…które może wykonać sobie para na początku związku, żeby wykluczyć ewentualną pomyłkę? lub potwierdzić, że w to uczucie warto inwestować?
Chemia jest czymś zmiennym i bardzo nietrwałym, skoro na początku jest, a później nagle nie ma?
Chemia organiczna to rachunek prawdopodobieństwa
nigdy nie wiesz czy z probowki przypadkiem nie wyjdzie twoje odbicie w lustrze?
Gdyby znaleźć swoje odbicie w lustrze, to byłoby super oczywiście, jeśli ktoś jest fajny i dobry
Ale przeciez to nie zadna chemia tylko"chemia"!
Tak sie mowi i nic poza tym.
Znowu jakies SF sie Ciebie trzyma.Czy raczej fantasy…
W zyciu bym sie zadnym testom nie poddal…Dobrzez czy zle ale ma byc w zyciu tak by nie stracilo ono uroku.Bym nigdy nie przestal byc CIEKAW.Bym przenigdy nie odcinal sie od swiata i ludzi.
I tak nie starczy zycia by wszystko przezyc lub zobaczyc…
Jest wiele cywilizacji, ktore wlasnegonodbicia w lustrze sie boja.
A mit o Narcyzie?
No, ale są ludzie, którzy nawet uczucia potrafią rozłożyć na czynniki pierwsze i kieruje nimi zimny racjonalizm. Ktoś zauważy zjawiska chemiczne lub impulsy elektryczne i już wykluczy wszystko, czego nauka jeszcze nie zbadała lub nigdy nie jest w stanie zbadać.
Pewnie sa…Ale mi jest tak do nich daleko ze pewnie bym sie nigdy nie dogadal
Upraszczasz impuls ekektryczny jest nieobliczalny
"Każda miłość jest pierwsza,
najgorętsza, najszczersza,
wszystkie dawne usuwa w cień.
Każda miłość jest siłą,
która burzy co było,
zanim następny nastanie dzień.
Zostaje jeden cel,
zostaje jeden sens…"
Niezupelnie ale nadzieja umiera ostatnia
Z ciekawości poddałbyś się testowi i sprawdził ile tej “chemii” jest między Tobą i Twoją panią?
Miłość jak i związek chemiczny. Może ulec rozpadowi w nieodpowiednich warunkach.
O ile to bylaby zabawa…To by bylo jak ze znakami zodiaku
Pewnie:))
Dzisiaj kazdego dnia musze mierzyc temperature przed wejsciem do pracy…To juz zahacza o rutyne
a gdyby oprócz tego sprawdzili z kim powinieneś współpracować ?
Carl Gustaw Jung sprawdzil wszystkie mozliwosci jakie wystepuja na Ziemi.I ja sie w tym przyzwoicie,po tych wszystkich latach,orientuje:)))Chyba niz nie zapomnialem.
Tak wiec nie sadze by mnie te"badania" mogly zaskoczyc
Ale podkreslam.To na zasadzie zabawy,jakiejs ciekawosci ktora czasem wiaze sie z obserwacjami z zycia codziennego.
Dzisiaj ludzie nie obserwuja bo maja nosy w smartfonach i zatruwaja sobie glowy bredniami z netu…I jedno wiem.Ze jesli mialbym trafic na dziewcze ktore przywiazuje do takich dopasowan wage lub wierzy w internetowych magow,to z mety ucieklbym do innej piaskownicy
haha szamanka
Ta od Zulawskiego?
Musze wracac do pracy.
Ale dziekuje Ci za kolejne ozywienie tego forum.Sypiesz interesujacymi pytaniami ze czlowiek przestaje na zegarek spogladac!
Bardzo miło, że to napisałeś
Wroce tu jeszcze ok godz.22
Wracaj Ja tu czasem zaglądam A teraz potrzebuję terapii, żeby nie myśleć i dobrze mi robi Wasze towarzystwo, zresztą jak zawsze przez te wszystkie pytamowe lata