Ja już nic nie wklejam po tym jak 2latka umarła po upadku z okna a tydzień potem 2,5latek wypadł. Myślałam, że przesadzam, gdy otwierałam temat, a teraz widzę, że nie doszacowałam możliwości dzieci w tym zakresie. I dorosłych przede wszystkim w niepilnowaniu.
Dobór naturalny.
Głupota lub nazwij to brakiem wyobrazni?
Nie ma granic. Co do upilnowania dgobiazgu? Wesoly autobus wypelniony dziecmi? To trzeba miec aurorytet, żeby sie nie pozabijali
W sobotnie popołudnie w parku rozrywki w dzielnicy Osowa w Gdańsku doszło do wypadku. 7-letnia dziewczynka, będąca pod opieką matki, spadła z karuzeli, mimo że urządzenie było wyłączone. Dziecko zostało przewiezione do szpitala — podaje RMF FM.
A jakby było włączone to by grawitacja nie działała?
Z cyklu “Historia głupoty ludzkiej”:
“Ratownicy z WOPR w Białobrzegach (Mazowieckie) uratowali czwórkę dzieci porwanych przez nurt Pilicy. Dzieci wraz z ojcem usiłowały przepłynąć w dmuchanych kołach na drugą stronę rzeki”…piąte miał na rękach.
Pilica jest zdradliwa.
pan lat 74.
Zaraz się okaże, że to wyłączna wina dziecka, bo się nie tak rozejrzał na pasach. Co tam zasad ograniczonego zaufania…
Po kolei - gdzie, w jakich okolicznosciach? Dziecko moglo uznać wzorem wielu pieszych , ze pasy to przedluzenie chodnika a samochód stanie w miejscu. Czy na przejsciu były światła? Z jaka prędkością poruszal się samochod a z jaką nastolatek?
Taki wpis to tylko dowod na poszukiwanie sensacji tam gdzie jej nie bywa.
Jeden kierowca się zatrzymał a ten jadąc z naprzeciwka go potrącił, gdy chłopiec szedł z kolegą.
A to prawko do depozytu …
“Ustrzyccy policjanci zaopiekowali się 2-letnim chłopcem, który chodził samotnie w okolicy parku. Godną pochwały postawą wykazali się dwaj nastolatkowie, którzy zwrócili uwagę na dziecko i zaalarmowali służby.”
Kocyka jej zabrakło? To nieśmieszny żart.
Jak można zgubić 2-latka? Przecież wiadomo, że taki to tylko czeka, żeby zaginąć w akacji…
“11-latek w nocy wybrał się na przejażdżkę rowerem. Rodzice byli pewni, że śpi w swoim pokoju”
Czy ja się czepiam? To naprawdę krew się może zagotować w człowieku, ale kto w nim takie wartości zaszczepił?
Dzisiaj ? Wakacje czy wczesnie weekend zaczęli?
Ja jestem za słaba na pomysły dziecięce i umiem tylko nie spuszczać z oka marząc, aby sie jednak zgubiło. Ale żeby nie było na mnie.
Nocny rajd rowerowy? W wieku 9 czasem obciazeni mlodszymi, czasem bedac ciezarem dla nieco starszych lat biegalismy stadnie z kluczami na szyi.
Czasem wydaje mi sie, że obecnie zanikla umiejetnosc przekazywania wiedzy na poziomie instynktu samozachowawczego. Dzieciaki rosną w izolacji , nie sa zsocjalizowane.
“Koc, rozłożony jak na plaży, a na kocu dwoje małych dzieci. Taki obrazek zastała bydgoszczanka, przechodząca parę dni temu około godz. 21.00 obok sklepu monopolowego. Bawiły się w piknik, a w pobliżu kręcili się drobni pijaczkowie. Kobieta przystanęła. Dowiedziała się od dzieci, że jedno ma 7, drugie 8 lat. O adresy też zapytała. Odprowadziła małych piknikowców do ich domów.” Opis melanżu?
O 21 w wakacje?
Lokalizacje dzieciaki wybraly rozsadnie. Drobni pijaczkowie swojego terenu łowieckiego pilnuja…
“O krok od śmierci na kempingu. Czterolatek zaplątał się w linki”
szkoda, że się z kimś nie założyłam, że taki będzie nośny temat Myślałam, że to ja mam bujną wyobraźnię jak boid.pa.
GANG Olsena
“Pijany 18-latek i 17-latek napadli młodszego kolegę. Dostali 12 zł i uciekli.(…) W toku czynności policjanci odzyskali pieniądze zabrane 14-latkowi.”
12zł, odzyskali, bo za to nic sie nie da kupić.