A to to, co za zwierz?
Kwota i osobnik to odrebna sprawa.
Gosc robiacy kase na mądrych inaczej rodakach pieniadze.
Niepokojace jest po co on byl zatrudniony i ile faktycznie dostal.
I dlaczego trzeba bylo procesu, zeby ujawniono kwote? Przeciez nie byl to zakup wyrzutni Patriot?
Widziałam dziś ogórki po 32zł. za kilo. "Polska ma dobrą sytuację gospodarczą, na tle tego, co dziś było przedstawiane. (…) wielu premierów mi tego zazdrościło –* powiedział premier.
Kurtyna.
Może to było w hurcie za 10 kg?
U mnie ogorki po 1,20 euro.
Pomidory drozsze, 2 - 2,50 ale jeszcze nie sezon na polwyspie, wiec kanaryjskie lub spod folii.
Marchewka 0,79, kartofle 1,80.
Logika kota…
Optymistka. Strajki we Francji uniemozliwiaja transport tanszych z Hiszpanii czy Maroka.
Ze wszystkimi nowalijkami tak bedzie.
To był 1kg w warzywniaku.
A cóż to za bajki? Przecież ten satrapa wpadł w szał, bo mu nie idzie na froncie a nie że narkotyki
Aż pójdę na bazar żeby zobaczyć jakie są u mnie ceny.
Relacja na żywo. Ogórek gruntowy po 22 zł, szklarniowy po 15 zł. Dobrze, że nie jestem amatorką ogórków i mam mały zapasik kiszonych. Ale borówka amerykańska po 95 zł!
Wyszłam po zakupy. Zmęczyłam się. I te ogórki za 32zł. mnie dobiły. Dobrze, że kartofle się trzymają to będę żyć o frytkach.
Mozliwe, ze mu zafundowali jakis koktail lekow. Leki na parkinsona maja bardzo duzo skutkow ubocznych. Coś wiem, bo babcia zmarla na te chorobe - a zyla 88 lat, wiec dran tez moze dlugo pociagnac. W trzustke to nie wierze, bo leczona czy nie wykancza czlowieka w gora rok i to przy duzym szczesciu
W koncu musial jakos dzialac w trakcie wizyty Xi.
A czy mu idzie na froncie?
Obawiam sie, że bez wsparcia Chin to daleko nie zajedzie, a kitajce wesza wlasny interes - na razie nie sa przygotowani na zajecie Rosji jak kiedys Tybetu. Wiec beda lawirowac.
No i mają Ameryke na glowie - sytuacja gospodarcza Chin po covidzie nie jest za różowa - produkcja kolorowej tandety spadła, bo kurcza się rynki zbytu na byle co, a rzeczy solidne? Nie sprzyjaja corocznej wymianie. A miliard Cinczykow, nie liczac tych co poza granicami z wymiany handlowej żyje niechetnie przyjmuje do wiadomosci spadek poziomu życia.
To w ogole ciekawy narodek, tylko czasem zapedza sie w jakis “kozi rog” i nie wiedza jak sie bez utraty twarzy z tego wycofac? Co nie zmienia faktu, ze kaczka po pekinsku nalezy do moich ulubionrch dań
Dobry pomysł. Jestem za!
Ziemniaki to bardzo pozyteczna bulwa.
A majac jajka, make, wode, kartofle, troche kiszonek (ogorki , kapusta) spokojnne przezyjesz. Jeszcze jakis kefir i jogurt, bo wapń potrzebny?
On ma ziarnicę mówię Wam …z tej wściekłości dostał nowotworu …
Oprocz tego, ze zatruł sie wlasnym jadem nic mu nie jest …
Tak przywykłam do tego jej stylu, że już mi się nawet przestała kojarzyć z panią lekkich obyczajów… gdyby nie to pijaństwo za kółkiem.
Troche schudla, reszta to pomimo makijazu i fotoszopa? Próchno juz sie sypie…
oblicza biedy i cwaniactwa
Czy aby biedy?
Z alam czlowieka, ktory w Madrycie wynosil papier toaletowy z barowych ubikacji, a zeby ladnie pachniec odwiedzal stoiska z kosmetykami w marketach, probujac kolejne wody kolonskie.
Jak za darmo to brać…