U mnie choinka jest już rozebrana i wyniesiona
Ubiegloroczna ???
Puste???
Wg tradycji choinka powinna stac do Gromnicznej…
U mnie w/g tradycji będzie do 3 Króli
Jak sztuczna to po co sie meczyc? Na przyszły rok bedzie jak znalazl
Kilkunastomiesięczny siostrzeniec ciągał choinkę, więc istniało ryzyko, że ona mogła się przewrócić.
Czyli Święto Ofiarowania Pańskiego…To,jeśli mnie pamięć nie myli,początek lutego…
Tak,nie wykluczam ze jeszcze wtedy postoi
Mam 3 (grzeczne)koty, psa i 2 choinki. Plus malutka chinka u corki. Jedt spoko.
Jak w kuwecie pojawiaja sie swiateczne elementy? Byl problem z półżbikiem rodzicow - ukochane zajecie to tluczenie bombek. Kocur z tego wychodzil caly i zdrowy.
A moje domowe temat iglaka olewaly, czasem udawaly bombke. Więc profilaktycznie choinka byla umocowana antyprzewroceniowo,
A choinki jak zywe to jak zaczynaly sie igly sypac to do rozbiorki.
Właśnie rozebrałem…I w jednej chwili cały czar kąta w moim pokoju,przeszedł do historii…Moglem poczekać do jutra ale…Wracam do pracy…
Moim zdaniem, im krócej będzie trwała magia świąt, tym bardziej ten okres będzie magiczny. Dlatego trochę mnie dziwi, że w sklepach ozdoby świąteczne są aż do lutego, bo to przecież branża handlowa jako pierwsza zaczyna te ozdoby rozwieszać i to już w pierwszej połowie listopada.
trzeba zapasy magazynowe wyprzedac.
Okres Bożego Narodzenia trwa do 2 lutego czyli do św.Ofiarowania Pańskiego.
A “magię” to ja już będę sobie odczuwał bez wytycznych,jeśli pozwolisz.
Bez wytycznych, to się nie liczy! Samodzielność jest zakazana!
My mieliśmy dzisiaj rozbierać, ale jakaś taka sterana się czuję, więc chyba przełożę to na jutro.
Oj,takich Grinchów których Święta uwierają,mamy coraz więcej…A tych których samodzielność uwiera,nigdy nie brakowało…
Rozebralam tydzien temu. Akurat mialam czas.
Choinka cieszy 2 razy. Raz gdy sie ją ubierze i robi sie pieknie. Drugi raz gdy rozbierze i robi sie nagle tak przestronnie. Tyle wolnego miejsca.
Podobnie jest ze szpilkami tez ciesza 2 razy. Gdy sie je zaklada jest sexi a gdy zdjemuje wygodnie . Wirlka ulga.