Sezon zimowy czas zacząć! Sport no.40

Nie mam na szczęście tych problemów…
W czasówce na 500m. dwie Polki w walce o medal ale…Nie udało sie…Kolejna konkurencja w której jesteśmy w europejskiej czołówce…
Niestety na razie jeszcze nie łapię,które konkurencje są olimpijskie…

I jeeeest!!!
Mateusz Rudyk w finale sprintu!
Ponownie pokonał Yakovleva,tym razem bardzo wyraznie…2:0!
I mamy już przynajmniej srebrny medal!

A teraz omnium mężczyzn,bieg 4.Z Alanem Banaszkiem który na razie jest chyba 6.
No i Banaszek pojechał świetnie,zajmując 3 miejsce w stawce 20 kolarzy.Które miejsce zajmuje teraz ogólnie,na razie nie podają…
A za chwile wyścig punktowy na 25 km. pań z naszą,Wiktoria Pikulik.Fajnie brytyjski komentator powiedział:“Kolejna zawodniczka nie wymagająca rekomendacji to Polka”! :blush:
Nie mam kiedy wziąć się za obiad :innocent:

1 polubienie

Jedni się cieszą, inni vqrviają.
Drugi mecz, druga kompromitacja 25:32.

Od odejścia Wenty minęło wiele lat i od tego czasu budujemy reprezentację. Budujemy…, budujemy i ciągle jej nie ma.
Słoweńcy robili co chcieli. Nasi do pchania karuzeli i tyle w temacie.

1 polubienie

A rok temu czy dwa,wygraliśmy z nimi…

1 polubienie

Bilans jest dodatni. Ale nie o to chodzi. Można przegrać i ze Słowacją, oni frajerami w handball nie są, ale my, tak. I to mnie vqrvia. Jesteśmy obecnie europejskimi kelnerami…

1 polubienie

100 okrążeń,25 km. wyścigu punktowego już za nami.
Wiktoria Pikulik na 4-5 miejscu ex aequo z Irlandka L.Gillespie.Brawo!
Osobne słowo o złotej medalistce.Lotte Kopecky z Belgii.Ta sama która można było podziwiać w ostatnim TDF kobiet!!!
Kosmiczna zawodniczka!

I jakby na potwierdzenie tych słów,Lotte Kopecky zdobywa 3 złoty medal na tych mistrzostwach…
Tym razem w wyścigu eliminacyjnym.To wyścig w którym po każdym okrążeniu,odpada ostatnia zawodniczka…

A teraz krem dzisiejszego wieczoru!
Finały sprintu mężczyzn.Z Mateuszem Rudykiem.
Najpierw wyścig o brąz a potem o złoto Polaka z Holendrem Levreysenem…
Uffff :innocent:

A więc…Jeszcze nie teraz…
Mateusz Rudyk ze srebrnym medalem!Levreysen był wyraznie lepszy choć musiał sie oglądać przez 2 okrążenia…
Kilkanaście tysięcy ludzi w pięknej hali niemal całkowicie milczało aż do ostatniego okrążenia…A organizatorzy wykazali sie świetnym poczuciem humoru,grając pod wyścigi kolejno motyw przewodni z Bonda a potem motyw z filmu Sergio Leone"The Good The Bad And The Ugly",oczywiście Ennio Morricone :star_struck:
Mamy więc 2 medale so far ale ogólnie nasze rezultaty mogą sie bardzo podobać!

1 polubienie

Koniec na dzisiaj z Apeldoorn…
Omnium mężczyzn za nami i kolejne złoto dla Brytyjczyków.Finałowy,czwarty bieg omnium zakończył sie i rozpoczynał punktami A.Banaszka ale nasz zawodnik zdołał “jedynie” wywalczyć 6 miejsce…
Kolejny dobry występ naszego kolarza i,przyznam szczerze iż w obliczu lekceważenia kolarstwa torowego w Polsce,troche straciłem kontakt i nie przypuszczałem że mamy aż tak ciekawą reprezentację…
Czego by nie rzec,dzięki ci Eurosport channel :wink:

1 polubienie

Tymczasem Norwegowie z Farerami w 40 minucie 17:17. Piękny mecz na bardzo wysokim poziomie w niesamowitym tempie. Jest co podziwiać.
Słoweńcy też uciekli z pod topora w meczu z Farerami. Czarno widzę ten nasz mecz o honor z Wyspami Owczymi. .
42 minuta 19:19.

2 polubienia

To mnie nie dziwi.Owczarze to Duńczycy tylko z własną flagą i parlamentem.Czym mięliby się różnić skoro,pomijając Finów,handball to topowa dyscyplina wśród Skandynawów…
Ale masz rację.
Rozmaicie można przegrywać…Spadanie z wysoka czyli z pozycji na którą wywindował nas Wenta ze swoją ekipą,też do przyjemnych nie należy…
Ból polega na tym że u nas niemal nigdzie nie można znalezć ciągłości.Kiedy przemijają jakieś indywidualności czy generacje,następuje upadek.Broni się lepiej lub gorzej,lekkoatletyka,wiosła i siatka.Reszta przypomina loterie lub ruletkę,w każdym razie coś losowego co w najmniejszym stopniu nie wystawia pozytywnej oceny naszym szkoleniowcom.
Bo czy wszystko da sie wytłumaczyć brakiem kasy,hal czy torów?
Mamy juz miejsce dla panczenistów,mamy halę dla kolarstwa torowego i tam faktycznie nastąpiła wielka poprawa.Ale to były epokowe zapóznienia,nie mające nic wspólnego z halami do gier zespołowych których nam przeciez nie brakuje…
Ba!Od dekady mamy piękne,światowe stadiony a kadra jak była do doopy tak jest dalej.Albo jeszcze gorzej…
Narybek?
Kiedy patrze na pełne trybuny w Apeldoorn,pełne stadiony na Wyspach w trakcie mittyngów lekkoatletycznych,zadaję sobie pytanie,czy faktycznie tylko u nas nic się nie opłaca i nic nikogo nie interesuje a słowo “kibic”,pomijając szlachetną odmianę siatkarskiego,kojarzy sie z agresywnym imbecylem?
Cały czas porównuje nas z Brytanią.Ten sam obszar,dość podobne zaludnienie…I tu podobieństwa sie kończą…
Kiedy byłem na Teneryfie i Gran Canarii,mogłem pare razy obserwowac zajecia dzieciaków na boiskach których jest tyle że więcej jest chyba tylko w Anglii.
A,jeśli wierzyć tym co pamiętają,przed 1992 nie było nic prócz kupy piachu…
My tymczasem dokarmiamy sie kłótniami i polityką która jest wszędzie.Od szaletu po kościoły,jakby miała być ważniejsza od życia,któremu przecież ma służyć…
Starczy…Bo im więcej myślę tym bardziej dochodzę do wniosku że to głupi i ciemny jakiś ten nadwiślański naród :nauseated_face:

1 polubienie

Magda Linette skreczowała na AO z Woźniacki. Pierwszego seta przegrała 2:6 w przerwie korzystała z pomocy medycznej, podjęła drugiego seta, niestety, dalsza walka była niemożliwa z jej strony i przy stanie 0:2 w gemach ze łzami w oczach, poddała się. Coś z udem.

1 polubienie

No i skończyło się remisem!

1 polubienie

Nie liczyłem na wygraną ale po prostu szkoda że Magda nie mogła normalnie grać…Ciekawe ile jeszcze zawodniczek jest wykończonych przed sezonem?

1 polubienie

Owczarze na 2 minuty przegrywali dwoma bramkami, ale pokazali, co to znaczy walczyć do końca i myśleć przy tym. Najpierw gol z kontry, a za chwilę sprytnie sprowokowany karny i remis. Kopciuszek zaskoczył nie tylko kandydata na podium jakim jest Norwegia, ale i wszystkich. Jako ciekawostkę podam, że w Berlinie na trybunach, jak obliczono, dopingowało swoich 1/10 populacji Wysp Owczych. :grinning:

Obawiam się, zatem naszego w meczu o honor. Farerzy, jak wygrają mają przy pomyślnych układach szansę na awans, więc parkiet będą gryźli.

1 polubienie

To jedno i zapewne wygrają.
U nas na plus może jedynie zadziałać to co zawsze.
Kiedyś na widok ruska,każdy mecz był w łeb.Teraz na widok Skandynawów,to samo…Może więc"poczucie wyższości" zadziała z owczarzami na plus?
Rany,czego to się człowiek chwyta by zachować nadzieję :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

Konkurs skoków w Wiśle,ten indywidualny,za nami.
Po pierwszej serii zapowiadał się mecz,Austria-Słowenia i takowy faktycznie miał miejsce ale to konkurs indywidualny i w drugiej serii nie miał sobie równych Kobayashi,skacząc 139,5 m.!
Pogodził wszystkich a dodatkowo zgasił po drodze Wellingera…
Nie widziałem Stocha w pierwszej serii ale Polacy w drugiej,skakali generalnie lepiej niż w pierwszej.
Poza Kubackim na którego nie da sie patrzeć…
To chyba jedyny skoczek w stawce który wygląda jakby wrócił z frontu wschodniego…Plus miejsce,zdaje sie,24…
Żyła 14 co jest jego drugim wynikiem w sezonie,Wąsek i Zniszczoł w okolicach miejsc 18-24…Czyli,hmmm…Powiedzmy że przyzwoicie.
W tej sytuacji,mnie osobiście najbardziej interesował Amerykanin Frantz.Dwa dobre skoki dały mu miejsce w “20” a po pierwszej serii,była szansa na “10”.
To wszystko niestety oznacza dla nas status quo.A to z kolei oznacza że ani Turnbichler ani skoczkowie dalej nie wiedzą co począć z tym sezonem…
Szkoda bo Japonczycy dysponuja ledwie 2 zawodnikami,Norwegowie są do pokonania,Niemcy…trudni do oceny obecnie bo w każdym konkursie ktoś inny skacze lepiej a ktoś inny gorzej…Poza Wellingerem.Austria i Słowenia poza konkurencją ale…Dzisiaj nawet Lanisek skoczył w 2 serii jak junior!
Wściec się można gdy widać gołym okiem że ten sezon nie należy do nadzwyczajnych i nasi,nawet w zeszłorocznej dyspozycji,mogliby sie liczyć…
Nie będę juz do tego wracał.To nie mnie płacą za calokształt…

1 polubienie

Kolego daj jakis pomysl na muzykę? Sport?
Obejrzalam salto lyzwiarza. Fakt to juz skok na pograniczu podpliłowanego bangee, wiosna idzie i przydaloby sie zapomniec o zimie.
Balwany polityczne marzą o zimnej wojnie a ja chcę do hotelu Kalifornia . Z ZZ Top :wink: na wejsciu.
Pozytywny akcent sportowy? Wnuk przyjaciolki, dobrej koleżanki , jeszcze podstawowka, ale zalapal sie na testy w pilce noznej. Bank Santander organizowal.
Trzymam kciuki za zadziorę. La Liga?

Nie za bardzo rozumiem,o co Ci chodzi.
Trwa ciekawy sezon zimowy a to że nikogo to nie interesuje…Nie moja wina.Taka gmina.
Ja piszę dla siebie aby,że tak powiem,utrzymać się w"formie" i aby mieć jakieś archiwum na przyszłość gdy pamięć czasem zawodzi…
I choćby dlatego że tyle emocji wokół,na pewno nie będę tu cudował.
Co do muzyki…Spytam najprościej jak potrafię.PO CO?
Dyskusyjnego klubu tutaj nie uczynisz a licytowanie sie przenoszonymi z YT klipami uważam za kolejną formę straty czasu.Zresztą to też nikogo nie interesuje.No chyba że rzucisz hasło,disco polo…Wtedy od razu zlecą się ci co od lat powtarzają jak mantre jedyne co mają do powiedzenia.Że oficjalnie wszyscy kpią i drwią a w domu,jak nikt nie widzi,słuchają… :exploding_head:
Sorry ale,nie.Nie namówisz mnie.Na nic w tym stylu.

1 polubienie

Klip klipem. Ich zestaw robi program i atmosfere
Zima to nie tylko skoki i narty. To tez zwyczajowo ŁYŻWY.
Mam Ci przypominac, ze świat jest muzyką? Zdaje sie o tym wiesz lepiej ode mnie :wink::rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

No tak…Na to nie odpowiem negatywnie :joy:
Co do sportu i łyżew…Akurat jestem tutaj skazany na skąpe doniesienia i szperanie.I angielski Eurosport.Nie wszystko mogę ogarnąć,nagła konieczność rzuciła mnie do kraju na 4 dni…A tymczasem okazuje się ze minęły udane dla nas mistrzostwa Europy panczenistów…Sam nie dam rady a poza tym musi być,przynajmniej na skalę większego zaangażowania,w tym jakiś sens…
Co do muzyki…Juz wrzuciłem pakiet na sylwestra.Na starym forum takie akcje doprowadzały do 20-60 wypowiedzi.
To ja już lepiej zostanę z moją muzyką u siebie w pokoju :yum:

1 polubienie

Pakiet?
Na Sylwka to porzadny fajerwerk potrzebny.
Zareklamowany.
Forum jest forum
Forum romanum jako centrum zdarzen przetrwa koniec swiata i horyzonty zdarzen liczone w nieskonczonosc plus 1
A zeby takowy (rzeczywisty) przygotowac? Nie zniechecaj się
Te glupki z PiS przy plus zalomnialy o 1 jako tym co ma stac przed zerami, żeby wartosci nabyly :rofl::rofl::rofl:

Nie zmienia faktu, ze nie lubie jak nasi przegrywaja.

Apeldoorn z odtworzenia…
Jak było blisko!!!
Polki na ostatnim okrążeniu przegrały brąz z Włoszkami w madisonie…Jaka szkoda…Polki punktowały niemal przy każdym kolejnym finiszu…Na 500 m przed metą był brąz…I znowu zabrakło polowy długości roweru… :roll_eyes: :innocent:
Niemniej,brawo!

1 polubienie