Tak tylko spytam

Forum istnieje i powoli toczy się do przodu. Czasem rozbawia do łez czasem politycznie uprzywilejowane , każdy może powiedzieć swoje poglądy i albo będzie konstruktywna krytyka albo zażarta kłótnia . Dobrze , ze nie ma CL bo po opublikowaniu niektórych tematów nie miał by kto z kim dyskutować . Panta rhei…

3 polubienia

Ma cl . Też pamiętasz garniego który wszystkich dodawał do cl i jak nie miał z kim pisać zakładał następne konto?

3 polubienia

Pamietam .

1 polubienie

W pół roku po zlikwidowniu Pytamy, garnituromana znalazłem na kafe, zdziwionego, gdzie się znalazł. Ktoś mu odpisał, że Pytamy zostało skasowane i podrzucono mu ten adres. Jak widać, nie skorzystał.

3 polubienia

I dobrze. To był bajkopisarz i mam wrażenie że 2 nick jego to był antysocjalista.

I tak Was lubię.:grin:

1 polubienie

Nie, to, na pewno nie był antysocjalista.

1 polubienie

Garniak i Antek socjalista to nie byly te same osoby.

Ale wstawiali często te same fotki.

Z pinterestu sciagniete…

Tak tylko odpowiem:

Jako zombie informuje Cię, że moja empatia wynikała z czysto samolubnego, własnego komfortu psychicznego. Tak naprawdę mało mnie interesuje - co, kto na ten temat myśli i jak odbiera takie zachowanie. Niech każdy robi to, co uważa za słuszne, bez insynuacji, podjazdów emocjonalnych i wywierania presji. Osobiście mam nadzieje że skład forum pytamy.pl pozostanie taki sam.

3 polubienia

Nie dalej jak wczoraj rozmyślałam,że 8 lat temu gdy odkryłam Pytamy.pl było wesoło i jakoś tak inaczej,swojsko-polsko.
Nie daje mi spokoju myśl,czy wtedy były lepsze czasy?
Z drugiej strony podobno z wiekiem potrzebujemy więcej spokoju …
Może w tym tkwi sedno?

2 polubienia

Pandemia dała w kość. Ludzie są sfrustrowani. Ale to w końcu się skończy :wink:

1 polubienie

A tam , pandemia! Powinno być odwrotnie - jak sa ograniczenia w przestrzeni publicznej, to wszystkie fora powinny tętnic życiem. Ale prawda jest że FB zabił wiele takich miejsc, choć ma o niebo gorszą funkcjonalność. Posty żyją tam najwyżej jeden dzień i potem znikają w czeliści jego przepastnych trzewi, by po kilku latach wypłynąć jako wspomnienie do udostępnienia. Tutaj jest o wiele łatwiej znaleźć każdy temat.
A co do piwa - byłem w zeszłym tygodniu w Swołowie, polecam i kupiłem w tamtejszej karczmie piwo pszeniczne z browaru w Kościerzynie.

Jeszcze czeka na degustację jak sie ociepli (aura, nie piwo)

6 polubień

Dokladnie tak…O tym tez myślałem.Ale jednak bardziej przekonuje mnie to ze sila forum internetowego juz sie wypaliła,nie mowiąc juz o przynajmniej 2-3 znanych mi przypadkach gdy osoby znalazly sobie inne miejsce w codziennosci.

3 polubienia

Wszyscy są zmęczeni, wystraszeni pandemią i nią sfrustrowani. Potrzebują odpoczynku i rozrywki a niektóre nasze tematy zmuszają do zastanawiania się i dalszego martwienia. Musimy wszyscy mieć trochę oddechu, tematy mniej ambitne a bardziej luźne, gdzie można żartować, pisać o wszystkim i być pewnym, że nikt nie będzie miał pretensji o zmianę tematu, bo tematu najlepiej nie dawać konkretnego, żeby każdy czuł się swobodnie. Jeśli jakiś czas popiszemy w ten sposób, to zaczniemy znowu tęsknić do tematów bardziej ambitnych i takie zakładać.

5 polubień

No to ja odpadam i to natychmiast.
A co do frustracji,chyba wiem coś o tym.Tylko jak mi sie wydaje,terapia juz od dawna mi sie nie podoba.
Na widok kategorii na wesolo i z humorem,niemal natychmiast klikam i wychodzę.Cóż…Nie moja czestotliwość.
Ja mam przede wszystkim dosyć ziewania na forum na widok gadania o niczym.

1 polubienie

A ja tematów o koronawirusach i szczepionkach. Nic dziwnego, że użytkownicy są sfrustrowani a raczej czują się niewygodnie, wolą nie wychylać.
Nie po to nie oglądam TV żeby w kółko o tym słuchać. Nie wchodzę tutaj po to żeby się dołować czy zniechęcać do użytkowników poprzez takie tematy - bo każdy ma swój rozum.
Sorry…ale rzygawica bierze na ile można wejść w ludzkie życie i umoralniać kogoś bo ma odmienne zdanie. Zdecydowanie wolę luźne tematy, czy nawet o muzyce.

1 polubienie

Przed wirusem nie uciekniesz. Kwestia tylko jak odroznic bzdure od fachowej informacji - tu juz pozostaje wlasny rozum i zdrowy rozsadek (ktory czesto zawodzi jak walczysz z niewidzialnym wrogiem). Co do tematyki forum otwarte.
I pelne niespdzianek, nigdy nie wiadmo w jakim kierunku dyskusja zboczy.

2 polubienia

Co to za filozofie?
Nakręciliście na te tematy traktując odmienne zdanie jako bzdurne myślenie.
Rozumiem, że inne choroby nie istnieją? A dziwnym zbiegiem okoliczności IV fala ruszy jesienią w okresie największego zachorowania na grypy i tym podobne. I dziwnym trafem latem w czasie urlopowym, wyjazdowym i największego kontaktu z drugim człowiekiem nikt nie choruje. Nie strasz mnie tu wirusem bo jak ludzie umierali od powikłań po grypie to pandemii nie było.

Oczywiście, że forum otwarte co do tematyki - ale jak na dzień dobry wchodzisz i czytasz koronawirus, szczepionki to od razu człowiek ma ochotę się wylogować. :woman_facepalming: