Czy słyszał ktoś z Was o “Spisku pierworodnych”?
W skrócie-przeżywają tylko pierwsze dzieci z rodziny,reszta znika lub umiera.
/trochę jak z ludźmi pierwszego,drugiego,kolejnego sortu…/
A może znacie inne jeszcze “aktualne” teorie spiskowe?
nic o tym nie slyszalam?
dobrze, ze nie mam rodzenstwa, zwlaszcza starszego ;9
czego to ludzie nie wymysla?
moze pozywka byly Chiny w okresie polityki jednego dziecka?
Ten gościu jest w nich dobry, zrobił bardzo dużo filmików omawiając je dogłębniej. Kiedyś go często słuchałem.
teoretycy prehistorycznych kosmonautow? czyli paleoastronautow?
fajnie, moge sobie wydluzyc rodowod?
A czarna Wołga też kiedyś zabierała dzieci…
Angelolodzy twierdzą natomiast, że wśród ludzi żyją aniołowie. To jest trzecia grupa aniołów, o której nie wspomina Biblia, ale pisma przed jej powstaniem, wiele o nich mówią. To grupa aniołów, która w czasach starobiblijnych zeszła na ziemię wśród ludzi, obcowała z ludzkimi kobietami i nie wróciła na tam skąd przyszła. Minęło 1000 wieków, a oni nadal są wśród nas świetnie się maskując…
Fantazja ludzka czasem zastępuje rozsądek, najłagodniej mówiąc, żeby nikogo nie obrazić…
Jak go kiedyś dwa tylko posłuchałem i postanowiłem go więcej nie słuchać. Nie lubię gdy ktoś obraża mój rozum i wiedzę.
Wybacz, ale ten gościu jeszcze się musi dużo uczyć, żeby byc dobry.
W połowie tego filmiku potrzebowałam leku w postaci i nigdy więcej.
@birbant, porwania dzieci się zdarzają, nie musi byc to czarna wolga, ale jako przypowiastka dla dzieciaków swój sens miała. Czy nas odwiedzali i odwiedzaja kosmici? Wygodne tlumaczenie - to nie my ludzie, a jakies nieudane eksperymenty szarych czy zielonych winne. Anioły i Reptilianie niedopilnowali.
To zwyczajny naginacz dla miłośników teorii spiskowych.
@Mamita Nie niesłyszałam… Kojarzy mi się to że Starym Testamentem gdzie syn pierworodny był przeznaczony Bogu i ogólnie miał różne przywileje (Jakub i Ezaf) i potem z plagami egipskimi gdzie śmierć przyszła na pierworodne egipskie dzieci…
@Mamita Tak mi się przy okazji przypomniało: podobno większość ludzi ma we wczesnym okresie płodowym rodzeństwo/bliźniaka. Potem ten silniejszy zabiera całe zasoby nie pozwalając się tej drugiej osobie rozwijać, ten słabszy obumiera… Zostało to zaobserwowane w czasie monitorowania ciąż o których wiedziano że są bliźniacze na wczesnych ich etapie rozwoju…
Niby obiektywnego udaje.
Czy blizniaka? Moze trojaczki? Faktem jest, ze pewne aberracje w rozwoju plodow sie trafiają, w niektorych populacjach jakby czesciej. Mam na mysli blizniaki syjamskie czy diagnozowane fetus en feto, czyli resztki niedoszlego rodzenstwa w organizmie urodzonego dziecka. Czesto brane za guzy.
Nie mowiac o pewnej madagaskarskiej grupie ludzi, w przypadku ktorych posiadanie dzieci blizniakow urąga rachunkowi prawdopodobienstwa
To ci, którzy nadprodukcję rozwiazuja wynosząc jednego do lasu.
Bo za coraz czestsze ciaze wieloracze, ale nie jednojajowe wielu lekarzy “obwinia” kuracje hormonalne i takież leki antykoncepcyjne, a raczej ich odstawienie. Powodujace uwolnienia wiecej niz jednego jajeczka w trakcie owulacji.
A wracajac do teorii spiskowych? To troche tak jak z pareidolią, dopatrywanie się czegoś czego nie ma, ale dobrze się kojarzy i tlumaczy skomplikowaną rzeczywistosc, zwalniajac z myślenia.
Jestem czwarty z rodzeństwa i nie zauważyłem, abym znikał … wręcz przeciwnie.
To pewnie Chińczycy wymyślili.
Co oznacza to wręcz przeciwnie? Jest Ciebie coraz więcej?
Tak właśnie jest. Ze świętami nie ma żartów …
No i bardzo dobrze! Będzie Cię bardziej widać i będziesz miał większe poważanie. No i nie będziesz musiał się obawiać, że na Twój widok będą się zlatywać wszystkie psy z okolicy
Zawsze są jakieś plusy każdej sytuacji.
Najlepsze teorie spiskowe snuje nasz harmonijny kolega.
Czy ja wiem.? Idąc tym trendem, kolejnym plusem może być X + XL.
A co? Nie chciałbyś takiego plusa?