Znałem go osobiście.
Mega postać. Chociaż przypomina mi się sytuacja, gdy mocno podpadł leszczynianom za upadek Romana Jankowskiego - z kolei ikony Unii Leszno. Śpiewano wtedy w Lesznie „za naszego Romka, Plech dostanie dziś po ząbkach” . Chodziło o wypadek do jakiego doszło podczas finału indywidualnych mistrzostw Polski w 1983 roku.
Coś takiego było, ale, jak go znałem na początku lat 70. Od 75 straciłem z nim kontakt. A nasza znajomość ograniczała się do zamienienia kilku słów, żartów, kiedy przypadkowo się spotkaliśmy w klubie.
Widzialem mecz z Australią.To ekipa 2-3 zawodników i nie jestem pewien czy utrzymaliby sie w naszej ekstraklasie…
Mam pisać o Lechu?
Czy lepiej zmienić temat…
Wyłączyłem tv przy 2:1 i to był strzał w dziesiątkę.
Ja byłem w samolocie i to był dopiero strzał w"10"
Cóż…Ten sezon to ewentualnie votum zaufania dla Holendra bo puchary mamy z głowy.
Słabiaki z Was, bo jak się męczyłem do 87 minuty…
@birbant masz układ nerwowy godny podziwu
@collins02 trener to jedno, drugie to kadra. Niestety jak widać mimo dobrej na polskie podwórko ekipy, na Europę to kompletnie nie wystarcza. Trzeba wzmocnień, wzmocnień i jeszcze raz pieniędzy. Pytanie czy zarząd będzie chciał wydawać więcej.
Jedyny promyk nadziei tej rywalizacji to postawa Velde. Trochę już jest w Poznaniu, a w zasadzie dopiero w tym dwumeczu pokazał dlaczego tyle kosztował. Będą z niego korzyści
Aktualnie polską ligę od Europy dzieli przepaść, jak Rów Mariański. Ale za to kryminalista jest trenerem kadry. Żeby, przynajmniej był fachowcem…
Dalej jestem zdania ze po to jest znakomita szkoła piłkarska,chyba najlepsza w Polsce,aby z niej korzystac i tak budować skład.Niech choć raz dane im bedzie zagrać w pucharach zanim ich sprzedadzą.Bo gdyby oni wygrywali,kupno-sprzedawanie zeszłoby na dalszy plan.
Nie ma takiej siły by ten zlepek,co roku inny,nabrał mentalnej jakości.Tu nie ma nic poznańskiego.Jest turystyka i kasa przekraczająca co najmniej pare razy,jakość…
Ja to bym jeszcze “pogratulował” tym polskim drużynom, co było za słabe na Lecha, by grać zamiast niego ten mecz. Qrva. Azerbejdżan…!!!
Azerów tam chyba bylo 4…
hehehe…, a ilu Poznaniaków w Lechu, ilu polskich piłkarzy…?
Chyba 4-5 łacznie z rezerwami…
Czas przejsc na zawodowstwo
Czas zmienic polityke klubu skoro ambicje sięgają gwiazd a dotychczasowa konczy sie jak wystepy Legii z Luksemburgiem.
Czy aby mnie nie obrazasz? Luksemburg kojarzę, Legia? To ta wylegarnia kiboli?
To wylęgarnia wielu innych patologii.Niestety,przez ostatnie lata,mistrz Polski aż do ostatniego sezonu.
Tour De France…
TDF to dla kolarstwa tyle samo co Wimbledon dla tenisa.W tym roku te dwie wielkie imprezy,przez dluższy czas odbywały sie równolegle.
Dzisiaj etap 14.
Wyścig wkroczył w decydującą fazę.Jest arcyciekawie bo po raz kolejny okazuje sie ze aby wygrać TDF,trzeba posiadać grupę w której na każdym etapie [poza sprinterskimi] nie jeden lub dwóch kolarzy walczy ale przynajmniej 3-4.Tak jest w Jumbo Visna czy Ineos Grenadiers,obu wzorowo wręcz prowadzonych.
Tak nie jest w UAE Emirates w której jadą Tadej Pogacar i Rafał Majka.Pogacar własnie stracił prowadzenie w wyscigu,a nasz najlepszy i jedyny kolarz o którym mozna wspomnieć bez wstydu,Rafał Majka nie stanowi wystarczającego wsparcia.Ile moze jeden kolarz?Nawet jesli sporo to nie na przestrzeni 21 etapów!
Ciekawa jest grupa w której jedzie Nairo Quintana i nasz,Łukasz Owsian.Nazwa mi teraz uleciała a czas pokaże czy team przetrwa w zawodowym peletonie…
Drugi szereg to Cofidis,Movistar i Bora Hansgrohe która to grupa tak dotąd imponowała…Widać jednak ze coś sie posypało bo ci kolarze nie zagrożą w tym roku nikomu…Troche jestem zaskoczony
Cieszy przyzwoita jazda Majki i tylko tradycyjnie szkoda ze zlekceważył płaskie etapy,na których stracił blisko 17 minut.Gdyby nie to,byłby w okolicach 12-13 miejsca.Najwyrazniej jednak ambicje"najlepszego" kolarza w 40-milionowym narodzie,nie sięgają tak daleko.W Jumbo Visna byłby pewnie tym czwartym-piątym…Jak to sie dzieje ze nie ma u nas nawet jednej zawodowej grupy z prawdziwego zdarzenia?Nie ma takze żadnego kolarza zdolnego do walki…I CHCĄCEGO walczyć!Peleton to tradycyjnie Francja,Wlochy,Hiszpania,Holandia i Belgia.Plus Kolumbijczycy i paru Słoweńców.Jest tez ciągle zmieniający sie skład Brytyjczyków którzy bez przerwy zadziwiają nowymi twarzami…
Do zakonczenia jeszcze ok. tygodnia jazdy,głównie w górach.Różnice malutkie i wszystko jeszcze mozliwe…