Weganskie zeberka? Chyba atrapa z gipsu?
A myślisz że nie wymyślili?
Wlasnie to mam na mysli.Nie wytrzymalbym gdyby ktos mi notorycznie psul przyjemnosc jedzenia.Jak juz mowilem,jestem w podejsciu coraz bardziej srodziemnomorski i coraz bardziej ten rodzaj przyjemnosci lubie.Plus oczywiscie wino.
i nagle ktoś ci substytuty wciska…
a ja sie rozgladam za bronia palna…
Będziesz ą palił?
Jesli chodzi o scislosc,nie pale juz 20 lat [rowno bedzie w sierpniu] i to sie nie zmieni.
ja nigdy nie paliłem
I slusznie.
Ja bylem w podwojnym niebezpieczenstwie bo LUBILEM palic.A nie ma gorszego wroga od nikotyny.To skrytobojca.Skutki prochow czy alkoholu mozesz latwo dostrzec.A palacz sobie zawsze “wytlumaczy” ze jemu to nie szkodzi a nawet uspokaja…
Ale na dwa tygodnie przed WTC,11.09,powzialem postanowienie i nigdy wiecej tego swinstwa do ust juz nie wzialem…
Jakby ktos przy mnie jadl szaszlyk z karaluchow to za moj zoladek nie ręczę.
Futerkowych od kolikow w gore tez nie jadam.
Ale to uprzedzenie kulturowe pewnie - to maskotki domowe, a nie potrawa.
Nad papuga bym sie zastanowila - to juz zalezy ile by halasu rano narobila.
Choc ostatnio mialam okazje “pogadac” z papuga - niesamowite jak potrafia imitowac slowa.
I jak chetnie sie ucza, zwlaszcza jak nauka poparta orzeszkami nerkowca
Jadłem już świerszcze. Po pijaku. ale nie były złe
Ja tylko mrowcze prazone jajeczka. W knajpie z meksykanska kuchnia prekolumbijska.
Nakewka w postaci tequili z robaczkiem i chinska nalewka na wezu i jakiejs salamandrze to tez sie liczy?
Owocow morza nie biore pod uwage, bo to normalka.
Ja też. Mniej więcej raz na tydzień. Dla zdrowia.
Ile takich świerszczy musiałbyś zjeść na obiad, aby się najeść? A czy te świerszcze nie mają uczuć? Nie boją się idąc “na rzeź” do garnka?
Niech sobie każdy je, co mu pasuje, ale niech nie zagląda innym do talerza.
Ropa naftowa napędzająca silnik ciągnika ciągnącego pług jest VEGE, bo bituminy w niej zawarte pochodzą w dużej mierze z obumarłych roślin.
.koń, jaki jest, każdy widzi.
Czy Wy mówicie ropa na olej napędowy? Jakoś mi się ten wyraz inaczej kojarzy
Olej napędowy wytwarzany jest w procesie destylacji z ropy naftowej.
Mi też. Ropa to po hiszpansku ubranie.
la ropa
el vestido
.coraz lepszy ten mój hiszpański.