Aktualny ranking K2024.11.03:
- joko 68p (36+32)
- Gra 60p (27+33)
- Bingola 58p (29+29)
- okonek 51p (25+26)
- collins02 50p (23+27)
- mężatka 28p
- Nunu 22p
- czarny rycerz 14p
Diagramy:
Aktualny ranking K2024.11.03:
Diagramy:
Lenistwo wygralo, bo lapka ? to trzeba bylo wstac z wygodnego fotela i włączyć ![]()
![]()
![]()
Przychodzi tu taki cudak, co chwali lenistwo.
Nawet nie wie, jak się często myli …
Lenistwo a lenistwo.
Jak sie nie chce wlaczyc lapka to trzeba szare komorki uruchomić , a że @Nunu byla szybsza?
Polnocne Niemcy to dla mnie jeszcze ziemia do odkrycia… Choc juz metoda “palcem po mapie” przerobione ![]()
“tu”?
No chyba nie tu…
Forum jak na razie mamy jedno, więc napisałem “tu”. Jeśli jednak słowo “tu” traktować, jako to pytanie związane z krzyżówkami, to nie “tu” ![]()
To nie są zagadnienia dla leni, dlatego tu go nie ma ![]()
Ani narcyzów którzy zejść z samych siebie nie potrafią… ![]()
Odetchnę trochę i będę pojawił się częściej, Co prawda, rzygam w tej chwili historią, bo przez ostatnie 3 tygodnie nic innego nie robiłem, tylko w niej siedziałem. Mniejsza o większość.
Jutro z rana zaglądam do tych krzyżówek, co je zaserwował kolega @benasek będę się załapywał spóźniony ale ambitny…
No nie wiem jak to ze spoznionymi jest?
Jutro roztrzygniecie nr 2.
@benasek konkurs na pierwsza jest juz zamkniety, czy jeszcze można kombinować?
To chyba jest logiczne.Skoro ja,czy Ty, mam TERMIN do jakiegoś poniedziałku to inni także.
A potem gra toczy sie dalej,z innym towarem.
Krzyżówka nr 1, jak regulamin mówi jest sprawą zamkniętą. Jednak zostały jeszcze cztery. Nie sądzę, by się wszystkim chciało trwać i walczyć. Dlatego warto w każdym momencie wejść do gry, tym bardziej, że każdy ma potencjalnie szansę na zdobycie Złotego Żuka. A jak wiadomo, złote żuki tak sobie dla hecy piechotą nie chodzą …
Ja tu w kwestii kolegi @birbant to pytanie zadałam. Wejście nowego zawodnika.
Jeszcze nie wszedłem. Ale z następną krzyżówką będę się zmagał.
Dzis do 20.00 ma kolega czas. Tak więc proponuje najpierw sie porzadnie wyspać, wstac, przeciagnąć sie, dospac jeszcze z 4h, potem kupic z 6 browarów, sklecic jakis diagram i zadowolony dalej spać… ![]()
Wszystko będzie, jak powiedziałeś, z tem, iż browców 8 sobie zapodam. Reszta się zgadza…
![]()
Jak litrowych to te 8 powinno na pierwszy rzut wystarczyć.
Mialem na mysli 6 półtoralitrowych…
Dla równego rachunku wezmę 10 litrowych. Tylko czy znajdę takie? Dobra niech będzie 20 półlitrowych i tego się trzymajmy. ![]()
W Hiszpanii litrowe butelki z piwem sa popularne. Chętnie kupowane na imprezy ze wzgledu na cenę i niewielka ilość odpadów do wyrzucenia
A w ogole tu pomieszanie - najrzadsza pojemnością butelki jest 0,5, jah sie trafia to piwa z importu podobnie jak pinta.
Sa 0,2, 0,3, i litr. Półlitrowe i 0,33 w puszkach. No i beczułki 5 l. Ale to też z importu.
Żeby tylko, te hiszpańczyki jeszcze piwo warzyć umieli…
Trochę sie poprawilo.
Niektóre duże browary zaczęły produkcję czegos więcej niż lepkiej żółtej cieczy.
Madryt i Barcelona.
Natomiast od czasu ekspansji do Ameryki Poludniowej pijalna “estrella Galicia” nie nadaje sie nawet na płukankę do włosów.
No i pojawiło się trochę drobnych wytwórców, ale to rozprowadzaja przez neta.