corona to meksykańskie piwo.
Wiesz kwestia gustu. Teraz ostro promują perłę, namysłów a ja tych szczyn nie ruszę. Byłem kiedyś na festiwalu piwa craftowego i… najgorzej wydana kasa w życiu.
Dla mnie Perła jest zajebista, jedno z lepszych piw. A tę Coronę mi teraz przypomniałeś, nie ruszę.
Tak jak pisałem kwestia gustu. Ale jak widzisz wybór mają niezły. A piwa w Polsce najpierw stały się niepitne a teraz wracają do smaku.
Nie tylko w Polsce tak jest. Kiedyś Heineken był zarąbisty, później szczyny, a teraz znów nadaje się di picia.
No Heinekena z 2 lata temu piłem i … piłem to duże słowo. Wypiłem może z 3 łyki. Kiedyś lubiłem carsberga ale też się popsuł zresztą obecnie to jedno z tańszych piw.
Faktycznie, z Calsbergiem coś chujnego się porobiło.
A testy ciążowe też są w Biedronkach?
A obawiasz się że jesteś?
Wiem, że są w każdej aptece, a tych jest chyba więcej od Biedronek.
Po ostatnich przepisach już niewiele więcej. No oki jest więcej ale ilość aptek się strasznie zmniejszyła.
To po programie Misiewicz+
Nawet zapasik heinekena zrobilam, a w Hiszpanii pojawily sie piwa niszowe, jesli do czegos sie przyczepic to mocne - 6,7 do 7,4°, podwojna albo dolna fermentacja. Tak do posmakowania na podwieczorek.
Wlasnie!O tym samym pomyslalem.Bywa takze Kozel i Pilsner Urquel
Pilsner Urquel jest dość słaby nie wiem czy to wina biedronki a Kozel no to nietypowe piwo ale takie dość fajne.
To wchodzimy w konflikta, bo ja żadnego z powyższych nie przełknę…
A tyskie? bo ja np tego nie tknę. W garażu mam jeszcze 3 8 paki. Pewnie przeterminowane ale tego nie dotknę bo smakuje jak piwo z spirytem.
Ja w ogole preferuje czeskie piwa.A juz z kija sa bezkonkurencyjne.Tylko mi teraz jedna nazwa uciekla…
Piwo z kija smakuje inaczej niż z puszki czy z butelki.
No właśnie, Uwielbiam Tyskie, ale, w Polsce będąc, czasami nacinam się na ten smak. Nie zawsze, ale się zdarzało. I wtedy wylewka. Tyskie kupowane w Holandii i Niemczech tego nie ma. Bardzo smaczne jest. Ale widziałem kontrolę w rozlewniach przy dostawach w Niemczech. Dokładnie w Ham. Mają taki sprzęt, że w cysternie kroplę wody wyłapią.
Co do smaków piwa… Wydaje mi się że dużo robi gazowanie. To samo z wodą gazowaną. Wodę w domu mam saturator i gazuję no i ta woda smakuje super.