Staczamy się w otchłań ciemnoty, głupoty i bezprawia?

Widziałeś to…?

3 polubienia

zobaczyłem z godzinkę po moim tekście. Nawet się zastanawiałem czy nie wrzucić tutaj. :slight_smile:

Tymczasem sklep Ikea zwolnił pracownika za to że cytował biblię i nie chciał przyłożyć ręki do akcji sklepu promującej LGBT. W Polsce rzecz jasna.

Czy my nie dochodzimy do momentu w którym to katolicy są dyskryminowani?

Ciężko nazywać dyskryminacją negowanie jakichkolwiek ksenofobów. Pracodawca nie musi zatrudniać homofobów, tym bardziej że działa to źle na wizerunek firmy. Tak dużej firmy. Też bym nie zatrudniała ksenofoba.
Gdyby zdecydowanie negowano ich prawie 100 lat temu, być może nie doszłoby do holocaustu.
Co do cytowania biblii, niech każdy swoją wiarę zostawia w domu, to każdego prywatna sprawa.

2 polubienia

Cytowanie Biblii było nie na miejscu i dobrze, że go zwolnili, ale promowanie LGTB? Dla mnie to idiotyzm. Homoseksualiści są wśród nas i jest to naturalny porządek rzeczy, ślepa uliczka ewolucji. Nie ma żadnego powodu, by ich tępić ani żadnego powodu, by ich promować. Są ludźmi, mają te same prawa, co wszyscy, więc o co chodzi?

2 polubienia

Może o to by stało się obowiązkowe? :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Że niby jak, @birbant? Zostań homo a otrzymasz szafkę gratis? Może to i sposób na likwidację przeludnienia, ale marny sposób :grin:

2 polubienia

TVP INFO już trąbi że Ikei i wszystkim promującym LGBT chodzi o lepszą sprzedaż i promocję a nie ideologię/tolerancję. Być może sprawą pracownika znów zajmie się Ziobro. Nie można zwalniać katolików :wink:

Nie ma w tym żadnej ideologii a tolerowani i akceptowani są; nikt ich nie ściga, prawo ich nie dyskryminuje, więc walka o coś, co już mają wygląda raczej na prowokację, na próbę osiągnięcia celów zupełnie innych.

Ale oczywiście że tak jest ze taki jest plan że teraz dyskryminowani najlepiej do “wytepienia” są wszelkie wartości narodowe i religijne przez organizacje promujące lgbt tylko tak to jest odwracane że to lgbt jest ofiarą, a przez to że to mniejszość i ma jakieś mniejsze prawa to wychodzi paradoksalnie że właśnie może więcej i pokona zawsze normalna osobę w jakiejś sprawie publicznej… Teraz jesteś zwalniany albo dyskryminowany jak nie zaznaczysz na dokumencie że popierasz Lgbt.(co nie znaczy przecież że nie tolerujesz xd) świat się kończy XD

1 polubienie

Firmy takie jak IKEA sponsorują różne eventy np. eventy związane z szerzeniem wiedzy o LGBTQ jakie mają miejsce np. co roku w Shanghaju. Tam homoseksualizm był jeszcze do niedawna zakazany, obecnie nastawienie jest coraz bardziej neutralne, lepsze nawet niż wśród Polaków. Zatem jeśli akcja dotyczy promocji tego typu eventów czy innych akcji wspierających organizacje w walce o równość to niestety pracownicy nie mogą sprzeciwiać się misji firmy. Mogą się zwolnić.
Firmy są sponsorami różnych organizacji broniących praw mniejszości czy praw kobiet czy biorą udział w różnych akcjach charytatywnych, humanitarnych czy przeciwko przemocy.
Nie ma w tym nic nadzwyczajnego.

1 polubienie

Niestety w niektórych krajach dyskryminuje, sam fakt niemożności zawarcia związku małżeńskiego jest dyskryminacją.

Pewnie Ziobro teraz zamknie oddziały IKEi w Polsce :smiley: bo przecież homofob i katolik zawsze ma rację :roll_eyes::upside_down_face:

2 polubienia

Ale władza będzie o tego pracownika walczyc. Tu jest Polska. Tutaj jest krzyż a nie tęcza. Jeśli zagraniczny koncern chce promować postęp i tym samym dbać o zyski to won na zachód do lewaków :wink:
Może faktycznie takie firmy winny mieć w umowach klauzule na które kandydat do pracy zgadza się lub nie?

Ikea to firma międzynarodowa i myślę że Ziobro musiałby się bardzo postarać, żeby cokolwiek ugrac. Zapewne się postara zrobić z siebie pośmiewisko.

1 polubienie

Podejrzewam, że na Ikeę, to towarzysz Zero jest dalece za cieńki.

1 polubienie

Co do klauzuli? Widzisz normalnym firmom nie przyszło do głowy, że aby uzyskać normalne postawy wśród pracowników potrzebne są jakiekolwiek klauzule.
Poza tym każdy pracownik musi popierać misje firmy. Być może nawet taki zapis jest w umowie lub statucie firmy.

1 polubienie

Zapewne ale nie pada konkretnie hasło “lgbt”.
To Polska jest.

1 polubienie

LOL mdli mnie od niektórych postów tutaj… Tak jak już pisałem… To nie jest tolerancja. To jest fanatyzm tylko z drugiej strony, zresztą taka teraz moda na świecie, że dyskryminuje się podstawowe wartości. Też najwięcej na świecie jest chyba fanatyków lgbt które same są hetero XD

Po prostu świat musi iść do przodu. Koniec z erą zabobonów i ciemnoty.
Człowiek musi być wolny niezależnie od tego w co wierzy, jak kocha, jaki ma kolor skóry i skąd pochodzi.
Fanatyzm jest pochodną opresji i oporu. Po obu stronach,