US Open 2025

Ten Auger…No nie potrafię go ocenić…

Brąz w Paryżu.
193 cm chudego zylastego murzyna czy mulata?ostatnio.zdaje się trenerem jest Toni Nadal . Zbieznosc nazwisk nieprzypadkowa - to stryj i dlugoletni trener Rafy.

1 polubienie

2:0 dla Alcaraza…

Wyszlo 3 do 0.

Sinner też nie za bardzo dal szansę Kanadyjczykowi.
Czyli będziemy miec nowa świecką tradycję? Alcaraz vs. Sinner?

1 polubienie

W piłce biegało 22 a wygrywali zawsze Niemcy,jak rzekł razu pewnego,Lineker.
W meskim tenisie startuje ok. 100 a finał ciągle ten sam :innocent:

1 polubienie

Zaraz się zacznie…Na trybunach chyba full…

1:0 Sabalenka…Ale szczerze powiedziawszy,Anisimova zrobiła na mnie lepsze wrażenie.
2:0…Anisimova wszystko co sobie zbuduje,niszczy autami.I to niestety sporymi.Stojąca w miejscu Sabalenka nie ma chwilami nic do roboty…
2:1 ale mniejsza o wynik…Kapitalny gem!!!Wreszcie troche gry i bez błędów! No…Jeśli Amanda tak będzie trafiać dalej…Ciekawie będzie!
2:2…Mecz coraz ciekawszy.Amanda..Zresztą co ja będę panśtwu opowiadał :laughing:
2:3…Niesamowite…Wydawało się że to pokaz mocy Sabalenki..A guzik!!! To był pokaz cierpliwości i dokładności Anisimovej…Wyszła z niezłych tarapatów, po mistrzowsku!!!
3:3…Najgorszy gem Anisimovej…Aż trzy siatki!Wcześniej nie było ich wcale…I gem do zera…
4:3…I to będzie chyba długi mecz…
5:3…Sabalenka robi swoje choć to wydaje się mało efektowne.Recepta prosta.Mniej błędów.
6:3…Solid rock…Tak nazwały panie w studiu,Sabalenkę.I słusznie.Amanda jest jednak sama sobie winna.15 do 4 w niewymuszonych błędach… :roll_eyes:

Set 2.
0:1…Jak Amanda z tego wyszła…Ale wyszła! Z tym że tym razem wydaje mi się iż Sabalenka jest w sumie,mocniejsza.
1:1…Mordercze serwy Sabalenki i gem do zera…
2:1…Jeden z najlepszych gemów jakie widziałem na tegorocznym US Open.Sabalenka pokazała dlaczego wciąż jest na topie…
3:1…Cóż powiedxzieć..To jest ten pokaz siły na który zanosiło się wcześniej.Odbudowała sie Sabalenka ale…To jeszcze nie koniec.
3:2…Gramy dalej :wink:
3:3 i mamy przełamanie do zera!!!Kapitalna gra Anisimovej.Nagle i z niczego…
4:3.Gem błędów i to z podwójnym w programie…Nie wiem czy zrywy Anisimovej,wystarczą na przedłużenie tego meczu…
5:3 po fatalnych i dziwnych błędach Amandy.Koniec?
5:4…No nieeee!!!Wymęczyła to Anisimova.Gramy dalej…

0:15…
0:30
15:30
30:30…Rany co za forhend!!!
30:40
5:5…No nie wierzę…Gramy dalej!!!
5:6 i to mimo podwójnego…Niesamowity mecz.No niesamowity!!!

This match is very far from over! Koniec cytatu.Zaraz zobaczymy czy tak będzie…

6:6…Miazga Sabalenki.Mamy tie break.Bloody hell!

5:1 dla Sabalenki…Wygląda na to że Amanda nie wytrzymała…
6:3…

Wygrała…Wygrała zasłużenie.Wielkie brawa dla Sabalenki bo mimo jakichś dziwnych chwil gdy nie gra w ogóle,jest po prostu najlepsza.Nawet jeśli gubi punkty i nie wiadomo co się dzieje…
Ona sobie wraca z tymi potwornymi forhendami i nie biegając,trafia.I,co ciekawe,SIĘGA po większość tych piłek które zabiłyby inne zawodniczki.
Ale bój się Aryna!
Iga Cie jeszcze dopadnie!!!

Na"otarcie łez",mamy sporą niespodziankę!
Maja Chwalińska wygrała WTA 125 w Montreux!
Polka wygrała tam min. z Arantxa Rus a także z Jil Teichmann…
W finale Łotyszka Semenistaja nie miała nic do powiedzenia…
Majka awansowała w rankingu o ok. 40 miejsc…Jeszcze jeden taki turniej i być może zapuka do top-100
A zaczyna sie dobrze bo Chwalińska w kolejnym turnieju w Lublanie,w 1 rundzie pokonała Szwajcarkę Kueng,w 2 setach…

Miną`l kolejny dzień a Chwalińska wygrała kolejny mecz.To już siódme spotkanie z rzędu!
Tym razem z zawodniczką gospodarzy,Dalilą Jakupovic. Tym razem 7:6;6:2

Wszyscy oczekują szybkiego awansu do top-100 ale…Tego się tak łatwo nie robi.Poczekajmy! Na razie cieszmy się bo Maja jest,jak to mówią,on fire! :wink:

1 polubienie

A w Seulu dziś Iga bezproblemowo wygrała z
z Cirsteą 6;3 6:2.

Na tym etapie,preferuje atletykę.
Ale migawki widziałem i faktycznie,wyglądało to na dosyć szybki mecz.

1 polubienie

Żeby Iga tylko dalej tak grała.

Teraz z Krejcikową.

1 polubienie

I tu mamy problem.A nawet dwa…
Zaczęły się już bowiem, rachunki dotyczące WTA-Finals.I jeśli ta “8” utrzyma się na swych pozycjach bez zmian,bedzie to chyba najmocniej obsadzony finał,jaki można sobie obecnie wyobrazic…
Krejcikova jest w rankingu, chyba za daleko by mieć jakiekolwiek szanse na awans.O tyle ważne ze jej forma ostatnio aż rwie w górę.
Musiałaby jednak wygrać wszystko co zostało do końca sezonu, co jest wykluczone.Podobnie jak starty we wszystkich turniejach…
Iga musi jednak cholernie uważać na Czeszkę!

1 polubienie

Eee…Pomyłka!Pomyliłem Krejcikova z Muchova.A ta jest na 15 miejscu, wiec też nic nie wskóra.Czeszka,podobnie jak odrodzona Osaka,ma ponad 1500 punktów straty do miejsca “8”

Z Krejcikova zdaje się, o świcie…Kolejne wyzwanie :upside_down_face::innocent:

Godz. 4.30 mojego czasu

Jest 3:0 dla Igi i wygląda to wspaniale..Oby to TRWAŁO bo jak wiemy doskonale,ten 4 gem bywa…rozmaity i dziwaczny.

Na razie Iga-dominator!

3:0 i 15:30

30:30…Kapitalna gra Igi!

1 polubienie

6:0 w pierwszym secie.

Szlag mi “pytamy” trafił…Na szczęscie jest Sky w telefonie…Cudowna gra Igi!!!

Teraz jednak 2:1 i…3:1 dla Igi.

Zabójcza gra naszej zawodniczki.Tak wygląda przewaga,inicjatywa…Przeciwnik,nawet taki jak Krejcikova,może tylko piłki odprowadzać wzrokiem!

3:2 i gra jakby się wyrównała.Jakby :innocent:Chwilami zle gra Iga teraz…

3:3 po dobrej,ciekawej grze..Czeszka wróciła z dalekiej podrózy…Co dalej?

I jest 4:3 ale teraz nie ma już mowy o egzekucji.Mecz wyrównany.

5:3 czyli przełamanie do zera….

6:3…Mecz zaczął się od połowy 2 seta.Niemniej pod stałą i niezwykle pewną kontrolą Świątek.Nie spodziewałem się aż takiej miazgi!

No brawo,BRAWO IGA!!!

1 polubienie

Świetny mecz Igi.:+1::clap:

1 polubienie

Czeszkę czeka jednak daleka droga do powrotu do”ekstraklasy”.

I pewnie dużo będzie zależało,po jakich”trupach”

1 polubienie

Świątek-Joint 6:0;6:2

Dziewiętnastolatka której nazwisko kojarzy mi się z zakazanym “szlugiem”,nie istaniała.Mecz do jednej bramki i chwilami aż przykro było patrzeć…
Ale to tak przez moment.Iga jak na razie,jest jak tornado i przede wszystkim,przyjemnie ogląda się mecz gdy ręce same składają sie do oklasków!
Mecz z Jekateriną chyba taki łatwy nie będzie,choć trudno nie zauważyć że w każdej kolejnej odsłonie,Iga traci coraz mniej gemów…
A przecież Australijka pokonała wcześniej Tauson!!! Tak więc z choinki się nie urwała!
Iga,please,wez ten turniej bo nie chcę nawet myśleć o tzw. słabszym dniu…

1 polubienie

No i finał…
Zaraz się zacznie…
Czy Iga potwierdzi tę niesamowitą formę z ostatnich dni?

Oby…