Czy jest cos piękniejszego niż lekka atletyka?
Dla mnie,nie!
Mamy przed oczami historyczne wyczyny naszych dwóch dziewczyn…
Oto Ewa Swoboda w finale na 100m.!!!
Tutaj słowo"sensacja"jest nie na miejscu.Bo polska zawodniczka jako"ostatnia nadzieja białych" to jedno.Ale to przeciez nie dzieje sie od dzisiaj.
Obserwujemy systematyczny postęp i coraz lepsza technikę.I coraz większą zawziętość…
Ewa Swoboda za 3 minuty w finale na 100m.
A to co zrobila w półfinale na 400m. Natalia Kaczmarek,to juz czysta poezja!
Klasa i wdzięk…I papiery na mistrzynię świata!
Wygrała półfinały wyraznie…Kto wie co sie wydarzy pojutrze…
Wracamy do Ewy…
Przemysław Babiarz zwrócił na to uwage…“Jedyna blada twarz” w tym finale
Swoja drogą,niesamowite [jesli ktoś pamięta początki…] na jak swietnego komentatora wyrósł Babiarz!!!
Ewa jest na 6 miejscu!!!
10.97!!!A każdy wynik poniżej 11 sek. to mistrzostwo!!! I do tego Ewa biegła na pierwszym,skrajnym torze…
Absolutna mistrzyni Europy Teraz to juz nie żart.Dina Asher-Smith,przybiegła za Ewą!!!
Ja dalej jestem sceptyczny.
Niczego mu nie ujmując i nie bredząc “ze jego siła wynika ze słabości pozostałych”…To nie jest tenisista na miare wymienionych wcześniej trzech filarów ostatnich dwóch dekad.
On dopiero MOŻE się takim stać gdy zacznie być powtarzalnym.Bo tego że zacznie lepiej grac od np. Nadala czy Federera,np. z 2005 roku, ja nie oczekuje bo poza wielką walecznością,nic na to nie wskazuje.
Sprawa otwarta…
Mecz Polek był dziwnym spotkaniem…Właściwie to można było to wygrać lub choćby doprowadzić do 3:2
Ale Serbki podrażnione w lidze ,ZAWSZE sie sprężą by zagrać na najwyższym poziomie.A to ważniejszy turniej!
Grają własciwie bez słabych punktów,kapitalnie czytają mecz i nie pozwalają na żadne wieksze ruchy przeciwniczek…
Tak jest zawsze gdy odda sie im inicjatywe…
A jednak…Gdy widzialem bloki Witkowskiej w 4 secie,oczom nie wierzyłem!
Tyle że szło to w parze z fatalną grą Stencel i…bodaj 5 oddanymi serwami Stysiak…Swietnie komentowała to ze studia,Magda Śliwa…
Najważniejsze jest jednak to że to na razie grupa .I w niej,o nic wielkiego nie chodzi…Byle grać dalej.A z kim,to juz nie powinno specjalnie martwić druzyny z ambicjami…
Zresztą roznice są,zakladajac ze nie bedzie żadnych sensacji,kosmetyczne.
Dzisiaj nasze siatkarki,zagrają z Belgijkami…
Polki wyjdą z grupy,zagrają kolejny mecz ale…Ważniejsze chyba aby to inaczej WYGLĄDAŁO niż wczoraj…Aby Polki nie zgubiły pewności siebie!
Bez tego trudno bedzie coś zwojować…
Bo to że Polki stać na wygranie z każdym,wiemy w tym roku bardzo dobrze.Choćby to miał byc finał olimpijski
Grają Polki z Belgijkami i…jest nerwowo.1:0 w setach ale teraz…
Trzeba było Łukasik by urwać się Belgijkom…Ale tylko na chwilę…
No!
Korneluk!!!
A potem błędy, błędy…
I niestety koszmarna gra Stencel…
Jest jednak 2:0 w setach ale…To jakaś komedia omyłek.Na szczęście Polki są trochę silniejsze.Pod każdym względem.
Anita Włodarczyk…Ponad 70 m. Ufff…
Ale i tak,szok…Pierwszy raz w życiu widze Anite rzucającą 10 m. blizej niż w czasie swoich najlepszych dni…
C’mon,Anita!!!
Tymczasem Polki prowadzą z Ukrainkami,1:0
Trwa przerwa ale…Po tym pierwszym secie,w glowe zachodze,JAK Ukrainki wygrały z Belgią
Polska-Ukraina 3:1 i tylko szkoda siel zmarnowanych na zmarnoway set.
Widać,tak juz musi być
A teraz…5000 m. mężczyzn!
Zaczynamy kolejny dzien mistrzostw LA
I na tym etapie,sukces Hiszpanów 1 i 4 miejsce…Obaj w finale,…
Ingebrigtsen na luzie,trzeci…
Borkowski,po dobrym biegu,odpadł na 800m. w półfinale…
Ale prawdziwa tragedia to wystep M.Koproń w młocie.Gorzej niż juniorka,nie zaliczyła nawet jednej próby
Nie ma Anity i skazani jesteśmy na cofniecie w czasie i epoce,o circa 30 lat…Z czasu grubo przed …Kamilą Skolimowską…
Nie chce mi sie pisać o Legii…
Trzymajmy teraz paluchy za Holandie!!!
Za Femke Bol!!!
Femke Bol mistrzynią świata!!!
Co za przewaga!!!
I zadna z czarnych nie biegnie z gratulacjami…Typowe.
Ok. 10 m. przewagi…Brawo!!!
Ma Holenderka wreszcie to na co zasłużyła!!!
Zloto bez cienia wątpliwości…I wreszcie ktoś z BBC dostrzegł jakie cuda wyprawia malutka Holandia w ramach królowej sportu
Serbia-Belgia 3:0…I to jest ok ale do 13,do 13 i do 19 ???
Przeciez to miazga…Belgijki chyba mialy uklad tabeli w głowie…
Troche szkoda bo to dobra ekipa.
Z drugiej strony,na dzisiaj,kazdy inny finał oprócz Serbia-Turcja,bedzie niespodzianką.
I oby sie udało to"rozwalić"