Serwis sportowy 33

Carpe diem :rofl:

Holandia-Bułgaria 3:0
I to z pewnością nikogo nie dziwi ale trzeba podkreślic ze Holenderki wrecz ZDEMOLOWAŁY mizerne Bułgarki,wygrywając sety do 11,13 i 19
No to mamy pierwsze półfinalistki!

Wystarczyło wygrać z Serbią i to nasze dziewczyny grały by z Holandią i Bułgarią, a Serbia była by w połówce razem z Włoszkami i Turczynkami i to byłby niezły kocioł. No ale jest, jak jest, teraz najpierw trzeba ograć Turcję, a potem Italię…, żeby w finale spotkać Serbię…, a może jednak Holandię? :shushing_face:
O ile dzisiejszy mecz nie będzie naszym ostatnim w tym turnieju.

2 polubienia

“Wystarczyło wygrać z Serbią”
Właśnie to jest być może,na tym turnieju,najtrudniejsze do wykonania.Gdybym dzisiaj mial obstawiać,z pewnością nie byłby to majątek ale postawiłbym na mistrzostwo Serbii.

Turcja-Polska 3:0
Szkoda…
Myślę że ten mecz w lidze swiatowej pewnie tak by się nie skończył…
Polki są obecnie faktycznie,druzyną 4-6 w swiatowym rankingu.I jest to pozycja wyjątkowa pod każdym względem! Wielki szacunek.
Natomiast sam mecz…Turczynki to dla mnie ekipa no.2 lub może nawet no.1
Są lepsze od nas choć różnica jest mała.
Nie byłibyśmy sobą gdyby nie coś co można nazwać złośliwie,made in Poland.Dlaczego można w ciemno obstawiac ze jesli Polki osiągają przewagę to na 100% zaraz ją stracą?
Denerwuje to ale z drugiej strony,gdyby Turcja tego nie wykorzystywała,nie byłaby ekipą topową…
Teraz Czeszki i mam nadzieje ze Polki zagrają tak by nie pozostawić złudzeń.
Najważniejszy jest turniej przedolimpijski.Polki powinny tam grać z automatu ale niestety,przepisy mordują te dyscypline,promując miernotę z trzeciego świata.Turniej olimpijski z wszystkich najważniejszych do rozegrania w kalendarzu sietkarskim,jest zawsze najslabiej obsadzony…
Myślenie wszelkich poprawiaczy i pseudofilozofów od lat odbija sie krzywdząco na,za każdym razem,przynajmniej 3-4 zespołach…

1 polubienie

Magda Frech niestety przegrała pierwszego seta z K.Muchovą 3:6.
8 gem byl genialny w jej wykonaniu ale to zwyczajnie za mało…Jakby nie wierzyła w siebie…
Tymczasem w meczu Igi trwa festiwal przełamań.Polka prowadzi 4:3 ale,zdaje się,nie jest to jakis wyjątkowy mecz…Niestety,nie mam transmisji…Znowu :face_with_raised_eyebrow:
Szału można dostać.Snooker przez pół dnia :exploding_head:

Sytuacja opanowana. Pierwszy set,6:3
Daria posypała sie przy swoim serwisie i na podstawie tego co czytam,w drugim może być dla niej,niezbyt miło.
Ale…Prosze nie brać sobie tej uwagi do serca.W końcu,nie mam transmisji :face_with_raised_eyebrow:

Głupi ja…Piszę zupełnie tak jakby ktoś to czytał…

Ale dokończę.
Zbyt mocny serwis ma Muchova,dla Magdy.I Czeszka to dowiezie do"mety".

W miedzyczasie,Swiątek-Saville,w drugim secie,jednak ledwie,2:2…

Muchova-Fręch 6:3;6:3…Dzielnie grała Magda ale nie miała leku na pewny serw Karoliny.A ten ustawiał sprawe…
Ale to nie był zły mecz Magdy.Raczej poprzeczka zawieszona za wysoko…

1 polubienie

Spoko, ja czytam. Teraz pisząc, obserwuję pojedynek Igi. Ciężko jej idzie.

Naszym siatkarkom nie udało się utrzymać dyspozycji z VNL. Od początku turnieju nie było progresji i stale te same błędy. Głównie przyjęcie i atak z kontry. No i znowu rezygnacja z walki w 3 secie.

Jutro zaczynają siatkarze. Po Wagnerze i sparingu z Ukrainą nie spodziewam się fajerwerków, ale z Czechami wygrają, moim zdaniem.

Urlop urlopem, ale takich rzeczy się nie odpuszcza…

2 polubienia

Iga wygrała II set 6:4.
Pierwszego nie widziałem. W drugim były kłopoty. Nadal jestem optymistą, ale jakby ostrożniejszym, bo z tymi błędami, to trudno będzie dojść do finału.

1 polubienie

:blush: :+1:

1 polubienie

Magda Linette przegrała z Jennifer Brady 2:1
To jest sport…Zdarza sie…
Niemniej,te zawodniczki dzieliło 400 punktow rankingowych!!!
Czy Magda jest w stanie jeszcze coś wygrać?

1 polubienie

A Hubert,choć miał wlasciwie wszystkie asy w talii,dostal od Brytyjczyka 3:0…Współczuje obstawiaczom…

3 polubienia

Hurkacz też już odpadł z Draperem, żal było patrzeć na jego męki. Przed chwilą pojedynek się skończył. 0:3. 2:6/4:6/5:7. Została nam już tylko Iga i wierzę w nią. Z Jovan powinna wygrać bezproblemowo.

Oglądałem również siatkarzy; Holandia - Czarnogóra. Zderzenie Dawida z Goliatem, choć biblijnie się nie skończyło. Goliat grając solidnie i bez polotu ograł Dawida czyli Holandia wygrała 25:19/25:18/25:22. Szacunek za wolę walki i niesamowitą ambicję sportową dla bałkaniarzy. Od czasu do czasu sprawiali tulipanom spore kłopoty, zwłaszcza w 3 secie. Ale jakość zdecydowanie była po holenderskiej stronie. Mecz był raczej nie najwyższego poziomu, trochę emocji sprawił set 3, kiedy to dużo nie brakowało, a Holendrzy by go puścili. Sporo niewymuszonych błędów po obu stronach i darowizn, z czego Holendrzy wykorzystali więcej okazji do zdobywania punktów.

A za pół godziny nasi z Czechami. Napiszę krótko, jakie mam zdanie, otóż polska drużyna jest w ścisłej czołówce światowej z potencjałem na złoto w tych ME. Nie wyobrażam sobie, żeby Polacy nie stanęli na podium. Rywale w grupie, to świetna droga do progresji formy, aby w ćwierćfinale osiągnąć najwyższy poziom i go utrzymywać do finału.
Konkurencję mamy głównie w Italii, Francji oraz Słowenii i Serbii.

Czesi to solidny zespół, waleczny, możemy tu nawet stracić seta, ale zwycięstwo musi być po naszej stronie.

2 polubienia

Inaczej zlapiemy kosy na sztorc i ruszymy z odsieczą? :joy_cat::joy_cat::joy_cat:
@collins, ja to mam wrazenie, że predzej jakas chabeta wygra Pardubicką niz Hurkacz powazniejszy mecz.

1 polubienie

Hurkacz potrafi wygrywac poważne mecze!
Problem w tym że przegrywa z zawodnikami czasem o 100 pozycji nizej klasyfikowanymi.I to sie powtarza niemal co drugi turniej.

2 polubienia

Widzialam go na korcie, grac potrafi, ale iskry bozej mu czesto brakuje.

2 polubienia

Tak,mozna tak to nazwac…

1 polubienie

Pierwsza przeszkoda wzięta, Polska wygrywa z Czechami 3:0 i to w pięknym stylu. 17/20/20.
Po niedyspozycji formy w tym meczu w naszej drużynie nie było śladu. Funkcjonowało wszystko, przyjęcie, serwis, blok, wyblok, obrona, atak. I znikoma ilość błędów własnych niewymuszonych. Niestety, martwi słaba forma Kurka, nie doszedł do siebie po przerwie zdrowotnej, wchodził na krótko i czego się tknął, traciliśmy punkt. Na stałe na boisku grali Kaczmarek, Kochanowski, Śliwka i Zatorski, który dziś cuda czynił. Często wpuszczany był Semeniuk i świetnie się spisywał. Reszta chłopaków to rotacja rezerwowymi. Leon i Fornal nie opuścili kwadratu. Kapitalne zawody rozegrał Huber w ataku i w serwie oraz bloku, ale i pozostali nie byli od macochy. A w ogóle nie ma się do czego przyyebać w grze naszych.
A teraz o Czechach, którzy zaskoczyli mnie mocno, bo większość swoich punktów zdobyli świetnym siatkarskim kunsztem, były gwoździe, obrony a także bloki. I mocny serwis, z tym, że na naszych takiego wrażenia nie robił, jak w odwrotną stronę i tu kłania się dobre przyjęcie Polaków. No i nieustępliwość, walka o każdą piłkę ze strony czeskiej. W sumie, cały mecz był świetnym widowiskiem stojącym na wyższym poziomie od meczu Holandii z Czarnogórą. Myślę, że Czesi powalczą o II miejsce z Holandią i mogą to wygrać.

2 polubienia

A na Flushing Meadows trwa karnawał Igi Swiątek!!!
Pierwszy set z Kają Juvan i…6:0
Nie mam słów…Oglądam tenis od,mniej więcej 25-28 lat,gdy stalo sie to dostepne ale juz teraz Iga jest dla mnie w galerii sław!!!

Egzekucji ciąg dalszy…Słowenka,cholernie sympatyczna dziewczyna,po prostu jest bezradna…Aż mi jej troche żal :upside_down_face:
Przyjazń przyjaznią ale Iga dzisiaj jest nie do zatrzymania.Oczywiście,poczekajmy do końca…

6:0;6:1 i to"1" to tak mi wygląda jak"po przyjazni" :wink:
Nie spodziewałem sie aż takiego pogromu.Stawialem 100 do 0 na zwyciestwo Igi ale w granicach 6:3;6:2

No dobra.Teraz zaczyna być ciekawie.Z kim w nastepnej rundzie?

1 polubienie

Warta wygrywa w Łodzi z ŁKS-em 2:0
No to jeszcze jeden kufelek!!! :wink:

1 polubienie

Chyba łódzkiego jasnego :joy_cat::joy_cat::joy_cat::wink:
Nawet nie wiedzialam, ze awansowali?