dzieci zabjaja dzieci - byl taki przypadek, ze kilkulatki zabily mlodszego
GB w latach 90, ale dzieci z natury ???
Jak to? To gdyby nie Jaruzelski to Polski mogło na mapie nie byc?
Tak kaczuś. Mogli byśmy być częścią CCCR. Wojska już stały na granicy i dziś nie żył byś w Niemczech a w Związku Radzieckim. Polskie SB to byli przedszkolaki w porównaniu z ruskim kgb. Jak by ruskie weszli nie było by solidarności itd.
jakie wojska staly? one juz byly
a DDR to tak dla dekoracji???
No były nawet do lat 90. Ale na granicy też czekali na rozkaz.
Ale on to robil swiadomie? Chcial dobrze dla Polski? Ja myslalem ze to jakas ruska marionetka byla xd
Jak i cala Polska
kotku oni ciagle traktowali to jako swoje
Weimar?
Czy chciał dobrze nie wiem. Marionetką był ale czasem i marionetka coś dobrego zrobi.
W Polsce było również parę miast opanowanych całkiem przez Armię Czerwoną.
Tak, robił to świadomie, I ryzykował swym życiem. Ale trzeba przyznać, że i okoliczności polityczne ułożyły się Polsce wtedy pomyślnie. To dość długi temat. Kiedyś Ci to bardziej wyjaśnię.
miast?
miejscami bym to nazwala
ruskie w DDR to odrebna sprawa.
Patrz, Duda też jet marionetką, ale jeszcze nic dobrego dla Polski nie zrobił. Tacy, jak on, wtedy posraliby się ze strachu. Tak, jak i Kaczyński srał, kiedy nastał stan wojenny. No, Morawiecki, jako przedszkolak kamieniami w czołgi rzucał…, buahahaha!!
Było ich więcej, niż w Polsce.
Ok miasteczek. Ale w większych miastach były całe osiedla na potrzeby armii. Podobno jak ruskie wyjeżdżali brali z mieszkań wszystko co dało się zabrać.
Duda nawet na miano marionetki nie zasługuje.
Ty sie nie chwal, prawdziwi bojownicy o wolnisc i demokracje zaspali na msze
Kaczyński na pytanie zadane mu kiedyś dlaczego nie był internowany podczas stanu wojennego odpowiedział “Brat był”
zgadza sie
DDR?
strefa buforowa, gdyby nie Afganistan to ?
Nie. Zachowywali się bardzo przyzwoicie, Taki mieli rozkaz. Ale za to pięknie rozkwitał handel między sołdatami, a miejscową ludnością. A z kim za młodu ten bimber w kanistrze po benzynie piłem?
Na kilka godzin.