Serwis sportowy 35

Iga wygrała 6:4 / 6:3.
I to jest najważniejsze. Dobra dodatkowo wiadomość jest ta, że Iga od połowy I seta sporo punktów zdobyła w swoim dawnym stylu. Cieniem się kładzie to cholerne wyrzucanie na aut. Potrafiła to robić 5 razy pod rząd przegrywając swojego gema do zera. Ale za to pojawiło się zjawisko świetnego wywalczania punktów. Jeżeli ten kierunek się utrzyma, to możemy być optymistami.

1 polubienie

I do tego Magda Linette wygrała po kreczu,z Jen Brady i jest w 3 rundzie!Magda wyraznie dobrze sie czuje w Azji.
Szkoda tylko Fręch bo gdyby wygrała ten,zdaje sie,wyrownany mecz z brytyjka Boulter,bardzo zblizyłaby by sie do top-50.Ale i tak,mam nadzieje ze sie na dobre zadmowiła w setce!

1 polubienie

Coś mi się wydaje, że może dojść do spotkania Igi z Magdą, jak Iga dziś wygra…

Niestety, okrutny los nałożył termin meczu siatkarzy na mecz Igi. Będę oglądał na dwa baty, ale to nie jest wygodne. Siatkarzy w telewizorze, a Igę na telefonie.

1 polubienie

To chyba dopiero rano?
Toretycznie,mam szanse ale obawiam sie że wspinanie sie po scianach,bedzie"ważniejsze" :disappointed_relieved:

1 polubienie

Powymyślały teraz tych “sportowych konkurencji”… :man_shrugging: Wprowadził bym jeszcze grę w pchełki na czas i skok w dal do tyłu… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Siatkarze zaczynają o 10, a mecz Igi nie wcześniej, jak 10.10. Do tego czasu mam sporo spraw do załatwienia, ale się wyrobię.

1 polubienie

Polska - Kanada.

SET 1…
21:25.
Kanada zagrała świetną obronę, a myśmy pomagali jej serwisem.

SET 2…
15:8. 25:20.
Polska maszyna odpaliła, ale zagrzytała przy 24:14 przy podwójnej zmianie Łomacza z Bołądziem. Set został zamknięty, gdy na boisko wrócili Kaczmarek z Kochanowskim.
Ale świetnie zafunkcjonował blok w całym secie.

SET 3…
Jest atak, jest blok 17:10. 25:20.
Ale Kanadyjczycy jeszcze w grze.

SET 4…
3:6. 10:9. 20:25.
Chłopaki zaczęli pękać oddając prowadzenie 17:16. Nic nie wychodziło.
Obawiam się o tie- breaka, bo widzę, że nasi ciągną na oparach.

SET 5…
2:0. 5:3. 5:5. 7:5. 9:10. 11:10 - as Hubera. 13:11. 13:13. 17:15. :+1: :+1: :+1:

Wielkie uuuff…!!! Chłopaki wygrali prawie na bezdechu, ale wygrali. To był z ich strony festiwal straconych serwów, ale i tak poradzili sobie.

Sytuacja w grupie jest jaśniejsza, b jesteśmy jedyną drużyną bez porażki, na jedną można sobie pozwolić by awansować jeszcze.

A jutro rekreacja z Meksykiem. To dobrze, że akurat gramy z nimi, potem jest dzień przerwy…

2 polubienia

Uff, Wygrana 3-2!

2 polubienia

No…Było na noże…Grunt że wygrali.A Kanadyjczycy,z roku na rok,coraz bardziej niebezpieczni.

1 polubienie

Jutro z Meksykiem i dzień przerwy. Gdyby nasi nie byli tak zmęczeni, byłaby to rekreacja. Widać po chłopakach, że sezon mocno w kościach mają.

Iga, co nieco cierpiąc, wygrała seta 6:4 i mecz przerwano z powodu ulewy.

1 polubienie

Wielka szkoda bo wydawalo sie ze Iga panuje spokojnie nad przebiegiem wydarzeń…Po przerwie jak zwykle w takich przypadkach,rozmaicie być może…

1 polubienie

Przerwa trwała godzinę, w II secie Iga zagrała bardzo dobrze i wygrała 6:1.
W następnej rundzie grać będzie z …Linette. :grinning:

1 polubienie

Kup sobie drugi komputer, albo dwa telewizory smart z wifi? Tylko zeza nie dostań
Korzystac z transmisji równoległej sie da.

2 polubienia

No!!!
Polski mecz?
Tego dawno nie było…Troche szkoda…

1 polubienie

O kolejną sensację podczas turnieju w Rio de Janeiro postarali się Ukraińcy, którzy w trzech setach rozbili faworyzowany Iran.
To za te drony dostali wciry :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Dla mnie to nie jest sensacja. Iran zalicza zjazd z turnieju na turniej. Po odejściu starej gwardii zawodników, następcy nie weszli na ten poziom. A Ukraina ma solidną drużynę, byłem zaskoczony, że gładko przegrali z nieobliczalną Kubą.

4 polubienia

I tak i nie…Ukraina też sobie jeszcze poczeka na swoją"jakość".Na razie są chimeryczni niczym…Danielle Collins w tenisie pań :wink:
Pewnym być nie można ale moim zdaniem,Iran za jakiś czas,dojdzie do pozycji sprzed lat.
Leży im ta gra.

1 polubienie

Oglądam te kwalifikacyjne mecze, ile tylko mogę i wniosek mam tu taki, że nie tylko Polska ma problemy z graniem, ale i pozostałe drużyny topowe europejskie tak samo się męczą… Wygrywają, ale w cierpieniu. Jedynie Niemcy zaskakują na plus, bo wygrały z Brazylią 3:1, co uznać można by była za sensację, ale Brazylia wyraźnie się sypie.
Natomiast Słowenia wyszarpała 3:1 z… Egiptem. Nie szło im to łatwo.
Holandia przegrała ze Bułgarią 0:3 i widać było, iż Holendrzy nie mają kompletnie zdrowia go gry. Ale dla nas ten wynik jest bardzo korzystny.

W naszej grupie rozpoczął się mecz Argentyny z Belgią, dosłownie przed chwilą.
A Serbowie wygrali 2 sety z Finami, ale idzie im, jak krew z nosa. Wyniki podam po zakończeniu tych spotkań.

1 polubienie

Moze i korzystny ale igrzyska bez Holandii? :thinking:
Najwyrazniej sa pierwszą ofiarą zwyrodnienia o jakim mówił Kadziewicz.Warto przeczytać!
Mimo wszystko jednak…Wynik Niemców wrecz sensacyjny!
I w ogóle,wcoorvia mnie to wszystko.Na co są mistrzostwa świata?Na co jest ranking???Tego turnieju w ogóle być nie powinno!
Z tego co czytam,to w przypadku polowy spotkań,mamy karykature siatkowki!

1 polubienie

Też uważam, że te kwalifikacje są niepotrzebne dla czołówki siatkarskiej świata, o IO niech sobie powalczy plankton. Powinien decydować ranking i zdobyte miejsca na głównych imprezach. I tak będzie w przypadku MŚ.

Serbia - Finlandia 3:0, ale wszystkie sety na styk. Finowie są po prostu słabi siatkarsko.

1 polubienie

No to z tego by wynikało że Serbowie lepsi ledwie o ciut,ciut… :wink:
Nie oceniam.Nie widzę tego,to raz…
A dwa,nie sądzę by ten turniej obrazował cokolwiek,poza zmeczeniem i ekstremalna głupotą siatkarskiej"centrali".

1 polubienie