Temat wydzielony - spam przy okazji Atlantydy

Nie wiem do czego się to twoje “Nie” odnosi … Tu jest tyle wątków, że lepiej cytuj do czego się odnosisz …

Do szatana się odnosi

No wiesz.
Jakby w razie co do mnie przyszedł i zaczął mnie kusić
Bo bóg to pan zazdrosny i upomni się o swoje.

1 polubienie

Stary ja nie tylko na youtube szukam “wiedzy” - a raczej na youtube szukam tylko i wyłącznie inspiracji …

Ale widzisz … Ja po prostu przeczytałem biblię i wiem, że nie bez powodu Połowa naszej cywilizacji oderwała się dużo bardziej niż tylko w świeckości (mam na myśli Protestantyzm, Waldensów, Albigensów, Katarów, Husytów, częściowo także Arian) od KK …

Każdy kto przeczyta biblię będzie wiedział dlaczego tak się stało … Wiem, że to może urazić twoje uczucia religijne, ale wyobraź sobie, że moje też ewoluowały z każdym tylko zadawanym kolejnym pytaniem …

No i widzisz - ja tu ze trzy wątki poruszyłem i nie chce Mi się zgadywać, o który Tobie akurat chodziło odnośnie Szatana …

Dlatego po prostu przycytuj o co dokładnie Ci chodzi …

MOje uczucia religijne wyrażają się:
Zbieraniem jabłek i mirabelek z drzew i plucie pestkami gdzie popadnie.
Jeszcze nie jestem na tyle religijny ay oddawać to co ukradłem wraz z kałem

A także:
Oddawaniem czci panu w lesie, górach, nad morzem, na łąkach, pastwiskach i zasadniczo wszędzie gdzie nie ma szatana

1 polubienie

Stary … Nie chcę Ciebie obrażać i w ogóle, ale dla Mnie takie stwierdzenia są za bardzo ogólnikowe i można je interpretować na wiele sposobów … Czyli jak dla Mnie jest to częściowo ucieczka od odpowiedzi :confused:

Czego nie rozumiesz?

1 polubienie

W sumie tak się teraz zastanawiam … Czy nie chodziło Ci tutaj o to, że np nie masz jeszcze wielu kwestii przemyślanych albo coś ten deseń … (Widzisz, ja nie lubię się domyślać co autor ma na myśli …)

EDIT: Podobnie ja birbant będę się za chwilę zbierał bo wpadam w inny duchowy nastrój i idę pracować … :slight_smile:

To po co czytałeś biblie?

1 polubienie

nie lajkuj mnie bez przerwy bo mi głupio

Po prostu tak jakoś wyszło, że zauważyłem masę głupot i bezsensu w naszym kraju i chciałem się upewnić jak wg. biblii powinno być, a także zastanowić się czy wszystko w niej właściwe itd. itp.

OK :slight_smile: Nie wiem czy zapamiętam np jutro, ale ok :slight_smile:

MOja teori ajest taka.
Jak ruscy wysłali łajke w kosmos w sputniku to w końcu doleciała do syriusza.
W końcu tzn za pare milionów lat.
Tak czy inaczej założyła tam psią cywilizację któa rozwinęła technologię podrózy w czasie i przestrzeni aby wrócić na ziemnie i wysłać w kosmos gagarina.
c.d.n

Rozumiem … Przynajmniej próbuje zrozumieć … Zróbmy przerwę bo też znikam do innych spraw

z Lajka to sciema. cywilizacji nie zalozyla, bo z szoku termicznego i przeciazenia odeszla za Teczowy Most jeszcze w czasie startu,

Podejrzewam, że to o Mnie :wink: Luz może się dogadamy jakoś … :wink:

EDIT: Chociaż ja już znikam do roboty odurzony :wink:

No to pewnie na orbicie krążył statek kosmiczny obcych, którzy czekali na to kto pierwszy poleci w kosmos…a że był to pies a konkretnie suka to uznali, iż jest to najinteligentniejszy gatunek na ziemi.
Co do bibli:
Jest jasno napisane:
A słowo ciałem się stało.
Wniosek z tego płynie taki, że słowo boże jest w tym co stworzył a nie w tym co ktoś napisał, że powiedział.
Jakoś nie kojarze aby bóg powiedział czyli stworzył królestwa, bogactwa, włądzę i systemy społeczne

2 polubienia

Swoja drogą kościołów, kapłanów i religi też nie stworzył czyli raczej nic o tym nie wspominał

1 polubienie