Serwis sportowy collinsa i birbanta-no.7

Patrząc na grę Turków do tej pory, mogą mocno stawiać się Jankesom, ale o wygranej przez niech, nie ma mowy. Natomiast Polska z Tunezją, to raczej sparring dla naszych.

1 polubienie

Sport ma to do siebie ze nie wolno dzielić skóry na niedzwiedziu.Zostawmy to :joy:
Bo jesli ktoś by teraz próbował udowodnić że np. Tunezja ma spore szanse,poszedłbym na spacer.
Jestem stary kibic.Ty też.I obaj nie widzieliśmy San Marino pokonującego Brazylię na Maracanie :joy:

1 polubienie

USA - Turcja.

15:12 -od początku po myśli Amerykanów. 21:17. 25:21.

1:0.
Ładna siatkówka, dobrze się ogląda. Amerykanie od początku wywalczyli sobie przewagę i spokojnie ją dowieźli do końca seta.

1:0. 1:1. 6:2 - teraz amerakańce pokazały turasom klasę. Ataki z kontry, bloki, kiwka. 16:10 - turczyki dostają lekcję. 21:13 - ogień ze strony USA. 25:17.

2:0.
Drugi set, to zimny prysznic dla turczyna.

1:0 po niewymuszonym ataku w aut. hehe, to samo zrobiły jankesiaki, też atak w aut nad blokiem - 1:1. Piękny blok pohańców i 4:3. 5:5 - bardzo ładny okres gry Turków. I 5:6. 6:7 - jankesy od początku tego seta wyluzowały i już mają pahańca na plecach. 9:11. Ale jajca - 9:13. 9:14 - oczom nie wierzę… 9:15. 10:16 - ciapate jadą z usaczykami. 13:17 - żebym tego nie widział, nie uwierzył bym. 17:20 - USA w rozpaczliwej pogoni. 18:20- może się uda? 20:22. 20:23 - i co teraz? 22:23. Haa…! 22:25.

22:25
Tureccy twardziele zaimponowali mi w tym secie. Ale tak trzeba grać, gdy szturmuje się elitę. :+1:

2:0. 2:2 - nie ma lekko. 3:4 - po bloku. Kuźwa, drugi blok z rzędu i 3:5. hahaha… 3:6. 4:9. 5:10. 5:11. :grinning: 8:11 - amerykańce wychodzą teraz ze skóry, 3 punkta pod rząd. Ale - 8:14, też 3 punkta pod rząd. Ależ podobający się mnie set… :crazy_face: 15:20. 17:22. 18:23. 19:25 - jaja, jak berety…

2:2.
A teraz bardzo zimny prysznic dla Amerykanów. I dzwonek alarmowy, bo przed nimi losóweczka…

3:1. 4:4. 9:8. 9:10 - po dwóch kolejnych blokach. 10:11. Turecki atak w aut i 12:11. 15:12.

3:2.
Turcy polegli po “krwawym boju”. Moim zdaniem, ten mecz, jednak ujmy im nie przynosi.
Mimo przegranej, to był najlepszy ich mecz w tym turnieju. Półfinał mieli tuż, tuż… I to ich chyba “zeżarło.”
A co się Amerykanie strachu nażarli, to nażarli.

A przed nami Polska z Tunezją. To raczej mission impossible dla Tunezji.

Minimaliści…Wygląda to tak jakby grali na bezpieczną odległość.Nie dziwie im się.Za rogiem czekają Polacy :joy:

1 polubienie

Tak bardzo, to Turki im na minimalizm nie pozwalają, bo grają, naprawdę nieźle i zmuszają jankesów do wysiłku. I do czujności.

1 polubienie

Bo dla nich to nie jest jeszcze jeden dzien na mistrzostwach a raczej WIELKA SZANSA!

1 polubienie

Nieźle. Miało być dla Amerykanów lekko, łatwo i przyjemnie, a tu piąty set :smiley:

1 polubienie

POLSKA - TUNEZJA.

12:10 i słabo nam idzie. 13:13. Sytuacja uporządkowana - 21:16. 25:20 i nie ma się co cieszyć z naszej dotychczasowej gry.

1:0.

Kurek w aut i 0:1. 0:2. 3:2. 9:5. 10:5. 12:6. 16:9. Semeniuk w aut i 19:12. 20:13 po naszym bloku. 23:14. 25:15.

2:0.
Set pod całkowitą kontrolą naszej drużyny.
Asy - 8:1.

1:0. 2:0. 3:1, bo raczyliśmy serwa spartolić. 4:1. 8:3 po dziewiątym asie. Nuda, panie…, nuda… :stuck_out_tongue_winking_eye: Teraz to nasi sobie się powygłupiali i 7:9. Ale jest WAR. Nie pomógł, aut, to aut. 8:9. Nasi chyba przyjęcie i obronę chcą przećwiczyć w tym secie, bo zamiast serwować, puszczają bąki i rywal z łatwością to rozgrywa. 17:15. 18:16 i coś mi się wydaje, że Polakom zależy na czwartym secie. :roll_eyes: :rofl: Chybam jednak odechciało im się dodatkowego seta i po naszym bloku - 21:17. 25:20.

3:0.
Nie natrudzili się w tym meczu nasze chłopaki, widocznie nie chcieli znęcać się nad słabszym… Zdecydowanie najsłabszy mecz naszej kadry w tym turnieju.

I to jest koniec żartów, bo przed nami strome schody,

1 polubienie

To trzymaj kciuki. Niedzielne nicnierobienie (no prawie nic) tak mnie zmeczylo, ze ide spac.
Hiszpanie w koszykowke dzis w kuper dostali. Coś 10 punktow. Żałoba narodowa.

1 polubienie

Uderz ale…zwyczajnie zasnąłem.Jak stary dziadzio…Zaraz po obiedzie.Jakby Młynarski o mnie piosenke napisał :innocent:
Coorna,gdzie ja jestem???Ciemno za oknem…
Chwila,please…

2 polubienia

Oki.Lech wygrał,pranie sie suszy,piwa nie brak,barszcz na grzybach sie"przegryza". tylko muszę sie ogolić bo w końcu kogoś wystraszy gęba pirata i to bez chusty :innocent:
Aaaa…Polska-Tunezja ok.?
Sprawdzam…

1 polubienie

Czyli juz w ogóle,wszystko gra :innocent:

1 polubienie

Nasi grą nie porywają, ale to i tak wystarcza.

1 polubienie

Kończyć i pod prysznic!!!

1 polubienie

Dobra, ostatni set się zaczyna i wracam do sprawozdania… :grinning:

1 polubienie

No i sam widzisz jak to jest.A my sie Włochom czy Jankesom dziwimy.Spróbuj utrzymać łyżkę z jajkiem w zębach gdy Cie ktoś rozśmiesza :joy:
3:0 a z zapisu wnioskuje ze Tunezyjczycy woleliby pojść w kibicowskie tango niż sie męczyć w przegranym meczu…

1 polubienie

Jesteśmy królestwem!!!

1 polubienie

W asach 9:1.

Tak tylko na dobranoc dopowię, że Garcia wygrała z Riske i jest w ćwierćfinale, i zmierza do finału, gdzie wtedy spotka się z Igą.

1 polubienie

Dobre!
Może Ty masz rację by brać to pod uwage? :thinking:
Riske to 2 liga ale potrafi czasem napsuc krwi…
No…Brawa dla Caroliny!!!

1 polubienie