Podobno do końca miesiąca jeszcze trwa. Czy jest to spis dla każdego obywatela, niezależnie od tego gdzie na świecie mieszka?
Czy faktycznie będą kary jak się nie złoży zeznania?
Podobno będą. Ale jednocześnie ktoś może cię spisać i możesz nie wiedzieć:) I jak egzekwują od osób mieszkających za granicą karę? No i czy serio mieszkający za granicą , płacący podatki za granicą powinni się tłumaczyć? Ja się nie spisałem bo za dużo pytań które moim zdaniem uj kogoś powinno interesować.
Nie wiem jak to wyglada czasowo i czy masz zameldowanie.
Gzies na fb wyczytalam, ze mieszkajacy na stale obowiazku spisywać się nie maja.
Kara jest do 5 tysięcy ale…Mam wątpliwości czy to realne.Po prostu jest jak ze szczepieniami.Polowa narodu jest z przekory na"nie"i basta…I co?Miliony zaplacą?
Klucz chyba jest w zameldowaniu.Jesli jesteś zameldowany w Polsce to masz obowiązek.
I zmuś mnie. Zameldowanie w spisie miałem inne , po śmierci ojca inne. A może tato mnie spisał?
Krótko tu:
Na babski rozum tu:
Warto poświęcić 50 minut i wysłuchać o niezasadności prawnej tego spisu. Zwłaszcza kwestia, którą poruszył @anon18020312 o pytaniach, na które odpowiedzi nikogo nie powinny interesować.
.kolejny bubel prawny.
No i uderz w stół…
Tyy nożyczki w szufladzie są
A mój nr telefonu jest firmowy. Prywatny ma filtr tylko dla rodziny. A do ogłoszeń kupuję numer na Kubusia Puchatka. Niech go spisują.
A co to ma do spisu powszechnie niepowrzechniego🤔
W II rozdziale są dane do wypisania dla osób tymczasowo lub na stałe przebywających poza granicami RP. W sumie całość to około 27 punktów do wypisania. Najprościej wpisać w przeglądarkę Spis Powszechny.gow.pl i sam sprawdzisz, są wskazówki jak zrobić przez internet, lub pisemnie / druk do pobrania z tej strony /, decyduje data wysłania, ale do spisu !, Musisz mieć profil zaufany lub profil z konta bankowego, albo ZUS. Ostatecznie możesz przedzwonić na infolinię 22 379 99 od 8.00 - 20.00 / i usłyszysz dziadowską pozytywkę kradnącą impulsy około minuty i po chwili jakiś bab się odezwie. Mi w takim momencie wyżarło te impulsy i kicha - uzupełnij konto
Ma i to dużo. Dzwonią ci co spisują.
Dzwonią? Poważnie?
A to muszę przeprosić, bo właśnie mleko kipi, mała obsrała się po pachy, a w dodatku kotek gdzieś spier…tfu, przepraszam…gdzieś się zapodział się.
.oddzwonię później.nara.
Do kolegi w pracy zadzwoniła babka - czy pan Jacek X tak, ona się przedstawiła i dosłownie kilkanaście pytań tak nie i został już spisany. Na pytanie skąd ma pani ten nr, pada odpowiedż - mamy sposoby
No zasięgu nie mam… hallo słucham…
Czym ty karmisz tą niewiastę😟
Za granica wpadlam we wtorny analfabetyzm…
Tu w kraju jest podobnie, ludzie są skołowani przez te częste zmiany i poprawki. To chyba ten nowy ład
@kaziu ja Cię proszę.
“…uslyszysz dziadowską pozytywke kradnącą impulsy ok. minuty i po chwili jakiś bab sie odezwie”
Dobre!