Serwis sportowy collinsa i birbanta 6

Cóż…Jak to grupie na początku imprezy.
Ja wczoraj mialem okazje wreszcie obejrzec cos z Vuelty…Ale dalem sobie spokój bo nie wytrzymuje nerwowo widoku Polaków. :innocent:

1 polubienie

hehe, podobają mi się Twoje sformułowania nasiąknięte goryczą… :grinning:

Holendrzy wygrali ten mecz 3:0, rehabilitując się za siarę z drugiego seta, bo dołożyli Egipcjanom do 16. Ale początek nie zapowiadał się na takie coś, bo do połowy robili powtórkę z rozrywki i nagle zaczęli grać po swojemu. Egipt przestał istnieć.
Holandia bardzo podobała mi się na VNL, naprawdę, widać było, że zrobili postęp. A teraz żeby wyjść z grupy muszą wygrać, co najmniej jeden mecz. A więc Argentyna lub Iran. Łatwe to nie będzie, ale możliwe.

Temat gry Iranu z Argentyną zostawiam na później. Dla mnie ten mecz to będzie bomba, po tym, co było na Wagnerze. Z niecierpliwością oczekuję na tę wojnę, bo mocno podejrzewam, że to będzie potężna walka. :rofl:

1 polubienie

Chyba nie muszą.Z trzecich miejsc sie tez awansuje a oni mają juz 3:0 na koncie.

1 polubienie

Z trzecich miejsc? A to mnie zaskoczyłeś, bo nie liczyłem. Ale i tak mi to się matematycznie nie zgadza, bo wtedy awansowało by 18 drużyn, a powinno 16, żeby to się porozdzielało na fazę finałową. Chyba, że dwie z tej 18 odpadnie z najmniejszą ilością zdobytych setów, punktów…? :shushing_face:

Sprawdz to sobie bo ja w tej chwili muszę wyjść.Wydaje mi sie jednak ze tak zawsze jest.

1 polubienie

Oczywiście, że sprawdzę i sprawozdam…, ale teraz jest inaczej, niż kiedyś. Jak z 24 odpadnie połowa, to też nie zgadza, bo zostanie 12, a tego też w dalszej grze podzielić się nie da, bo w ćwierćfinałach ma być 16 drużyn i system pucharowy. Ale jestem teraz zakołowany…

Już znalazłem. Z grupy z trzecich miejsc wyjdą 4 najlepsze punktowo zespoły. A więc tak, jak przypuszczałem. A, że grup jest 6, tzn, że dwie najgorsze odpadną, co na jedno wyjdzie.

I jeszcze muszę dokonać samoporawki, bo najpierw będzie 1/8 finału, a nie, jak błędnie zapodawałem, że ćwierćfinały. Z grupy awansuje się do 1/8. I to też trzeba już wygrać, żeby awansować. Przegrana eliminuje drużynę.

Zmieniam temat, bo przed nami Argentyna - Iran, jeszcze dziś i…, sorki, ale to nie dowcip; - Tunezja - Portoryko… :joy: W odwodzie mamy jeszcze Kamerun, ale on w swej grupie - D jest pomiędzy walcami drogowemi… - Francja, Słowenia i Niemcy. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Argentyna - Iran,
14:14 - pysznie się to ogląda, bo i poziom tej walki wysoki. Wola wygrywu z obu stron wielka.
22:20, ale to jeszcze niczego nie przesądza. 25:22.

1:0. Iranowcy w końcówce się pogubili z tej gorliwości do wygrania. Setbol oddali popsutym serwem.

Argentyna serwuje i… wygrywa swój serwis 1:0. Argentyńczki zaczęli tego seta kapitalnie - 4:1. 5:2. 6:2. Nisamowita wymiana wygrana przez Argentynę i 10:6, ale zaraz błąd i 10:7. I znów fantastyczna wymiana, ale dla Iranu - 13:9. 15:9. W tym secie Argentyna, jak do tej pory, gra wspaniale. Ale i Iran się podniósł i zdobył 5 punktów pod rząd. 15:14. 17:14.
Kolejna niesamowita wymiana i 17:18. Irańczyki dogonili i przegonili. 17:19. 24:24. 28:30

1:1. Argentyna zaczęła z wysokiego c i prowadziła 15:9. Ale to,co zrobił Iran jest godne mistrzostw. Doszli przeszli, a później doszła i przeszła Argentyna i rozpoczęło się szaleństwo dogrywki. Długo w korzystnej sytuacji była Argentyna, ale Iran odwrócił los i postawił kropkę nas i asem serwisowym. Współczuję kibicom obu drużyn, bo są na rozhuśtanej kolejce linowej. :rofl:

Argentyna prowadziła 6:3, a teraz przegrywa 8:11. Huśtawka nastrojów… 9:12. 11:16 - synowie Allaha nie przynoszą mu, jak do tej pory wstydu w tym secie. Grają koncert. 12:17. 12:18. 14:20. Potomkom Persów wychodzi wszystko. Ale nie ten atak na aut,. 15:20. 18:25

1:2. Za tego seta chapeau bas albo hats off przed Iranem.
A ja otwieram kolejne piwo… :grinning: :beer:

14:16. I ten 1-2 punkty Iran trzyma od początku seta, raz tylko było 5:8. Ale już 17:17. 18:18 - po pięknem bloku argentyńców. 19:18. Czyżby pięciostóweczka? 20:18 po asie. Ja prdl…! Argentyna jeszcze nie przegrała. Niestety, WAR zmienił wynik i jest 19:19. 20:19. 21:19. 22:20. 23:21.23:22. A nie mówiłem, że będzie “wojna”… :joy: 23:23. 24:24. I następne szaleństwo… 28:27. 34:32. Mamy loteryjkę. Kto pęknie? :shushing_face:

2:2. I to jest mecz godny mistrzostw świata. Tym razem czapki z głów dla Argentyny z całym szacunkiem dla Iranu.

3:2 - błąd serwisowy, Rączki się trzęsą. 5:3 po asie argentyńca. 6:5. 8:6 po bloku argentów, ale jest WAR. 7:7 i od nowa… 8:7. 11:11 po wzajemnych błędach serwisowych, trzęsionka, panie, trzęsinka… 12:13, pachnie długim tie-breakiem… Atak autowy, nieudany serw przedtem i 12:14. 14:14 po bloku argentów i… zaczynamy od nowa. @collins02 Ty mnie zazdraszczaj tego widowiska… :stuck_out_tongue_winking_eye: 15:14. 17:16 po zaciekłych wymianach. Kużwa, WAR. I 17:17. 18:17. Argentyna zaczyna pękać, najpier spartolony serw, a następnie nadzianie się na blok o 18:19. 19:21, ale jest WAR. 19:21. I po meczu. Świetnym. Argentyna po raz drugi z Iranem wypuściła zwycięstwo z ręki, tak, jak na Wagnerze.

1 polubienie

No kolego,bez jaj…To nie Ty"przypuszczałeś" :joy:

1 polubienie

Juz sie oswoiłem…Nie miałem wyjscia.Anglia to piękna kraina ale siatkówka tu szybko nie dotrze.

1 polubienie

Dla porządku dodam, że Tunezja - Portoryko 3:0 19/17/20. Może gdzieś złapię powtórkę.

A Argentyna musi szukać punktów z Holandią, bo z Egiptem ma zapewnione 3. Z tego boju ma 1, a więc szansa na wyjście duża. Obawiam się, że Holandii też zależeć na punktach będzie. :grinning:

Piękny mecz, piękne widowisko, respekt i szacunek dla Iranu i Argentyny, To był heroiczny bój i gryzienie parkietu.

1 polubienie

Mecze wiecznie aspirującej do wyższego notowania,Argentyny,juz takie są.Iran też trudny do sklasyfikowania ale siatkówka nagle stała sie tam czymś w rodzaju sportu narodowego i chyba nikomu nie odpuszczą.
Ciekawa sprawa ostatnio wypłyneła…Nie wiem czy w Polsce było o tym ale jakis siatkarz irański skarżył sie ze kraj traktuje ich jak byle wyrobników i,o ile pamietam,odmawial gry w kadrze… :thinking:

1 polubienie

Złapałem w połowie seta mecz Ukrainy z Serbią i Serbia wygrała 26:28.

Oczywiście, nie odpuszczę.

Qrva!!! A z pół godziny będę miał Włochy - Kanada, nie rozdwoję się przecież.

A jeszcze US Open od poniedziałku. I co teraz? Doradzaj mnie szybko @collins02

1 polubienie

Tym bardziej szacun dla irańskich siatkarzy.

1 polubienie

Ukraina przegrywa II seta 8:10. Walczą dzielnie, ale Serbia gra, naprawdę dobrą siatę, jak do tej pory, z tego co widzę. 9:12.

A co mam Ci doradzić?Ty jesteś na emeryturze to możesz sobie żonglować czasem do woli…
Ja,jesli mam wolne to ok.W pubie zawsze pani zza lady ustawi ci jeden z telewizorow…Czasem tez łapie coś nie do końca legalnie na lap topie.
Gdy jednak ide do pracy to mnie nie ma 13 godzin.W pracy zaś,jesli mam szczeście i nic sie nie dzieje,mam kapitalne warunki ale tylko na BBC.Czyli tenis,lekka i piłka.Czasem kajaki,wiosła i oczywiscie kolarstwo ale to na ITV.
Problem czasu jest nierozwiązywalny.Ostatnie mistrzostwa z Monachium oglądalem jak obłąkany,do tego stopnia ze zwyczajnie musiałem odpocząć :innocent:
Musisz wybierać i doprawdy,mecze typu Tunezja-Portoryko,daruj sobie.

2 polubienia

Masz rację, ten wybryk natury, jak Tunezja z Portoryko, odpuszczę.

Złapałem w Holandii operatora, co sprzedał mi ponad 100 kanałów sportowych z całego świata. 89 euro rocznie. Jeszcze tego nie opanowałem do końca, ale złapałem czuja, na te dyscypliny ,które chcę oglądać.
Mam jakieś krykiety i pici pola z Indii i Indonezji i wiele takich w podobie, ale polskiej ekstraklasy jeszcze nie znalazłem.
Siatę mogę oglądać na kanałach tych państw, które biorą udział W MŚ, więc problemów nie mam. To samo z tenisem. Niedługo zainstaluję sobie polską tv, chodzi, oczywiście o sport, bo resztę mam, wiadomo gdzie.

A tymczasem Serbia prowadzi 16:20 w II secie. Ukraina gra słabo.

Właśnie złapałem Italię z Kanadą i będę pstrykał na zmianę. W I secie Włosi prowadzą 17:9.

1 polubienie

Ja z instalacjami czekam do otrzymania swego mieszkania.Jestem w kolejce w councilu…Moze sie uda nie czekac latami…W końcu przeszedlem bariere 60+ i to sie tu bardzo liczy.
Niemniej cena za rok jaką podałeś,bardzo atrakcyjna!

1 polubienie

To samo w Holandii. Sporo mam przywilejów.

II set Ukraina ma w plecy do 21.

1 polubienie

Włosi rozjechali Kanadę w I do 13.

1 polubienie

W drugim pewnie siądą na doopie…
Ale widać chyba ze nie przyjechali na wakacje.Kanada potrafi grać.A więc,uwaga na Włochów!

1 polubienie