Ubieracie choinkę czy juz gotowa?

U mnie choinka jest już rozebrana i wyniesiona :evergreen_tree:

Ubiegloroczna :stuck_out_tongue_winking_eye: ???

1 polubienie

2 polubienia

Puste???

Wciąż cieszy oko.Jakoś tak milej w domu…
Postoi chyba do końca stycznia.Ta w Polsce także.

1 polubienie

Wg tradycji choinka powinna stac do Gromnicznej…

1 polubienie

U mnie w/g tradycji będzie do 3 Króli :wink:

1 polubienie

Jak sztuczna to po co sie meczyc? Na przyszły rok bedzie jak znalazl

1 polubienie

Kilkunastomiesięczny siostrzeniec ciągał choinkę, więc istniało ryzyko, że ona mogła się przewrócić.

Co prawda dotyczy kota, ale ?

1 polubienie

Czyli Święto Ofiarowania Pańskiego…To,jeśli mnie pamięć nie myli,początek lutego…
Tak,nie wykluczam ze jeszcze wtedy postoi :innocent:

2 polubienia

Mam 3 (grzeczne)koty, psa i 2 choinki. Plus malutka chinka u corki. Jedt spoko.

2 polubienia

Jak w kuwecie pojawiaja sie swiateczne elementy? Byl problem z półżbikiem rodzicow - ukochane zajecie to tluczenie bombek. Kocur z tego wychodzil caly i zdrowy.
A moje domowe temat iglaka olewaly, czasem udawaly bombke. Więc profilaktycznie choinka byla umocowana antyprzewroceniowo,

A choinki jak zywe to jak zaczynaly sie igly sypac to do rozbiorki.

1 polubienie

Właśnie rozebrałem…I w jednej chwili cały czar kąta w moim pokoju,przeszedł do historii…Moglem poczekać do jutra ale…Wracam do pracy…

1 polubienie

Moim zdaniem, im krócej będzie trwała magia świąt, tym bardziej ten okres będzie magiczny. Dlatego trochę mnie dziwi, że w sklepach ozdoby świąteczne są aż do lutego, bo to przecież branża handlowa jako pierwsza zaczyna te ozdoby rozwieszać i to już w pierwszej połowie listopada.

2 polubienia

trzeba zapasy magazynowe wyprzedac.

1 polubienie

Okres Bożego Narodzenia trwa do 2 lutego czyli do św.Ofiarowania Pańskiego.
A “magię” to ja już będę sobie odczuwał bez wytycznych,jeśli pozwolisz.

2 polubienia

Bez wytycznych, to się nie liczy! :wink: Samodzielność jest zakazana!
My mieliśmy dzisiaj rozbierać, ale jakaś taka sterana się czuję, więc chyba przełożę to na jutro.

2 polubienia

Oj,takich Grinchów których Święta uwierają,mamy coraz więcej…A tych których samodzielność uwiera,nigdy nie brakowało…

1 polubienie

Rozebralam tydzien temu. Akurat mialam czas.
Choinka cieszy 2 razy. Raz gdy sie ją ubierze i robi sie pieknie. Drugi raz gdy rozbierze i robi sie nagle tak przestronnie. Tyle wolnego miejsca.

Podobnie jest ze szpilkami tez ciesza 2 razy. Gdy sie je zaklada jest sexi a gdy zdjemuje wygodnie . Wirlka ulga.

4 polubienia