Każdą literę można użyć tylko raz a u Ciebie K jest użyta 2x. Dlatego na razie należy jednego wyrazu z K nie zaliczyć.
LEK
ORO
BA
Tutaj mamy 4 wyrazy, każdy za 4 punkty. Razem 16 p
Zrób jeszcze użytek z pozostałej litery G a punktów będzie więcej.
Na razie więc masz 16 p i Cię wpisuję w poczet zawodników.
Zajrzyj jeszcze do krzyżówki nr 1. Tam też nie trzeba mieć wszystkich wyrazów pospolitych, mogą być nazwy własne.
Jak co to śmiało pytaj.
No i brawo za odwagę!
Dopiero dziś znalazłam czas, nie wiem kiedy znajdę na nowe. Tej pierwszej nie mogę znależć, tak w ogóle to duźo już tego podałeś, bo ja nie jestem na bieżąco z tym tematem?
W tym momencie dochodzi Ci wyraz kog - taki wyraz jest w j. polskim i bag.
BAG jest nazwą własną niemieckiego urzędu do spraw kontroli i jego określenie można znaleźć w języku polskim, i przedstawić, co poniżej robię:
Jednak, żeby nikt nie miał obiekcji (no, ja sam do siebie miałem), to Bag potraktujemy jako nazwisko, bo poprzedni BAG to jednak skrót a te są za 1.
Dlatego ten Bag jest lepszy:
Nie ma żadnego sita. Na razie to trening.
Jutro ostatnia krzyżówka o 20.00 a od poniedziałku chyba zaczniemy, o ile tych 5 zawodników, którzy do tej pory grali się zgodzą.
Ci co nie grali, najpierw niech zaczną, będą mieć prawo głosu
A koleżanka na co czeka?
Za tą krzyżówkę masz 23 p. Wszystkie wyrazy są za 4p a jedynie wyraz BOS za 3.
Taki wyraz nie jest wyrazem pospolitym w j. polskim. Jest za 3 p , bo jest takie nazwisko i można je w necie znaleźć. Masz 46 p i obecnie o ile pamiętam znalazłaś się na 2 miejscu.
Gratuluję.
Nie ma obowiązku używać wszystkich liter, jednak jak ich nie użyjesz, tracisz możliwość ułożenia z nich wyrazu. W takim wypadku punktów będzie mniej.
Jakby co, to jest regulamin tej gry podany na początku komentarzy.
Ok. Dziękuję.
Boję się o brak czasu, z wpisów innych użytkowników mam wrażenie, że niektórzy są tu od rana do nocy, ja nie mam tak dobrze, jestem z doskoku.