No to czekaja nas ciezkie czasy.
Ciekawe, zamist powitania gosci chlebem i sola to tak po tesciku? Dopiero drzwi otworzyc?
niestety zwolenniczka takich zabawek nie jestem, moze miec to skutek odwrotny - przechorowalem to nic mi nie bedzie, pie***c maseczki, mycie rak i dystans. I czwarta fala moze zamienic sie w tsunami.
Najwięcej zarabia się na czyimś nieszczęściu. Z wojną jest podobnie.
Niedługo w ofercie Ikea mają być respiratory i aparaty tlenowe. Do samodzielnego montażu.
A jakie piwa w Biedronce mają?
Nawet nie wiem. W żabce kupuję ostatnio.
Parę lat temu, będąc w Polsce zajrzałem do Biedronki, żeby piwo kupić, ale stwierdziłem tam jego brak. Owszem, były tam jakieś podróby szczochopodobne, ale piwa nie było. Podobnie jest w Aldim, czy Lidlu w Holandii i Niemczech. To, co tam serwuje się jako piwo, nigdy piwem nie było, nie jest i nie będzie.
W Polsce piwa stanowią zasadniczą część zysku. Sklep bez piwa jest jak auto bez kół.
Powinni to wprowadzić także do drogerii, aptek, butików i księgarni.
Ale piszesz o tej profanacji piwa, czy o piwie prawdziwym?
W aldim czy lidlu trafia sie jakis plyn piwopodobny w puszkach. O jakosci win i alkoholi wysokoprocentowych wspominac przez litosc nie bede, bo jeszcze watroba mi zacznie plecaczek pakowac i patrzec gdzie tu uciec z tym skromnym bagazem?
Profanacja piwa?
Jako pokutę odmów litanię do świętej Vódki.
Oczywiście, że te szczochowe podróby z Biedronki są wielką profanacją piwa.
Nie no czasami rzuca jakieś markowe piwo w tych tanich sklepach🤣
Być może, ale nie spotkałem.
Oj biedronka zrobiła się powoli delikatesem… I dobre piwo i whiskey dobrą mają.
Dobrze wiedzieć, znaczy nieaktualny jestem,
Dość często można kupić millera, coronę, złotego bażanta. A Lech z biedry ostatnio jest niezły.
Z tych piw znam tylko Lecha.
Złotego bażanta nie znasz?
Nie pamiętam. Kiedyś chyba Coronę próbowałem, ale poszła do zlewu. O ile to była ta Corona? Kilka lat temu.
Jesli dobrze kojarze to Miller amerykanskie a corona meksykanskie paskudztwo. Za oceanem jeszcze musza sie poduczyc piwo robić .