Libia tak jak sie zdazylam zorientowac masowo “importowala” lekarzy i personel medyczny z demoludow. Czesto na dłuższy czas i z rodzinami. Wtedy z reguły mieszkali w strefach dla obcokrajowców dyplomatow.
A ja ciekawa jestem jak Arabia rozwiaze problem gastarbeitera Ronaldo?
Bo moze on i niepijacyze wzgledu na pracę, ale z Georgina na kocia łapę żyją Niewiernemu wybacza?
Dla celów propagandowych,zmilczą to co mało wygodne.
Tak,to jedno sie w Libii zgadzało.Kasa.
Polska vs Arab, Saud.
W 10 minucie 3:4 i szag mnie trafia…
Francja wygrała ze Słowenią 35:31 i pokazała Słoweńcom miejsce w szeregu, ale mecz był bardziej zacięty niż ładny. Ale w “rękę” mecze nie mają być ładne.
!6 minuta i 5:6. Nasi się męczą okrutnie. Poziom pojedynku poniżej kupy. Polacy zamiast grać uprawiają MMA. Póki co, rozpacz i desperacja z naszej strony. Gramy 2 min. w piątkę. 7:8 w 18 min. 7:9 21 min. Bolą mnie zęby, które straciłem 20 lat temu.
25 min i 11:11…, i z tego, jebiona mać, ja mam się cieszyć? Nasi, zapewne ten mecz wygrają, bo Arabia, to przedszkole w tej dyscyplinie, ale dlaczego my gramy tak nędznie, jak oni? Co my robimy na tych mistrzostwach? 12:12.qrva!!! Już wiem, co robimy…, blokujemy miejsce Eskimosom… 13:12. pierwsze prowadzenie. Żeby nie ostatnie, qrva mać…
Chyba pierwszy raz w życiu się cieszę ze impreza rangi mistrzowskiej mnie omija…
Masz oszczędzone dużo nerwów. A ja, kuźwa, ze skóry wychodzę, jak na to patrzę.
Do przerwy 13:12. Dobrze, że dawno już zdążyłem osiwieć i wiele włosów stracić.
33 min. 15:13. 16:13. Gra polskiej drużyny zaczyna wyglądać przyzwoiciej. Panika minęła?
Moryto nie trafił karnego. Norma 16:14. Ja prdl!!!. Jak można się męczyć z takimi patałachami, jak te ciapate? 18:16. Obronę mamy jak sito. 19:16. 20:16. Czas dla muhamedów i alich. 21:16 - zaczyna się mozolny odjazd.
Najpierw głupia strata piłki, a potem głupi faul i Moryto na 2 minuty weg. Do tego karny dla nich i… 21:17.
Powtórka z rozrywki w oddaniu piłki i 21:18. Czas dla naszych chłopcząt.
22:18. Wzajemne oddawanie sobie piłek w toku. Teraz oni zrobili nam prezent i o dziwo…, wykorzystany.
Kolejny niecelny rzut naszych i 22:19. W takich rzutach jest coś ok. remisu.
22:20 i następne zgubienie piłki z naszej strony, czyli 22:21.
23:22 i jeszcze 8 minut tej męki.
Nasza strata, ich strata i 24:22. 25:22, ale rozegranie mamy wolne, czytelne i niedokładne.
Czas dla Arabów. Doszło do tego, że ratujemy się nieczystą grą. Teraz wcale się nie dziwię, że dostaliśmy łupnia od Słowenii. Możemy grać z Mongolią.
25:23 i niech to się wreszcie skończy.
Jest mały horror, 3 bramki przewagi i 5 minut do końca. Może wytrwamy!
Piszę o tym powyżej. Jeszcze minuta i 7 sekund.
Ale na cuda w grupie nie licz.To już chyba ostatni wygrany mecz tej kadry.
26:23, ale karny dla A.S. I 26:24.
Uff, udało się! Wyszliśmy z grupy i zdobyliśmy tyle samo punktów ile taka potęga szczypiorniacka jak Wyspy Zielonego Przylądka
I to jest najwłaściwsze określenie.
Uwaga!
W następnej grupie mamy Chorwację i Hiszpanię. Żeby dość do ćwierćfinału, trzeba pokonać jedną z nich, ale też i Chile oraz Iran…, buahahaha!
My to możemy z Patagonią, bo Mongolia może być za silna…
Wręcz przeciwnie.Patagonia to południe Ameryki Południowej.Zarowno Chile jak i Argentyna są dużo mocniejsze od Mongolii.
Udało się!
Poprawka - nie z Chorwacją ale z Czarnogórą gramy dalej. Czyli o 5% łątwiej będzie
Nie sadze.
Chorwaci dostali ciezkie baty od Egiptu i nic nie wskazuje na to by obecnie byli silniejsi od Czarnogóry.A przynajmniej nie tak jak to dotąd bywało.
Ciekawe, czy w Mongolii w ogóle grają w handball?
Spadam, bo mnie jakaś grypa gnębi.
Skoro na Cabo Verde grają to w Mongolii tym bardziej. Tam mieszka 2 miliony ludzi.
Tlumacz google radzi sobie skutecznie.