Temat wydzielony - spam przy okazji Atlantydy

SPojrz na drzewo.
To jest słowo boże.
Drzewo to nie to samo co papier na książkę, w której są słowa

2 polubienia

Wiadomo … Najważniejsze jest to co potrafimy dostrzec samymi zmysłami … Dlatego dla Mnie osobiście mimo wszystko np. biblia jest dużo bardziej wartościowa niż to co twierdzą Papieże …

Chociaż nie twierdzę, że biblia jest idealna bo nawet sama biblia to stwierdza, w Jeremiasza 8:8 …

Tak samo nigdy nie twierdziłem, że np Katolicy to poganie, a jedynie tylko to, że KK najbardziej przesiąknął pogaństwem … Co nie znaczy, że inne wyznania też mniej lub bardziej się nie skorumpowały …

Dlatego wielu ludzi bierze magiczne grzybki zawierające psylocyne, pali trawę i zażywa wiele innych substancji naturalnych, żeby sobie odpowiedzieć na wiele pytań … W końcu Bóg to stworzył …

A twoim zdaniem kto to stworzył?

1 polubienie

Bo mam wrażenie, że wg Ciebie jedynym co stworzył bóg jest biblia

Wiadomo - albo Bóg, albo przypadek … Wg. teorii ewolucji z początku istniały tylko proste formy życia, a dopiero z czasem zaczęły ewoluować w inny stan …

No to może biblie też stworzył przypadek

To dziwne masz wrażenie … BARDZO DZIWNE … Nigdy tak nie twierdziłem … Nawet pisałem wcześniej kilka razy, że biblia sama stwierdza, że jest skorumpowana w Jeremiasza 8:8, ale mimo wszystko jest tam bardzo dużo mądrości … Chociaż ludzie z początku mogą tego nie rozumieć

NIe rozumiem jak biblia może być skorumpowana

Ty stary nie obraź się ale spadam

Oczywiście, że to możliwe … Widzisz … Ja jestem agnostykiem … Tzn. Nie wiem czy Bóg istnieje czy go nie ma, ale wg. biblii Szatan jest księciem tego świata i jak sam widzisz … Świat funkcjonuje w co najmniej 90% w deistyczny sposób … A co za tym idzie nie dziwi Mnie to, że wielu ludzi już nie wierzy w istnienie Boga … A sam nie wiem czy istnieje czy też nie …

Wiem sporo i dlatego w przeciwieństwie do większości ludzi nie mam takiej pewności, ale spokojnie … To się nazywa wiarą, a nie wiedzą …

Spoko - rozumiem … Co za dużo to nie zdrowo…

No widzisz, a ja rozumiem doskonale bo przeczytałem biblię … Mało tego … Przyjrzałem się jej głębiej …

Gratuluję.
Mam nadzieję, że będziesz spędzał nad biblią mnóstwo czasu oby jak najwięcej i raz na 10 lat wpadniesz sie pochwalić co znalazłeś.
Powodzenia

Czekam z niecierpliwością i wypiekami na twarzy.
Działaj chłopie!!!
W Tobie jedyna nadzieja dla ludzkości na zbawienie

Najważniejsze co chciałem przekazać (a że to było mądre to fakt), to już przekazałem …

Po prostu patrząc na tą całą beznadzieje w tym chorym polskim kraju musiałem pewne fragmenty pokazać, bo boję się o przyszłość naszego chorego narodu - zwłaszcza obserwując nieogar młodego pokolenia … Ale nie mam potrzeby zbawienia świata … Po prostu przeraża Mnie jak nasz naród może być aż tak nieogarnięty jak jest (nie mówię o wszystkich tylko o większości) …

A sam jestem agnostykiem (czyli sam nie wiem czy Bóg istnieje czy go nie ma - a biblia Mnie w tym niestety utwierdziła …) … Także no sorry …

1 polubienie

OK ok.
W biblii są wszystkie odpowiedzi na każde pytanie.
Ja sie do tego nie nadaję.
Brak mi cierpliwości i wnikliwości.

1 polubienie

Więc musi się tym zając ktoś kompetentny.
Ja osobiście poprzestanę na genesis i słowo ciałem się stało.

1 polubienie

W aktualnej Biblii żadnych odpowiedzi już dawno nie ma. Też spadam.

@anon52897632 Jerozolimę zrobię Tobie jutro z rana.

2 polubienia