Skoki, progi i narty?

Gdyby teraz Żyła skoczył ponad 130, to, naprawdę wysoko by awansował w okolice podium. Poczekajmy.

Piotrek nieźle, - 129, ale liczyć się nie będzie. Załapie tylko kilka punktów więcej.

Forfgang - 138,5

Lindvik - 141.

Johansson - 139,5

Tande - 141,5

Granerud -138
A na razie 5 Norwegów na pięciu pierwszych miejscach. Tylko Kobayashi może ich przedzielić, albo nawet wygrać…

I wygrał - 139. a potem pięciu Norwegów pod rząd A nasi? Też ponoć tam byli, a nawet co poniektóry wykonał skok.

Na pociechę napiszę, że i Niemcy dziś popłynęli…

2 polubienia

Oglądalem konkurs w którym Stoch byl trzeci…I przyzwoicie to wyglądało.Ale widać wyraznie ze coś w Polakach zgasło.
Nie ma ognia,nie ma walki na “śmierć i życie”.Za to aż w oczy wali jakieś zobojetnienie.Jakby poszli do kina po raz dwudziesty na ten sam film…

1 polubienie

Po I serii w Engelbergu.

1. Zajc - 138
  2. Geiger - 137
  3. Peier - 138,5
    Stoch jest na 7 miejscu ze skokiem - 133,5
    Reszta naszej drużyny może sobie już pójść na piwo. Ciekawostką jest to, Kubacki “odpalił” na aż na 111 m.
    Zaraz II seria.
2 polubienia

Sorry ale śledze Wartę w Szczecinie…

2 polubienia

I jak idzie?

Nosz kurna…Bylo 0:1 i w 96 minucie remis…Szlag mnie zaraz trafi!!!To juz drugi taki mecz ze Warta traci wygraną po 95 minucie :roll_eyes:

1 polubienie
  1. Geiger. 2. Kobayshi. 3. Zajc…

Stoch 6. W ramach ostatnich podrygów.

Czyli niby Stoch sie trzyma ale jednak paru juz mu odjechalo na setki punktow…

1 polubienie

Jeden, który walczy. O reszcie panów mistrzów nie chce mi się nawet wspominać. Z tej mąki chleba już nie będzie.

Warta jest punkt nad strefą spadkową. Jak Legia przegra z Radomiakiem, to się Warta tam utrzyma. Tylko, że Legia ma jeszcze jeden zaległy z Termalicą i tu może Wartę przeskoczyć.

1 polubienie

Tu nie o Legie chodzi bo najwyrazniej wraca do swej jako takiej normalnosci.
Tu chodzi o sama Warte.Bo sama sobie szkodzi.Powinna miec o 4 punkty wiecej a przez te remisy,przeniesie zagrozenie na przyszly rok…
Jak mozna wypuszczac mecz w 95 minucie???I to dwa razy :angry:

1 polubienie

Na to Tobie nie odpowiem.

A czy Legia wraca do normalności? Zobaczymy. Teraz ma szansę jeszcze na 6 punktów, a jak to wykorzysta? Pojęcia nie mam, ale wydaje mi się, że stoją przed dużą szansą.
A ta liga wygląda tak, że każdy z każdym wygrać tu może, albo przegrać, co na jedno wychodzi. Jak się Radomiak postawi, to Legia nadal w kłopotach będzie.

1 polubienie

Jako ze to mecz przyjazni,przewidywalbym remis.Ale Legia chyba sobie juz na takie glupoty pozwalac nie powinna…

1 polubienie

Nawet strata jednego jednego punktu teraz dla Legii jest groźna. A co dopiero trzech? Z Lubinem sobie poradziła nieźle, ale, co dalej…? Obawiam się, niestety, różnych kombinacji, powiedzmy, niesportowych. Radomiak ma bezpieczną ilość punktów i jest dość wysoko.

1 polubienie

Radomiak jest na tyle wysoko ze moze sobie zamarzyc o pucharach.
Ale…Klasyka polskiej ligi polega miedzy innymi i na tym ze malo ktory klub gra tak samo dobrze na jesieni jak i na wiosne :roll_eyes:

1 polubienie

Tylko czy chce walczyć o te puchary? Klasyka polskiej ligi, to także układy.

A ja jestem za tym zeby druzyny typu radomiak rakow czy inna Jagiellonia darowaly sobie wystepy w eliminacjach do europejskich pucharow XD
Wieksze szanse po sezonie na awans do grupy np LE mialaby legia mimo ze jeszcze nie wyjdzie z kryzysu i nie zajmie miejsca premiowanego pucharami, niz radomiak rakow czy bialystok po bardzo dobrym sezonie w lidze…

Znaczy ok… niech grają ale przeciez wiadomo jak to sie skonczy.
Przy Lechu czy Legii jest chociaz nadzieja na jakis profesjonalizm

1 polubienie

Tak tylko to trzeba sobie najpierw wywalczyc a nie odbierac szanse innym bo ma sie doswiadczenie.
A z tym profesjonalizmem to tez sprawa do dyskusji.
Profesjonalizmu Legii i Lechowi starczylo na ledwie polowe pucharow.A potem i puchary i liga poszly sie dymac!

2 polubienia

Engelberg juz nam nie sluży jak kiedyś ale dzisiaj jest,na tle tego co dotąd sie działo,jako tako…
Ciekawi mnie jednak juz coś innego.
W skokach mamy wyrazne bezkrólewie.Jak w…damskim tenisie.Jest tylko grupka nieco lepszych od innej grupki,w dodatku o wiele liczniejszej.I to sie może w każdej chwili zmienić.
Brawa po 1 serii dla P.Wąska ale Kubackiego i Murańkę odesłałbym do domu.Z całkowitym zakazem reklam i kontaktów z mediami!!!

2 polubienia

Polacy na dobre zagoscili w 2 dziesiatce?
Na to wyglada.a czasem w trzeciej…Czyli nastepna druzynowka na 6-7 miejscu…Wracamy do czasu gdy o jakosci decydowal Skupien i Mateja… :thinking:
Dolezal nie ma sposobu na te druzyne.niczym nie rozni sie do Kruczka ale za Kruczka byla to ekipa glodna sukcesu.Teraz szlag i to trafil…

1 polubienie

Jurek, na Boga! Wiesz, ile lat mają nasi mistrzowie? Ile można daleko skakać? Kolana są tylko dwa. Tu żaden trener nic nie zrobi, a Horngacher dobrze wiedział kiedy się oddalić. Był blisko i zna się na skokach.

A gdzie są następcy, jak się pytam? Jedno jest dobre w tym, że czas tajnerków mija…

2 polubienia