czegos co ma 18º nie nazywaj winem - to wermut albo sherry ( jest jeszcze jakis wynalazek sycylijski, do ktorego tez dolewaja bimbru)
naturalne wina robione technologia fondillon miewaja zwykle ok.15º
Ok ale nie zmienia to postaci rzeczy że wyszło by wtedy koło 0,7-0,8 promila na osobę.
wedlug kalkulatora…
a wiesz w/g jakiego klucza proste kalkulatory liczą?W jednym piwie masz 20 gram czystego alkoholu. Policz ilość krwi do której to się doda… około 6l i wychodzi stężenie 0,32 promila.Tylko kto piwo dożylnie używa?
uczciwie mowiac malo to mnie obchodzi, bo nie mialam zwyczaju prowadzic po alkoholu.
a na kacu jeszcze mniej.
W Polsce od lat iluś cyklicznie pojawia się artykuł w okolicach sylwestra i wakacji opowiadający o tym ile to promili i kiedy można jechać. Po 1-2 kieliszkach proponują odczekać 24h. Co rok usuwają komentarze i ten sam artykuł umieszczają.
tu robia lapanki w okolicach dyskotek i innych “wodopojach”.
a generalnie i tak wiekszym problemem jest jazda po narkotykach wszelkiego rodzaju niz alkohol.
W Polsce większość wpada obecnie na trzeźwe poranki.
Więcej nie piję. Muchy spiłam
I nie czytaj głupot.
Aczkolwiek zdecydowałam się postawić na generalne sprzątanie. No i olejki, które nawet na komary działają.
Na nie każde komary. U mnie tylko lampa na mendy pomogła. A gryzą od 11-12 w dzień.
Lawendowy u mnie działa. Na razie.
masz łagodniejszą odmianę.
Musiałam ubrania odesłać, bo termin mijał. Idę spać, bo późno.
Odrobiną dowolnego soku, napoju w słoiku + druga odrobina płynu do naczyń. U mnie to działało
Wino lepsze, przynajmniej trzezwe z tego swiata nie schodza.