Serwis sportowy 12

Po I serii w Wiśle jest lepiej niż przyzwoicie, prowadzi Kubacki, czwarty jest Żyła, siódmy Wąsek, dziesiąty Stoch.

Z dziennikarskiego obowiązku i kibicowskiej radości:
Piast Gliwice-Warta Poznań 0:2!
Warta dalej królem na wyjazdach!!!

1 polubienie

A Dawid Kubacki wygrał Wisłę.

1.Kubacki.
2.Granarud.
3.Kraft.

1 polubienie

Tak,własnie doczytałem…Od 2 lat,wieszczysz koniec skoków w Polsce i na szczęscie jakoś nie chce być gorzej.
Ba!To Tande i Geiger odpadli po I serii :joy:

Fatalne warunki pogodowe. Loteria.
Stoch też fatalnie trafił. Niektórzy spadali na 90 m.
Nadal wieszczę koniec polskich skoków. Choć z całego serca nie chcę tego.

Iga Świątek vs Cori Gauff 2:0. 6:3/3:0.
Amerykanka grała bardzo ambitnie i dobrze do stanu 3:3 w I secie, wymuszając na Idze sporo błędów. Iga świetną grę przeplatała psuciem piłek. Szło punkt za punkt. Ale od tego remisu rozpoczęła festiwal i nie oddała gema do końca meczu, choć o niektóre gemy musiała mocno walczyć i wygrywała je AD.

Garcia vs Kasatkina 2:1. 4:6/6:1/7:6.

W półfinałach zmierzą się Swiątek - Sabalenka. Sakkari - Garcia.

1 polubienie

Ostatni set to 6:0…
O ile Amerykanki [a Gauff szczególnie!] w ogóle nie powinny byc na tym turnieju,o tyle odpadnięcie Jabeur,uważam za sporą niespodziankę.

1 polubienie

Zapomniał bym. Oglądałem powtórkę na włoskiej stacji. Nie tyle Sakkari grała dobrze, co Jabeur fatalnie. Była tylko sparingpartnerką dla Greczynki. Nie wiem, dlaczego tak? :shushing_face: :man_shrugging:

Dziś oglądnę mecz Garcii z Kasatkiną.

A jeśli o Igę chodzi, to powinna poradzić sobie z Sabalenką.

1 polubienie

W Wiśle, tymczasem trwają kwalifikacje.

1 polubienie

Murańka i Kot powinni być juz dawno potraktowani jak Ziobro.Cały czas tylko złudne i niczym nie poparte nadzieje a w efekcie,blokowanie miejsca w kadrze…

1 polubienie

Ale komu oni blokują? Na ich miejsce można dać młodszych, z tym, że oni skaczą jeszcze słabiej. A poza tym, czego spodziewać się po tych tajnerkach we władzach związku?

Właśnie takim Juroszkom czy Habdasom.Bo takich jest jeszcze 2-3.No chyba że nasze ambicje siegają obecnie miejsc jedynie na pierwszą serie czyli w 4 dziesiątce

1 polubienie

Przecież skaczą, dostali szansę. I to na nich koniec. Jest okazja, iż jesteśmy gospodarzami, co daje nam prawo wystawienia dużej ilości skoczków. Zrobiono to.
Nie przeczę, być może powinno skakać jeszcze kilku za kotów i hulów, ale, tak dalekiej wiedzy nie mam. Generalnie, zastępców naszych mistrzów, póki co nie ma. Stoch, Kubacki, Żyła mają skakać do 40 roku życia?

Nie.Dokladnie na odwrót.
Tak jak robia to obecnie Szwajcarzy,tak jak zawsze robia to Norwegowie i jak zrobili kilka lat temu,Niemcy.
Nie mówie o skokach w Polsce bo tu mozna sobie wystawić kilkunastu zawodników.Ale za granicą juz nie.I zamiast tam wysyłać wiecznie Hule czy Kota tylko dlatego ze raz pieknie skoczył [i to najczesciej u siebie…] należy oswajać kolejne pokolenie.
Niczego sie nie nauczą jak nie zaczną wyjeżdżać.
Oczywiscie przykład Finów świadczy na wieki że nie ma i nigdy nie będzie zlotego środka ale zadowalanie sie poziomem Kota czy Zniszczoła to najgorsze co można zrobić.

Aaa,o to Ci chodzi. Oczywiście, to powinno być robione i nie od dziś. A zaległości pokutują.

To jest grzech zaniechania,strach przed ryzykiem,kunktatorstwo.I to co robi biedę w piłce…Oczekiwanie natychmiastowego efektu…

1 polubienie

hehe, a ja chciałem, właśnie nawiązać do kopanej. Zresztą nie tylko, podobnie jest e ręcznej, gdzie ciągle rządzą kościane leśne dziadki - scheda po komunie. I w paru innych dyscyplinach.

1 polubienie

Wczoraj dziewczyny zagrały przyzwoity mecz z Niemkami.
W kontekscie gnoju z przed ok. 5 lat,szybko sie ta kadra podniosła.
Tyle ze z takim przestojem jak wczoraj,nie dadzą rady ani Czarnogórze,ani Hiszpanii.
My w sportach zespolowych moglibyśmy być potęgą gdyby nie te przestoje w grze… :thinking:

1 polubienie

Wiem o naszych piłkarkach, a tymczasem Kubacki ratuje polskie skoki.
Po pierwszej serii jest, tak jak wczoraj, liderem, za nim Lanisek i Kobayashi. Reszta gdzieś w dalekim tle. Aha, Żyła 12. Stoch zdyskwalifikowany.

2 polubienia

Nigdy nie zrozumiem tych dyskwalifikacji.Jak mozliwa jest w ogóle powtarzalność tego typu wykroczeń???

1 polubienie