Sposób na muszki owocówki?

czegos co ma 18º nie nazywaj winem - to wermut albo sherry ( jest jeszcze jakis wynalazek sycylijski, do ktorego tez dolewaja bimbru)
naturalne wina robione technologia fondillon miewaja zwykle ok.15º

1 polubienie

Ok ale nie zmienia to postaci rzeczy że wyszło by wtedy koło 0,7-0,8 promila na osobę.

wedlug kalkulatora…

1 polubienie

a wiesz w/g jakiego klucza proste kalkulatory liczą?W jednym piwie masz 20 gram czystego alkoholu. Policz ilość krwi do której to się doda… około 6l i wychodzi stężenie 0,32 promila.Tylko kto piwo dożylnie używa?

1 polubienie

uczciwie mowiac malo to mnie obchodzi, bo nie mialam zwyczaju prowadzic po alkoholu.
a na kacu jeszcze mniej. :wink:

1 polubienie

W Polsce od lat iluś cyklicznie pojawia się artykuł w okolicach sylwestra i wakacji opowiadający o tym ile to promili i kiedy można jechać. Po 1-2 kieliszkach proponują odczekać 24h. Co rok usuwają komentarze i ten sam artykuł umieszczają.

1 polubienie

tu robia lapanki w okolicach dyskotek i innych “wodopojach”.
a generalnie i tak wiekszym problemem jest jazda po narkotykach wszelkiego rodzaju niz alkohol.

1 polubienie

W Polsce większość wpada obecnie na trzeźwe poranki.

Więcej nie piję. Muchy spiłam :sunglasses:

2 polubienia

I nie czytaj głupot.

Aczkolwiek zdecydowałam się postawić na generalne sprzątanie. No i olejki, które nawet na komary działają.

1 polubienie

Na nie każde komary. U mnie tylko lampa na mendy pomogła. A gryzą od 11-12 w dzień.

Lawendowy u mnie działa. Na razie.

1 polubienie

masz łagodniejszą odmianę.

Musiałam ubrania odesłać, bo termin mijał. Idę spać, bo późno.

Odrobiną dowolnego soku, napoju w słoiku + druga odrobina płynu do naczyń. U mnie to działało

1 polubienie

Wino lepsze, przynajmniej trzezwe z tego swiata nie schodza.

1 polubienie