Serwis sportowy 19. Uwaga,uwaga...Nadchodzi!

Mocno podejrzewam, że odnosisz właściwe wrażenie, bo prognozy, niestety, nie sprzyjają do końca konkursu.

1 polubienie

Tschofenig skoczył z 16 belki 140 m, a Dawid z 14 137,5. Ale Dawid miał o tyle silniejszy wiatr, że przeliczniki dały mu przegraną o 4 pnkt.

Granerud, np w I skoku poszedł na 137 a w II, wiatr go silnie przydusił i zrobił 122.
Żyła też miał kiepsko z wiatrem, podobnie Wąsek i Zniszczoł. Stoch zajął 17 miejsce, mając wiatr nie przeszkadzący. Ale on jest po infekcji jakiejś, przeziębiony był.

1 polubienie

Trzy punkty…I wszystkie kadry mają przynajmniej po jednym odstającym od reszty…Czy Wąsek udzwignie ten cięzar?

16 punktów do Austrii…Czy to jest wykonalne dla Kubackiego?W pierwszej serii,wygrał z Kraftem o 10 ptk…

Przegrywamy o 1 punkt… :roll_eyes:

1 polubienie

Dopiero teraz wróciłem na chatę. Skoki oglądałem w Niemczech u znajomych. Drugie miejsce cieszy, ale mam niedosyt. Kuźwa, jeden punkt…

2 polubienia

Ja sobie tego nie zobaczę ale…Tu nawet nie o Wąska chodziło…Stoch miał słabszy drugi skok i zanosiło się ze w ogóle nie będzie podium…Na szczęście inni tez skaczą…mało zespołowo.

1 polubienie

Ostatni skok Kubackiego też był taki sobie. 127,5, Metr dalej i wygralibyśmy.

2 polubienia

A Słowenia sprawia nam niezłe lanie w szczypiorniaku! Jest gorzej niż z Francją :frowning:

1 polubienie

Niestety.

W tym meczu ze Słowenią nasi na mistrzostwach świata pokazują mistrzostwo świata w … indolencji. Przykro patrzeć, jak rywale robią z nami co chcą, a my jesteśmy bezradni.

1 polubienie

Mam szczęście tego nie oglądać ale jeśli ktoś odstawia taka siare we własnej sali, przy ponad 10 tysiącach kibiców to znaczy ze albo nic nie potrafi, albo jest zwyklym naleśnikiem.
Przecież tam nawet walki nie było w 2 połowie…

2 polubienia

Aż łupież bolał, patrzeć.
Zostaliśmy zdeklasowani, podobnie, jak Arabia Saudyjska, bo i tak samo graliśmy.
Oni nigdy nie będą chłopakami od Wenty.

1 polubienie

Tak,nic na to nie wskazuje…Brak charakteru to chyba najbardziej irytujące co można w sporcie zaobserwować…

1 polubienie

Do psychologa z nimi, a nie do… sportu… :rofl: :joy:

I znów kiepska wiadomość. Wygląda na to, że dziś skoków w Zakopanem nie będzie. Wieje wiatr w porywach do kilkudziesięciu km/godz., a ponadto zapowiadają deszcze ze śniegiem. Do dupy takie na ramię broń… :man_shrugging:

1 polubienie

Idę do kina.

Ależ pech Dawida. Przegrał z wiatrem.

Dude bylo z trybun wywalic. Jonasz jeden…
Właśnie mam przyjemnosc obejrzec skoczkow.
Chyba na dzien dzisiejszy jedyny pozytyw pobytu w Polsce.

2 polubienia

Austrialian Open.
Hurkacz wygrał swój pierwszy mecz z Hiszpanem Martinezem - 68ranking
3:0. 7:6/6:2/6:2.

Hubi męczył się w I secie, który wygrał na styk, ale w dwóch pozostałych wyniki mówią za siebie. :+1:

1 polubienie