Idę spojrzeć, co ja już z tego Heinekena próbowałem. Jak się tu pochwalę, nie będzie przypału?
No właśnie… Ludkowie, nie wiadomo co to jest. Skoro nie wiadomo, mamy UFO. Założę się o dobre irlandzkie piwo, że każdy z Was ma chociaż jedno takie zdjęcie, na którym bym takie obiekty znalazł.
Na prezentacje czekam u siebie, kawka lub piwko gratis.
Dlaczego ptaki zostały z góry wykluczone, skoro na wcześniejszych i późniejszych ujęciach ich nie było?
Teleskop już naszykowany. Będziemy obserwować ![]()
Fotografowałeś kiedyś ptaki w locie? Ptaki mają skrzydła i zazwyczaj je widać. Tutaj tych skrzydeł jakoś nie bardzo … Oto przykładowe zdjęcie ptaków.

Oczywiście nie twierdzę, że i tutaj nie ma jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia, co to właściwie jest. Z tym, że ja takich zdjęć mam dużo. I na każdym jakoś tych skrzydeł nie zauważam. Trochę mi się wydaje dziwne, bym ich nigdy nie sfotografował.
Tu kolejne tego typu fotki, gdzie nie bardzo wiadomo co to:

Lub ta:

Od lat zastanawiam się, czy mi się tych zdjęć tyle “pakuje” przed obiektyw, czy każdemu, ale mało kto sobie potem te zdjęcia analizuje. Publikuję po raz pierwszy te fotki z pewną dozą “nieśmiałości”, ale może kogoś te rzeczy także zainteresują. Jakość tu nie jest najlepsza niestety, bo siłą rzeczy są tu automatycznie kompensowane i g… można właściwie zobaczyć (Dlatego niektóre obiekty powiększyłem). Chętnie wymienię opinie, również na priwie.
Mój teleskop się rozpierniczył (chiński sprzęt). Szykuję się do zakupu nowego. Nawet wspomniałem Św. Mikołajowi coś na ten temat, ale ten chyba ma gdzieś moje gwiezdne marzenia. Dobrze będzie jak przyjdzie i chociaż “Dobry wieczór” powie. ![]()
Ptaków nie bardzo, bo rozdzielczość na tym zbliżeniu też nie bardzo.

Na krawędzi fotki widać siędzące na gałęziach ptaki, wiec można założyć, że jest ich tam więcej. Niektóre latają.
Takich “ptaków” bez skrzydeł u mnie chyba ze 100 … Dziwne, że jakoś tych skrzydeł nie widać … Ale oczywiście nie twierdzę jak nawiedzony, że to zielone ludki w swoich “Pekaesach”. Sam nie wiem, co to, ale raczej nie ptaki.
No dobra, jak masz zdjęcie to wstaw, bo tu kuźwa chmury i deszcz.
Jak się uda, zrobię fotkę i wstawię, ale nie obiecuję.
Często patrzę w nocne niebo. Może jak kiedyś coś mnie najdzie, to wrzucę i jakieś foto. Ale teraz patrzę na prognozy pogody i chyba dopiero po Świętach uda się coś konkretnego zobaczyć.
U mni w dzien niby chmur nie ma, ale w nocu mgla i kalima (czyli saharyski pyl, nic nie widac, a ksiezyc w lisiej czapie)
Cos tam wczoraj przebijalo w miejscu gdzie powinna byc koniunkcja, ale slabo i niefotegenicznie.
Teraz już wiem jak wymyśliłeś swoja słynną zagadkę o szpakach!
Spojrzę…
Najlepiej przed snem i poczekam do rana…
Przyśnią mi się KOSMICI czy nie?
/jutro napiszę…
/
To się czymś wysmaruję “dla blasku”… ![]()

TO SĄ DRONY!
Albo inne tajemnicze i utajnione zjawiska techniczne…
/Od nowego roku w Polsce nie będzie można puszczać dronów bez posiadania odpowiedniej licencji./
Mamita, kiedy ja robiłem to zdjęcie, drony były po 10 000 zł za kg drona. Jeśli już w ogóle były …
Teraz to wszystko co nieznane, to dron …
Zaprawdę powiadam Ci, to nie drony! ![]()
Anagramik okazyjny?
Mamy w miastach dużo xxxx,
a nad jednym leci xxxx. ![]()
Najwięcej w Polsce w Rybniku …