Uwielbiam tego słuchać … Już nie wiem, ile razy przeszło przez moje uszy.
Taka powtorka z LO dla nieco starszych.
Czyli badz na biezaco i dalej zastanawiaj sie kim chcesz zostac?
y? No nie, staram się znaleźć w wyższych sferach…przynajmniej od tego wyższych, gdzie obecnie jestem w życiu
Klasyka jakich mało.
Jedna z płyt która wywierała wpływ nie tylko na innych muzyków ale i na filmowców.Np. Claude Lelouch
Pierwsza ułożona. Ale masakra, nie wiem czy Naczelny uzna wszystkie wyrazy… Kto to widział 4 litery D i jeszcze to nieszczęsne Ś
Te Ś porządnie mąci i sprawia, że pula wyrazów diametralnie się zmniejsza. Nawet zrobiłem już pewne analizy… A ić z tą krzyżówką, nie dla początkujących… Ci nie mają szans.
Z “ś” sobie poradziłem.Ale przez to,potem zaczyna się bełkot bo “ś” pochłania samogłoski.I znowu wyrazy wziete z suahili czy innej,sennej fantazji…
Do tej krzyżówki pasuje zaledwie 9 wyrazów z literą Ś - no kto to widział?
Kto?
Autor!!!
Świry wiedziały
Ja zaczełam od ostatniej…
haha! w samo sedno! Mam kilka takich kuriozów…
Dlatego trzeba ruszyć wyrazy na 3p i dać sobie spokój z większością czwórek. Ja też ułożyłem, ale daleko do maksa, powtarzam, daleko … Oczywiście będę dalej próbował.
W tej krzyżówce hasło mi się podoba, raz że pasuje do krzyżówki a drugie, ma coś na co zapewne nikt nie zwrócił uwagi.
Fraza dokładnie określa to co sama w sobie przedstawia. To bardzo wąska grupa wyrazów lub określeń
DWADZIEŚCIA JEDEN LITER - właśnie tyle ich tu jest!
Zna ktoś inne tego typu określenia?
Tak, np:
WYRAZ, DWA WYRAZY, TRZY POLSKIE WYRAZY
Coś jeszcze?
Dobra, już wracam do rzeczywistości.
Ja to juz nad dialektami maorysow na mapach google sie zastanawiam.
Coś świta mnie. Ale nie wpadłem na to wcześniej.
Kiedyś miałeś takie zadanie na swoim blogu. Coś w tym stylu:
ZDANIE KTÓRE CZYTASZ MA DOKŁADNIE ILEŚ TAM LITER. I tyle powinno mieć!
Tak, pamiętam. Kto korzystał z excela a był to m.in. ś.p. Antykwa, zrobił tamto zadanko bardzo szybko. No ja taki mądry nie byłem i układałem je na “piechotę”.
Przy tamtym zadanku pytałem o inne jeszcze języki, ale przyznam, w innych językach już nie szukałem.
A ja sobie spokojnie rysuję rebusiki i układam cudne krzyżóweczki dla jednego z moich ulubionych kolegów
Może nawet posłodzę kawkę, którą zaraz sobie zrobię. Jak szaleć, to szaleć!
No to kolego @benasek trzym się drabiny.
Podobno ten koleś znów będzie miał co robić, bo strasznie się nudził.
Tak przynajmniej do siebie gęgał …
A nie miauczał…, aa?