Więc przyznajesz się do braku postawy obywatelskiej ?
Stary…Co ty mnie tu w ogóle jak ja mam kartke z przemówieniem i wskazówkami co robić z takimi jak ty
Przyznaje się, że nie mam do Ciebie już siły i w realnym świecie chyba bym Ci już dawno przypier****ł …
Najlepiej będzie jak stworzysz oddzielny temat …
Albo nawet poproszę @okonek żeby od JEDNEGO NIŻEJ @honotu komentarza wydzieliła nowy temat … Bo jak dla Mnie to zaśmiecasz mój temat …
EDIT: Zawsze możesz Mnie wywołać w swoim pytaniu … Tylko mów jak na człowieka a nie jakiegoś ćwierćinteligenta przystało …
Szczerze nie wiem jak Ciebie tu ktokolwiek może lubić bo Mi się już rzygać Tobą chce …
No, ale ja polonistów nigdy nie lubiłem, a Ty Mi właśnie takiego polonistę/filozofa przypominasz …
TAK W OGÓLE TO NIE WIEM CZY ZAUWAŻYŁEŚ, ale ten temat nie jest ANITROCHĘ ANTYSPOŁECZNY WIĘC NIE WIEM CO TY TU W OGÓLE ROBISZ SKORO MNIE OSKARŻASZ O JAKIEŚ GŁUPOTY…
Przeczytaj ST i dowiedz się, że wg. biblii było coś takiego jak Potop za Noego … A temat o ewolucji to bodajże TY sam zacząłeś (albo nawet obaj zaczęliśmy), ale miałem nadzieję, że będziesz się wypowiadał na poziomie … Niestety się pomyliłem …
A Ty nawet nie potrafisz wprost powiedzieć o co Ci przeszkadza tylko marudzisz gorzej niż baba … Nie wiem może jesteś babą (I Ciebie w tej chwili obraziłem …)
Ale widać, że twój
JEDNAK OD TEJ WYPOWIEDZI ODDZIEL PROSZĘ CIEBIE @okonek jako nowe pytanie, ale obywatela/towarzysza @honotu bo Mi to dodatkowe pytanie nie jest potrzebne …
Głeboko uraziłeś uczucia religijne moje i wszystkich tu zgromadzonych
Przykro Mi … Skoro nie trzymają się kompletnie kupy to co Ja Tobie poradzę … Nie wszystkich tu zgromadzonych … Może połowy …
Stary … Wybacz, ale Ja chcę tylko ustalić pewne kwestie …
najpierw jako autor pytania wdajesz sie w dyskusje a potem krzyczysz ratunku?
podaj mi od którego miejsca mam to wydzielic, bo przekopywanie sie przez 190 postow to nie na moja dzisiejsza cierpliwosc.
Jeżeli wierzysz w Boga to powinieneś wiedzieć, że Jeżeli Bóg istnieje to Szatan też i jeżeli Szatan jest nazywany w biblii księciem tego świata to powinieneś zdawać sobie sprawę z tego, że ma On potężną władzę na tym świecie … (To tak w kontekście KK) …
A poza tą kwestią to teoria ewolucji nie jest żadnym dogmatem jak Tobie się wydaje tylko naukowcy mają otwarty umysł i nie raz zmieniali zdanie w pewnych kwestiach (co nie musi od razu oznaczać, że jesteśmy przypadkiem …)
Moim zdaniem szatan opisany w bibli to po prostu ludzkość.
Jest na to wiele “dowodów”
Nie krzyczę ratunku tylko sama widzisz, że @honotu tak pusto pier**li, że wytrzymać nie idzie …
Właśnie dlatego olewam wiele pustych lasek bo też są tak tępe, że szkoda gadać …
CZEKAJ - na razie się wstrzymaj z tym wydzieleniem bo może coś mu się odmieni … Zobaczymy …
Częściowo tak, ale może i nie do końca …
Przykładowo wg. biblii Szatan na pustyni próbował skusić Jezusa, aby ten przeszedł na jego stronę, ale Jezus mu odpowiedział coś w stylu "Idź precz Szatanie! Jest bowiem napisane. Tylko swemu panu kłaniać się będziesz
Nie chce Mi się teraz szukać. I w takiej sytuacji masz dwa wyjścia:
Albo stwierdzisz, że biblia ma rację, albo, że jej nie ma (i prawda jest jakaś inna) …
Poza tym ciężko Mi sobie wyobrazić jak np. Chorwaccy ustasze sami z siebie mogli wyrywać kobietom piersi itp masa zbrodni … Wiadomo, że można to tłumaczyć ogłupieniem bo na swój sposób to na pewno było ogłupienie (pytanie tylko jakie jest źródło tego ogłupienia)
Mhm mhm…
Sam widzisz:
SZATAN NA PUSTYNI!!
ALe tak serio to czym szatan kusił jezusa?
± Wizją dania mu królestwa i bogactw
No i teraz pytanie jak Ty to widzisz ?
Dodatkowo warto zauważyć, że Jezus był antyklerykałem … Więc nie da się tego inaczej zinterpretować … W końcu go za to ukrzyżowali …
a królestwa i bogactwa to…
Po prostu to była oferta Szatana … Nie wiem - jego się zapytaj @Devil Powiedz no co miałeś na myśli XD ?
PS. Dodatkowo jeśli twierdzisz, że uraziłem twoje uczucia to wyobraź sobie, że Ja też przez to przechodziłem i polecam Tobie najpierw przeczytać biblię, a dopiero potem stworzyć swój światopogląd na temat uczuć religijnych …
Przykładowo jeśli biblia w dekalogu zakazuje czynienia rzeźb i obrazów, gdyż nasz Pan jest Bogiem zazdrosnym …
To musisz to zinterpretować w jakiś sposób… Albo Szatan kusił, albo sami Papieże chcieli od tego odejść … A Szatan jest nazywany w biblii księciem tego świata …
Nie
Musisz się nauczyć myśleć samodzielnie bo youtube to prawie to samo co “wiadomości”