Sposoby jak sobie zrobić krzywdę będąc dzieckiem

No to sobie harmonijnie pofruwał…

1 polubienie

Kiedy 16-letnia dziewczyna, odpoczywająca w sobotę na plaży w Łebie, nagle zasłabła i znalazła się pod wodą, ratownicy natychmiast ruszyli jej na pomoc. Udało się ją wyłowić i przetransportować do karetki pogotowia. Tam okazało się, że nastolatka ma w organizmie 1,5 promila alkoholu. Sprawą zajęła się policja z Lęborka. https://wiadomosci.onet.pl/kraj/leba-nietrzezwa-16-latka-zaslabla-w-morzu-niewiele-brakowalo-do-tragedii/xe7yegc
Tak nowoczesnie-dziecka nie ograniczamy.

O rany, jakby nastolatki nigdy w historii sie nie upijaly? Nie palily i tylko troche aureola je uwierała?
Juz zapomniał wół jak cielęciem byl?
A wlażenie po alkoholu do wody dla nikogo zdrowe nie jest.
Nawet jak umiesz dobrze plywac i znasz akwen. A Baltyk jest zdradziecki.

1 polubienie

Ja nie umiem plywac po alkoholu i nawet tego nie sprawdzalam :face_with_raised_eyebrow:

Da się. Ale pamietaj, ryby lubia czlowieczyne lekko skruszałą. Od razu na gleboka wodę.

1 polubienie

Przeżyłem to osobiście w Pogorii, w Dąbrowie Górniczej. Nie miałem wtedy nawet 30 lat byłem zdrowy i silny. Ale nie doceniłem kaca po imprezie, wlazłem do wody, upał był i popłynąłem kawałek kiedy po raz pierwszy w życiu zasłabłem. Mało brakowało. Nie utonąłem, bo głębokość była mojego wzrostu i dwóch gości kilka metrów bliżej brzegu szło sobie popływać. I to oni mnie wyciągnęli. Nauczka do końca życia.

2 polubienia

Ja sie raz przytopilam i to dzuecieciem będąc, wiec na trzezwo - w zatoczce niedaleko granicy turecko - bugarskiej. Wydawało się, ze fale nie sa wysokie, ake okazalo sie, ze nakladaly sie odbicia, na szczescie Posejdon czy inny Neptun byl po śniadaniu i mnie wyrzucilo na brzeg. Dlatego zawsze mieie ludziom, ze z morzem to trzeba ostroznie.
Ale zadziala odruch nabyty w trakcie nauki na basenie - wstrzymać oddech.
Ponoć matka juz nad rozmiarem trumny się zastanawiała? Tylko nie wien czy dla mnie czy dla niej, bo dostala takiego ataku histerii, że musieli w nia wlac chyba ze dwie setki “slancew briag” czyli uniwersalnego srodka pozwalajacego orzetrwac na kempingu 3 kategorii odsniezania, gdzie raczej zatwardziali w bojach tubylcy koczowali. Pod palatkami z brezentu czesto
Ale pieknie tam bylo, namioty prawie na plazy, skałki, zatoczka i nawet jakis strumyk z dziko zyjacymi żółwiami.

1 polubienie

W zasadzie to dzieci sobie juz same radza…czasami.

1 polubienie

Niebezpieczna sytuacja w Kołobrzegu. Bosy chłopiec błąkał się przy ekspresówce - Wiadomości
Stalowe nerwy, ja bym nie dala rady go obserwowac - bylby zlapany w trymiga.

1 polubienie

Take rzeczy to czlowiek probowal w wieku lat 5 a nie 9.

Sześciolatek wypadł z drugiego piętra. Stan dziecka jest bardzo ciężki

Dzieci chcą zostac Slawoszem kosmonautą?

1 polubienie

W CH Arkadii 7-latek spadl z 7metrow obok zjezdzalni, ktora jest rura. Nie wiem, jak mu sie to udalo…

15-letni harcerz utonął, gdy kazano mu przepłynąć w jeziorze kilometr w mundurze i butach.

Tak. - absolutna nieodpowiedzialnosć tzw opiekunów, czyli dzieciakow niewiele od podopiecznych starszych.

2 polubienia

Chłopiec bawił się na torach, w ostatniej chwili uratowali go policjanci

Przypomniało mi sie zdarzenie sprzed 60 lat, które było opisane w szkolnej czytance.

4 polubienia

https://dziennikzachodni.pl/dzieci-urzadzily-sobie-plac-zabaw-na-srodku-ronda-w-dabrowie-gorniczej-stolik-z-kontenerow-fotele-a-na-nich-mis-wokol-mnostwo-aut/ar/c1p2-27844527

1 polubienie

Czyli po prostu brak miejsca na plac zabaw…
Choc moze nie takie male dzieci to byly, skoro przetaszczyly tyle wyposazenia?

2 polubienia

Ja mysle, ze te samochody wokolo to bylaa dodatkowa atrakcja. Ruch w interesie dodatkowy.

1 polubienie

Mam w rekawie anegdote.
Choc to byli teoretycznie dorosli i miejsce zdarzen - katalonskie pueblo niedaleko Lleidy, koniec lokalnej fiesty.
Na rozchodnym ci co przetrwali zbudowali zapore na drodze ze starych mebli z pobliskiego wysypiska, nie powiem, oznakowali trójkątami odblaskowymi. I posrodku wsi ustawili ciag dalszy - fiestujemy.
Mossos d’Esquadra czyli tamtejsze oberpolicjanty xorhanizowali objazd kozimi ścieżkami. I ze srodka wypuszczali balowiczów spelniajacych wymogi kodeksu drogowego.
Z czasem? Ponoć siłami spolecznymi obwodnice wiochy zbudowano. Ba jak w ten cyrk wpadlismy wtedy, tondo konca nie wiedzielix9my, ze byl to rodzak " pokojowej demonstracji" ? Zebty duze auta i tiry nie niszczyly puebla?
Nie zawsze wystarczy wyznaczyc rondo?