Starość to się p. Bogu trochę nie udała

Trzeba mieć wiele tupetu, by powiedzieć, że coś się Wszechmocnemu nie udało, jako że logicznie jest tak, że tylko ludzka ignorancja może tak uważać…

Bóg jest doskonały?
No cóż, patrzac na to co dzieje sie dookoła to moze On jest doskonale kiepskim fachowcem. :joy_cat::joy_cat::joy_cat:

A jeśli to ludzkie barbarzyństwo jest celowym doświadczeniem ludzkich ignorantów, jak ciężkim snem, które są znane z ich uzdrawiającej funkcji?

Kolego nie baw sie w znachora.
Ogolnie logika i myslenie abstrakcyjne nie sa Twoją najmocniejsza stroną.
O praktyce? Nie będę sie wypowiadac. Do tej pory niewiele swoich osiągnięć zaprezentowales…

Na Twoje rzekomo mocne strony nie zamieniłbym się za wszystkie pieniądze, jako że nie mam zbyt wysokiego mniemania o normalnym, mega urobionym ludzkim gatunku cywilizacyjnym, który dla mnie jest jedynym bezmyślnym.

No to ze soecjalna dedykacją dla Ciebie
Po usłyszeniu, że jeden z pacjentów szpitala psychiatrycznego uratował innego przed próbą samobójczą, wyciągając go z wanny, dyrektor szpitala przejrzał akta ratownika i wezwał go do swojego gabinetu.
-Twoje akta i Twoje bohaterskie zachowanie wskazują, że jesteś gotowy do powrotu do domu. Przykro mi tylko, że człowiek, którego uratowałeś później skończył ze sobą na gałęzi.
-Och, on się nie zabił, powiesiłem go do wyschnięcia.

3 polubienia

@harmonik Idź do dowolnego domu “spokojnej” starości i zobacz jak to wygląda - wtedy śmiało oceniaj. Byłam ostatnio. Jedne szczęście, że tych ludzi i ich rodziny stać na jakąkolwiek opiekę…

2 polubienia

I to nie wszystkie domy opieki zapewniaja minimalny standard.
A juz Bog chroni przed panstwowymi molochami typu DPS czy jeszcze gorzej ZOL.