Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

Aktualny ranking K2024.11.03:

1. joko 68p (36+32)
  2. Gra 60p (27+33)
  3. Bingola 58p (29+29)
  4. okonek 51p (25+26)
  5. collins02 50p (23+27)
  6. mężatka 28p
  7. Nunu 22p
  8. czarny rycerz 14p

Diagramy:

3 polubienia

Lenistwo wygralo, bo lapka ? to trzeba bylo wstac z wygodnego fotela i włączyć :joy::joy::joy:

1 polubienie

Przychodzi tu taki cudak, co chwali lenistwo.

Nawet nie wie, jak się często myli …

Lenistwo a lenistwo.
Jak sie nie chce wlaczyc lapka to trzeba szare komorki uruchomić , a że @Nunu byla szybsza?
Polnocne Niemcy to dla mnie jeszcze ziemia do odkrycia… Choc juz metoda “palcem po mapie” przerobione :wink:

1 polubienie

“tu”?
No chyba nie tu…

Forum jak na razie mamy jedno, więc napisałem “tu”. Jeśli jednak słowo “tu” traktować, jako to pytanie związane z krzyżówkami, to nie “tu” :grin:

To nie są zagadnienia dla leni, dlatego tu go nie ma :grin:

4 polubienia

Ani narcyzów którzy zejść z samych siebie nie potrafią… :roll_eyes:

1 polubienie

Odetchnę trochę i będę pojawił się częściej, Co prawda, rzygam w tej chwili historią, bo przez ostatnie 3 tygodnie nic innego nie robiłem, tylko w niej siedziałem. Mniejsza o większość.
Jutro z rana zaglądam do tych krzyżówek, co je zaserwował kolega @benasek będę się załapywał spóźniony ale ambitny…

2 polubienia

No nie wiem jak to ze spoznionymi jest?
Jutro roztrzygniecie nr 2.
@benasek konkurs na pierwsza jest juz zamkniety, czy jeszcze można kombinować?

2 polubienia

To chyba jest logiczne.Skoro ja,czy Ty, mam TERMIN do jakiegoś poniedziałku to inni także.
A potem gra toczy sie dalej,z innym towarem.

Krzyżówka nr 1, jak regulamin mówi jest sprawą zamkniętą. Jednak zostały jeszcze cztery. Nie sądzę, by się wszystkim chciało trwać i walczyć. Dlatego warto w każdym momencie wejść do gry, tym bardziej, że każdy ma potencjalnie szansę na zdobycie Złotego Żuka. A jak wiadomo, złote żuki tak sobie dla hecy piechotą nie chodzą …

3 polubienia

Ja tu w kwestii kolegi @birbant to pytanie zadałam. Wejście nowego zawodnika.

1 polubienie

Jeszcze nie wszedłem. Ale z następną krzyżówką będę się zmagał.

1 polubienie

Dzis do 20.00 ma kolega czas. Tak więc proponuje najpierw sie porzadnie wyspać, wstac, przeciagnąć sie, dospac jeszcze z 4h, potem kupic z 6 browarów, sklecic jakis diagram i zadowolony dalej spać… :grin:

2 polubienia

Wszystko będzie, jak powiedziałeś, z tem, iż browców 8 sobie zapodam. Reszta się zgadza… :stuck_out_tongue: :+1:

3 polubienia

Jak litrowych to te 8 powinno na pierwszy rzut wystarczyć.

Mialem na mysli 6 półtoralitrowych…

1 polubienie

Dla równego rachunku wezmę 10 litrowych. Tylko czy znajdę takie? Dobra niech będzie 20 półlitrowych i tego się trzymajmy. :sunglasses:

1 polubienie

W Hiszpanii litrowe butelki z piwem sa popularne. Chętnie kupowane na imprezy ze wzgledu na cenę i niewielka ilość odpadów do wyrzucenia
A w ogole tu pomieszanie - najrzadsza pojemnością butelki jest 0,5, jah sie trafia to piwa z importu podobnie jak pinta.
Sa 0,2, 0,3, i litr. Półlitrowe i 0,33 w puszkach. No i beczułki 5 l. Ale to też z importu.

1 polubienie

Żeby tylko, te hiszpańczyki jeszcze piwo warzyć umieli…

Trochę sie poprawilo.
Niektóre duże browary zaczęły produkcję czegos więcej niż lepkiej żółtej cieczy.
Madryt i Barcelona.
Natomiast od czasu ekspansji do Ameryki Poludniowej pijalna “estrella Galicia” nie nadaje sie nawet na płukankę do włosów.

No i pojawiło się trochę drobnych wytwórców, ale to rozprowadzaja przez neta.