Na bidet nie nie zamieni. Też miałam kipera. nie straszta Nunu ,…albo pozwalam…
Jak już wcześniej pisałem, jest pewna taka krzyżówka, do której wracam od lat. Nigdy bym nie napisał o zadaniu że wymiękam …
Zaczniesz trochę krzyżówek układać, to zmienisz zdanie
Skoro zostają Ci spółgłoski, zacznij układać najpierw wyrazy z jak największą ilością spółgłosek …
Brawo joko, całkiem nieźle! Wiedziałem, że jak dołączysz, pozostałym zawodnikom będzie znacznie trudniej …
Myslisz , że nie próbowałem? Wtedy zostają mi samogłoski!
Na razie probuje technik konstrukcji wyrazów - zeby sie nie sugerwac ukladem pierwot.nym. a ze robie to z doskoku, to idzie powoli do ramkę, jak zwykle, (puzzle sie mszczą) chyba mam?
To ja też przyślę niepełną krzyżówkę, zawsze jakieś punkty będą
A mi tu zostały dwie litery: A G
No jasne, że przyślij. Jak dasz radę zrobić coś lepszego, to zawsze możesz zamienić a jak nie, to chociaż będzie to, co jest.
Tyle, że juz zapomniałem co ułożyłem, a literki leżą na kupie wymieszane
W każdym razie, jutro dostaniecie ode mnie kolejną porcję normalnych zagadek. Z naciskiem na “normalne” cha, cha
Nie martw się. Ułożysz coś nowego, zapiszesz i podeślesz. Pamiętaj, że jak nie ma normalnego wyrazu, to kombinuj z jakąś nazwą, imieniem lub nazwiskiem. Albo wstecz (też można).
Albo pięcioliterowy skrót
To w takim razie wrzucaj samogłoski w kratki węzłowe. Policz, ile masz samogłosek w węzłowych kratkach i w następnej krzyżówce zwiększ o jedną lub dwie.
Na skrótach najwięcej chyba się traci. Ale jak nic nie ma, to czemu nie? Lepiej choć cokolwiek niż całkiem nic.
Uff, udało mi się odtworzyć.
Od razu wyjaśniam - w pierwszej kolumnie jest BECIK wspak (od dołu), w dolnym wierszu to nazwa osady w Norwegii (BETNA) Rugia to też nazwa - wyspy, a w środkowej kolumnie niech będzie jako skrót (PIOZT - Państwowy Instytut Ochrony Zabytków Techniki). Prosze o policzenie punktacji:
Może jeszcze popracuje nad ulepszeniem
Nosz cholera, rewelacja po 1 dniu coś takiego zrobić!
I Ty narzekasz???
Ściemniacz!
E, tam, co ja mogę?,
Właśnie w takich zadaniach “wyłazi” ludziom umysł, nie dam sobie powiedzieć …
Tak jak napisałem, potrzebna jest wiedza, szczęście i cieeeeeerpliwość!
Otrzyj łzy, dobrze Ci idzie!
Ten skrót to oczywiście wymyślony
Wszystko sprawdzę, ale generalnie pozytywnie zaskoczyłeś (nie, nie marudzeniem, a wynikiem). To zadanie jest trudne. Nie oczekuję maksa, bo trafić w wyrazy jest bardzo mało prawdopodobne, ale krzyżówkę prawie ułożyłeś! Po 1 dniu!
Odnoszę wrażenie, że przeciętny Kowalski nie zrobi tego zadania nawet w połowie …