Teorii spiskowych ciąg dalszy...?

Czy słyszał ktoś z Was o “Spisku pierworodnych”?
W skrócie-przeżywają tylko pierwsze dzieci z rodziny,reszta znika lub umiera.
/trochę jak z ludźmi pierwszego,drugiego,kolejnego sortu…/
A może znacie inne jeszcze “aktualne” teorie spiskowe?

1 polubienie

nic o tym nie slyszalam?
dobrze, ze nie mam rodzenstwa, zwlaszcza starszego ;9
czego to ludzie nie wymysla?
moze pozywka byly Chiny w okresie polityki jednego dziecka?

Ten gościu jest w nich dobry, zrobił bardzo dużo filmików omawiając je dogłębniej. Kiedyś go często słuchałem.

teoretycy prehistorycznych kosmonautow? czyli paleoastronautow?
fajnie, moge sobie wydluzyc rodowod?

A czarna Wołga też kiedyś zabierała dzieci…

Angelolodzy twierdzą natomiast, że wśród ludzi żyją aniołowie. To jest trzecia grupa aniołów, o której nie wspomina Biblia, ale pisma przed jej powstaniem, wiele o nich mówią. To grupa aniołów, która w czasach starobiblijnych zeszła na ziemię wśród ludzi, obcowała z ludzkimi kobietami i nie wróciła na tam skąd przyszła. Minęło 1000 wieków, a oni nadal są wśród nas świetnie się maskując…

Fantazja ludzka czasem zastępuje rozsądek, najłagodniej mówiąc, żeby nikogo nie obrazić… :grinning:

2 polubienia

Jak go kiedyś dwa tylko posłuchałem i postanowiłem go więcej nie słuchać. Nie lubię gdy ktoś obraża mój rozum i wiedzę.

2 polubienia

Wybacz, ale ten gościu jeszcze się musi dużo uczyć, żeby byc dobry.
W połowie tego filmiku potrzebowałam leku w postaci :beer: i nigdy więcej.
@birbant, porwania dzieci się zdarzają, nie musi byc to czarna wolga, ale jako przypowiastka dla dzieciaków swój sens miała. Czy nas odwiedzali i odwiedzaja kosmici? Wygodne tlumaczenie - to nie my ludzie, a jakies nieudane eksperymenty szarych czy zielonych winne. Anioły i Reptilianie niedopilnowali.

2 polubienia

To zwyczajny naginacz dla miłośników teorii spiskowych.

2 polubienia

@Mamita Nie niesłyszałam… Kojarzy mi się to że Starym Testamentem gdzie syn pierworodny był przeznaczony Bogu i ogólnie miał różne przywileje (Jakub i Ezaf) i potem z plagami egipskimi gdzie śmierć przyszła na pierworodne egipskie dzieci…

@Mamita Tak mi się przy okazji przypomniało: podobno większość ludzi ma we wczesnym okresie płodowym rodzeństwo/bliźniaka. Potem ten silniejszy zabiera całe zasoby nie pozwalając się tej drugiej osobie rozwijać, ten słabszy obumiera… Zostało to zaobserwowane w czasie monitorowania ciąż o których wiedziano że są bliźniacze na wczesnych ich etapie rozwoju…

Niby obiektywnego udaje.:wink:

1 polubienie

Czy blizniaka? Moze trojaczki? Faktem jest, ze pewne aberracje w rozwoju plodow sie trafiają, w niektorych populacjach jakby czesciej. Mam na mysli blizniaki syjamskie czy diagnozowane fetus en feto, czyli resztki niedoszlego rodzenstwa w organizmie urodzonego dziecka. Czesto brane za guzy.
Nie mowiac o pewnej madagaskarskiej grupie ludzi, w przypadku ktorych posiadanie dzieci blizniakow urąga rachunkowi prawdopodobienstwa :wink:
To ci, którzy nadprodukcję rozwiazuja wynosząc jednego do lasu.
Bo za coraz czestsze ciaze wieloracze, ale nie jednojajowe wielu lekarzy “obwinia” kuracje hormonalne i takież leki antykoncepcyjne, a raczej ich odstawienie. Powodujace uwolnienia wiecej niz jednego jajeczka w trakcie owulacji.
A wracajac do teorii spiskowych? To troche tak jak z pareidolią, dopatrywanie się czegoś czego nie ma, ale dobrze się kojarzy i tlumaczy skomplikowaną rzeczywistosc, zwalniajac z myślenia.

Jestem czwarty z rodzeństwa i nie zauważyłem, abym znikał … wręcz przeciwnie. :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

To pewnie Chińczycy wymyślili.

Co oznacza to wręcz przeciwnie? Jest Ciebie coraz więcej? :wink:

2 polubienia

Tak właśnie jest. Ze świętami nie ma żartów … :upside_down_face:

3 polubienia

No i bardzo dobrze! Będzie Cię bardziej widać i będziesz miał większe poważanie. No i nie będziesz musiał się obawiać, że na Twój widok będą się zlatywać wszystkie psy z okolicy :wink:
Zawsze są jakieś plusy każdej sytuacji.

1 polubienie

Najlepsze teorie spiskowe snuje nasz harmonijny kolega. :slight_smile:

3 polubienia

Czy ja wiem.? :thinking: Idąc tym trendem, kolejnym plusem może być X + XL. :crazy_face:

2 polubienia

A co? Nie chciałbyś takiego plusa? :wink:

1 polubienie