Takie sobie zagadki

Jednojajowe są bliźniaki o ile wiem.

Kolego sympatyczny. Wyobraźnia jest podstawą rozwoju ludzkości. Ale, żeby ten rozwój się rozwojał :stuck_out_tongue: należy ją w pewnym momencie ograniczać regułami. Jak rzekę wałami, żeby nie zalała okolicy. A w tem naszem człowiekowym życiu jest wszystkiego po trochu, a jakie ono się stanie, zależy od proporcji tych “trochu”.

1 polubienie

Moga byc tez jednojajowe wieloraczki, choc to raczej rzadkosc. Natomiast jednojajowe wieloraczki zwierzat otrzymywane metoda laboratoryjana to juz cwiczenie dla poczatkujacego studenta weterynarii.
Diabli zreszta wiedza, czy w krajach gdzie zachodnie zasady etyczne ma sie w glebokim podogoniu nie prowadzi sie takich badan na ludziach? Zreszta przy zaplodnieniu in vitro czesto stosuje się dosc kontrowersyjna metode selekcji genetycznej zarodkow - zeby przyszle dziecko np. moglo byc dawca szpiku dla chorego rodzenstwa.
Genetyka dopiero raczkuje i to nie jest problem czy przodkowie komorek macierzystych sluzace jako matryca do produkcji szczepionek wektorowych kiedys byly pobrane z plodow.
Magiczne slowo? Abortowanych…
Sa powazniejsze problemy.

Para bliźniaków jednojajowych poszukuje pary z drugim jajem.”
:grin:

2 polubienia

Nie mozna. Taka uroda tego forum, ze bez wzgledu na temat pytania i tak w koncu wszyscy ida na piwo :stuck_out_tongue_winking_eye::beer::wine_glass::tumbler_glass::cocktail::tropical_drink: (wino, wodke, drinka w zaleznosci od indywidualnych upodoban)

1 polubienie

A co to będzie jak zapodam rebusy albo inne zadania szaradziarskie?

Szkiełko plus rozum. Nie zapominajmy jednak o wyobraźni i sercu. Tego nie da się opisać regułami, zasadami, nakazami, literą prawa. To się ma, albo nie ma w sobie.

Wystarczy na dzisiaj :wave:

Trojaczki też bywają jednojajowe. Kropla w kroplę podobni.

3 polubienia

Zapodawaj, co tylko chcesz.

1 polubienie

Zdrowa konkurencja szaradziarsko - rebusowa bedzie. Tak dla odmiany :stuck_out_tongue_winking_eye::wink:

Cholerka, ale to pytanie nie było z założenia polityczne… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Nie będę wypowiadał na temat samej zagadki. Doceniam fakt, że kolega @Lazy ją zapodał. Za to należy mu się spory plus i chwała. Nie zawsze zagadki są trafne. Mi tez zdarzyło się kilka razy z zagadką nie trafić. Ważne, aby z takich rzeczy brać jakąś nauczkę a nie brnąć dalej w ciemny las. Wiem tylko, że gdybym ja taką zadał, z pewnością znalazłby się ktoś, kto by na mnie suchej nitki nie zostawił …
Wyobraźmy sobie tylko taką sytuację. Jest poszukiwany pewien bogaty człowiek. Wiadomo, że uciekł samolotem i należy go koniecznie znaleźć. Nie będzie go trzeba jednak szukać w samolotach tanich linii lotniczych, bo on jest bogaty …
Dalszy komentarz jest chyba zbędny …

2 polubienia

Ale on, ten bogaty dla zmyły tanią linią poleci… :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

No przecie że tak i całe grono Mensy w trąbę zrobi :grin:

4 polubienia

Ty mnie chłopie nie poddenerwowywuj. Bo ja tej Twojej zemsty na blogu nie mogę ruszyć. :shushing_face: :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Myśl, myśl. To jedna z tych zagadek, które warto rozwiązać. Inne to przy niej bidule jak te myszy kościelne …

2 polubienia

Pewnie, że warto, ale ja prędzej popłynę Wartą… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

A true cyan widziałeś? Ostatnio na jego temat się rozpisałem :slight_smile:

3 polubienia

Dopiero teraz.

1 polubienie

Z koloramy, to do kolegi @Bingola całą tęczę ma opanowaną. Ale uważaj na swe obuwie, na klapki się teraz przerzucił… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Tego koloru w tęczy nie ma :stuck_out_tongue: Nigdzie go nie namalujesz ani na żadnym ekranie nie pokażesz w tradycyjny sposób.

2 polubienia

Złoty? :stuck_out_tongue:

2 polubienia