Nie nie nie nie! Dosyc duze miasto gdzies na pólnocy
Brema, Hamburg…? albo Lubeka
atmosfera miasta ze zdjęć mi się skojarzyła z tymi kominami… Poza tym uznałam, że @benasek nie będzie zwiedzał byle gdzie, tylko chociaż w jakimś mniej więcej znanym mieście.
Tylko nie wiem, po co chodzi po dachach?
Nunu, ten placyk na dachu to fragment jednego z widoków z okna gdzie wlasnie mieszkam.
No wlasnie nawet bez google to skojarzyla mi sie Lubeka. Stare hanzeatyckie miasto.
Przypominam kolego @birbant ![]()
Ładny widok, naprawdę
![]()
Hej! Kusi mnie by sprobowac sil. Ale scroluje i nie moge znalezc aktualnych liter. Zreszta, nawet jesli…to pesnie uzyje tych słow co juz byly. To nic. Nie mam mocy by sprawdzac co bylo.
Przepraszam, ale udało mi się ulepszyć moją ostatnią krzyżówkę. Zyskuję następne punkty, więc wstawiam.

Poziomo:
ALERT 4
NAPAR 4
OSOBA 4
DESAG 3
wieś w Rumunii
stronka polska
YKYTI ???0 - to słowo ma znaczenie na zagranicznych stronkach. Normalnie i wstecz. Polskiej stronki nie ma, tylko taka polska jest
https://www.speedway-world.pl/forum/member.php?action=profile&uid=180660
Jest to czyjś nick ITYKY, więc chyba zero punktów ![]()
Pionowo:
ANODY 4
LASEK 4
EPOSY 4
RABAT 4
TRAGI 4
Jeżeli dobrze policzyłam, to wyszło 35 punktów. Z tą krzyżówką więcej już kombinować nie będę, bo będę odrobinkę zajęta a poza tym uważam, że to już szczyt moich możliwości.
Slowa moga sie powtarzac, byle w innym ukladzie i nie jako lustrzne odbicie.
Działaj, słowa pisz takie, jakie Ci pasują, bylebyś nie skopiowała czyjejś krzyżówki w większości.
a jakie litery tym razem, nie moge znaleźć tego wpisu.
kształ jak widze 5 na 5
ATOS GARBATY PIES LENY OKRADA
Takie tym razem literki
Podliczę w chacie, aktualnie gdzies tam na kawie w trasie…
Szczesliwy. U mnie rano bylo pieknie, a teraz burza i sciana wody. Ta cholerna DANA, czyli anomalia nie odpuszcza.
Latarnie uliczne sie zaświeciły taka warstwa chmur.
Tak, za tą krzyżówkę jest 36p Wooow! Coraz bliżej szczytu!
Za chwilę uzupełnię, co trzeba.
Ten wyraz ITYKI - wg regulaminu może mieć 1 p bo jest na polskiej stronie i ma jakiś sens.
Tak więc właściwie 36p
Dziękuję
Czuję, że jest to dla mnie szczyt możliwości. Jutro się jeszcze odrobinkę tą krzyżówką pobawię, ale prawie na 100% wiem, że lepiej nie będzie.
Nie ma za co, należało Ci się …
No właśnie, gdybyś tą stronę rozszyfrowała, nie byłoby żadnego problemu z odgadnięciem miasta!