Sosnowiec

Słyszałem od kupli dwie syberyjskie historie.

Jeden był tam w wojsku. W zimie była taka śnieżyca, że wychodząc z budynku do kibla (kiblem był rów a nad nim pospolita żerdź), to dłoń wyciągnięta na długość ręki była niewidoczna. Do kibelka szło się po sznurku.
Jak się sznurka puściłeś, to twe kości ogryzione przez lisy znajdowane były dopiero na wiosnę.

Drugi kumpel jeździł ciężarówką. Silnik non stop włączony. Jak zgasł, to ty za 5 godzin też zgasłeś. Jeżdżono tylko w zimie, gdy mokradła były zamarznięte. W innych porach nieprzejezdne. Co jakiś czas spotykało się ciężarówkę, której kierowcy nie udało się dojechać do celu.

.czy tematem nie jest czasem Sosnowiec🤔

1 polubienie

Skuwysyny są akurat wszędzie. Nie wiązałbym tego wyłącznie z narodowością i ustrojem politycznym. To na tyle pożyteczna cecha, że się ją wybitnie dobrze opłaca

1 polubienie

sosnowiec

2 polubienia

Jak widać po oświetleniu kraterów zdjęcie było robione latem późnym popołudniem

No popatrz jak się Sosnowiec rozwija.

.kawałek Księżyca ukradli i sprowadzili do siebie.:first_quarter_moon_with_face:

No i c h o j im w d u p e

O jumania księżyca mamy jednego specjalistę. Drugiego już nie ma,

Kto to taki?

A znasz książkę i film; “O dwóch taki, co ukradli księżyc”? Zobacz, kto w tym filmie zagrał główne role?

Też byś ukradł gdybyś miał możliwośc.
Chyba, że wolałeś stać na bramce i wozić robotników do budowania rurociągu, który se tam gdzieś stoi i rdzewieje.
Może zamieszkały w nim już jakieś zwierzątka?

1 polubienie

A tak szczerze mówiąc to gdyby włądza przypadła komuś z nas to mogło by nie być tak rózowo.
Np ja bym sie tak nie p i e r d o l i ł z esesmanami w owczych skórach.

Chętnie bym tam pojechał jeszcze raz, zobaczyć te tereny.
A rurociąg, to pewnie rozkradli.

1 polubienie

Miejscowa ludność była, naprawdę bardzo fajna,

1 polubienie

Dobta, ale nie wywalaja niekontrolowanych atomowek w srodku dzikiej przyrody, bo co do rabunkowej gospodarki to od sredniej swiaowej nie odstaja.

A znam takich, którzy w przypływie uniesienia władzą zrobiliby w polsce rzeźnie.

No ja też bym wolał zrzucić atomówkę na sosnowiec niż na syberie ale to mogłoby nie zostać dobrze przyjęte przez poddanych

@homonto

Zdradź w końcu tajemnicę i opowiedz co takiego w tym Sosnowcu w przeszłości sie wydarzyło🤔

Nie, żeby mnie to interesowało, ale jestem z natury ciekawski🤣

A dlaczego nie na Krasnik?

Dobic, niech sie nie mecza…

Chodzi o to, że kosmici mają tam swoją bazę

1 polubienie

Przypominam, do porządku przywołując, że tematem jest Sosnowiec.

Opowieści syberyjskie są jedynie tolerowane.

:rofl:

2 polubienia