była potrzeba chwili niezapowiedziana - naraz przyszła stał i drewno dachowe, 3 "długie tiry " w kolejce. A wydanie zezwolenia na zablokowanie kawałka pasa jezdni trwa 2 dni i kosztuje firmę a nie inwestora. Kierownik budowy nie dogadał się z inwestorem - plan budowy był zagrożony, bo wszyscy siedzieli w kieszeni u inwestora, a ten miał kaprysy

To nie tak, szefa uprawnienia były legalnie, równie dobrze mógłby pracować jako kierownik budowy czy inspektor budowy, a nie jako szef firmy. Miał magistra projektanta, stąd łatwiejszy dostęp do uprawnień. Korzystał jedynie z zewnątrz z usług inspektora BHP i babki rzecznika od ustalania katastrof budowlanych / dlaczego /. Których jest tylko 4 na Polskę z nadania administracyjnego które jest koncesją rządową

@Antykwa juz wisielczym humorkiem nie mozna sie wykazac?

2 polubienia

Tiaa nawet bedac szefem pojektu nie musisz umiec czytac i pisac. Od tego sa adwokaci.

1 polubienie

Trudno dyskutować i cokolwiek dowodzić nie znając wszystkich szczegółów. Więc ja na tym ten temat kończę. image

1 polubienie

Ty się na mnie nie obruszaj a humorem się wykazuj wedle woli. Nie koniecznie wisielczym. image

2 polubienia

Samobójstwo jest nieodwracalnym rozwiązaniem na chwilowe problemy. Uważam, że zawsze można zacząć wszystko od początku, nawet jeśli traci się pieniądze i dach nad głową. Odbieranie sobie życia nie jest odwagą,to chwilowy kaprys,który przysparza mnóstwo problemów bliskim.

4 polubienia