Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

Nie nie nie nie! Dosyc duze miasto gdzies na pólnocy

1 polubienie

Brema, Hamburg…? albo Lubeka

2 polubienia

Brawo Nunu, oczywiscie Lubeka! Jak Ci sie udalo tak szybko odgadnąć?

1 polubienie

atmosfera miasta ze zdjęć mi się skojarzyła z tymi kominami… Poza tym uznałam, że @benasek nie będzie zwiedzał byle gdzie, tylko chociaż w jakimś mniej więcej znanym mieście. :thinking: Tylko nie wiem, po co chodzi po dachach?

1 polubienie

Nunu, ten placyk na dachu to fragment jednego z widoków z okna gdzie wlasnie mieszkam.

2 polubienia

No wlasnie nawet bez google to skojarzyla mi sie Lubeka. Stare hanzeatyckie miasto.
Przypominam kolego @birbant :wink:

3 polubienia

Ładny widok, naprawdę :joy: :thinking:

1 polubienie

Hej! Kusi mnie by sprobowac sil. Ale scroluje i nie moge znalezc aktualnych liter. Zreszta, nawet jesli…to pesnie uzyje tych słow co juz byly. To nic. Nie mam mocy by sprawdzac co bylo.

2 polubienia

Przepraszam, ale udało mi się ulepszyć moją ostatnią krzyżówkę. Zyskuję następne punkty, więc wstawiam.

druga.jpeg 5

Poziomo:
ALERT 4
NAPAR 4
OSOBA 4
DESAG 3
wieś w Rumunii
stronka polska

YKYTI ???0 - to słowo ma znaczenie na zagranicznych stronkach. Normalnie i wstecz. Polskiej stronki nie ma, tylko taka polska jest
https://www.speedway-world.pl/forum/member.php?action=profile&uid=180660
Jest to czyjś nick ITYKY, więc chyba zero punktów :thinking:

Pionowo:
ANODY 4
LASEK 4
EPOSY 4
RABAT 4
TRAGI 4
Jeżeli dobrze policzyłam, to wyszło 35 punktów. Z tą krzyżówką więcej już kombinować nie będę, bo będę odrobinkę zajęta a poza tym uważam, że to już szczyt moich możliwości.

3 polubienia

Slowa moga sie powtarzac, byle w innym ukladzie i nie jako lustrzne odbicie.

2 polubienia

Działaj, słowa pisz takie, jakie Ci pasują, bylebyś nie skopiowała czyjejś krzyżówki w większości.

1 polubienie

a jakie litery tym razem, nie moge znaleźć tego wpisu.
kształ jak widze 5 na 5

2 polubienia

ATOS GARBATY PIES LENY OKRADA

Takie tym razem literki

2 polubienia

Podliczę w chacie, aktualnie gdzies tam na kawie w trasie…

3 polubienia

Szczesliwy. U mnie rano bylo pieknie, a teraz burza i sciana wody. Ta cholerna DANA, czyli anomalia nie odpuszcza.
Latarnie uliczne sie zaświeciły taka warstwa chmur.

1 polubienie

Tak, za tą krzyżówkę jest 36p Wooow! Coraz bliżej szczytu!

Za chwilę uzupełnię, co trzeba.

Ten wyraz ITYKI - wg regulaminu może mieć 1 p bo jest na polskiej stronie i ma jakiś sens.
Tak więc właściwie 36p

2 polubienia

Dziękuję :grin: :cherry_blossom: Czuję, że jest to dla mnie szczyt możliwości. Jutro się jeszcze odrobinkę tą krzyżówką pobawię, ale prawie na 100% wiem, że lepiej nie będzie.

2 polubienia

Nie ma za co, należało Ci się …

3 polubienia

No właśnie, gdybyś tą stronę rozszyfrowała, nie byłoby żadnego problemu z odgadnięciem miasta!

Wystarczyło przeczytać tą stronę

3 polubienia