Sucho, suszej, SUSZA!

Co ro będzie? Grozi nam najwieksza susza w historii Polski. Czy rzad zamówi nawadnianie z samolotów ?

1 polubienie

msci sie brak rozsadnej gospodarki wodnej, male zbiorniki retencyjne - ale to zaniedbanie od co najmniej 4 dekad, w ciagu pol roku tego nie nadrobisz. a moze jeszcze wczesniejsze? te wszystkie melioracjie, osuszanie naturalnych bagien za komuny?
zima nie ma sniegu, wiosna nie pada.
przyjdzie wzorem krajow polpustynnych jednak sie problemem zajac. i moze zmienic strukture czesci upraw? bo wyglada, ze te susze to juz na stale w Europie zagoszcza.

2 polubienia

Będzie gorzej z tym nieharmonijnym, barbarzyńskim gatunkiem ludzkim, niż sięga twoja wyobraźnia.

2 polubienia

Powinni wymyślić rośliny, które można podlewać wodą morską i nie będą potem słone. Niewykluczone, że jeden szaman z Torunia dostanie dotacje na taki projekt :slight_smile:

2 polubienia

Z tą suszą to rzeczywiście tragedia…

2 polubienia

Oszczędzaj wode, pij piwo…

4 polubienia

Ale piwo tuczy… :joy:

1 polubienie

Bzdura.Piwo tuczy jak sie przy okazji,objadasz.Co faktycznie,dzieje sie bardzo czesto.Popatrz na mnie…Czy ja sie utuczylem?
Mam moze ze dwa kilo zbyt wiele ale to nie jest problem jaki ma przecietny grubas w Anglii ktory o wlasnych silach nie jest w stanie sie doczolgac do lazienki.I to mimo ich średnio zdrowej zywnosci.

1 polubienie

Ha, ha, jak byłam w TWOIM wieku to też mnie nie tuczyło… :joy:

Albo na @Birbant’a :slight_smile:

4 polubienia

Aktualnie - 76 kg jest mnie przy 177 cm.

2 polubienia

Ale Wy nie jesteście BABAMI po przekwitnięciu!!! :sob: :sob: :sob:

1 polubienie

Aktualnie zmalałam (nie wiem ile). Waga 60, co nie jest najgorsze ale: jak przy 162 potrafiłam ważyć 42 - 43??? To był ideal (a piwo zapijałam!!!)!!

1 polubienie

Antonow da radę.

1 polubienie

Edit. Link nie działa. Byla to bardzo krytyczna wypowiedz specjalisty na temat gospodarki wodnej w Biebrzanskim PN i polnocno wschodniej czesci Polski w ogole. Poparta danymi.
Nowy link

2 polubienia

Tragedia.

3 polubienia

ale to sa zaszlosci jeszcze z lat 60, dobra wtedy sie wydawalo, ze swiat nalezy do czlowieka. inna sprawa, ze do dzis nic z tym nie zrobiono. wrecz odwrotnie.
ale dziwic sie? puszcze sie wycina, bagna osusza do zwierzat trzymanych w klatkach strzela a potem placz?

3 polubienia

To Ty patyk jestes…Ja mam 78 przy wzroscie 173.Mialem popracowac nad 2 kg. ale jakos teraz jest mi dobrze :slightly_smiling_face:

1 polubienie

Was to w peczek zwiazac i dopiero na wage wrzucic, moze cos pokaze?

2 polubienia

Jesli o mnie chodzi,tak ma zostac.Tylem nieznacznie wtedy gdy wino bralo gore nad piwem.Jem bez wiekszych zmian,to samo od 15 lat,unikam świnstw jak chipsy batony i cole.No i to widac,wystarcza.

3 polubienia