W jaki sposób pandemia zmieni UE ? W jaki sposób UE powinna się zmienić?

A co by nie mówić Turcja też na swój sposób przeciwważy dla Włoch Francję … A jak sam Salvini dodał przyzwyczailiśmy się do dominacji niemiecko-francuskiej w UE …

Ale i tak już więcej sensu widzę w takim sojuszu włosko-polsko-węgierskim niż jak wcześniej PiS próbował robić, a więc zastąpić współpracę z Niemcami za pomocą Grupy Wyszechradzkiej … Czy też po prostu ograniczaniu wizji Niemiec Grupą Wyszehradzką …

Co by nie mówić Włochy po brexicie są trzecim najważniejszym państwem w UE nawet jeśli grozi im bankructwo, a na pewno kraj ten będzie słabnął w stosunku do Niemiec czy nawet Francji …

Z czego Czechy współpracują bardzo blisko mimo wszystko z Niemcami, a jak Słowacja to nie mam pojęcia …

Szkoda, że @Leone_Marco się nie odzywa :confused:

Mam nadzieję, że żyje, a teraz jest to osoba, z którą bym chciał najbardziej porozmawiać na tym forum jeśli chodzi o osoby nieobecne tutaj :slight_smile:

A to on żyje?
Miał swoje problemy.

1 polubienie

Jakie miał problemy ? Zdrowotne ? Wiem, że od czasów pandemii nie widziałem, aby się tutaj pojawił :confused:

Życie jest krótkie.

1 polubienie

Niestety tak, ale dobrze byłoby z nim porozmawiać jeszcze :confused:

Została nas garstka. A będzie jeszcze mniej.
Nie ma żadnej rotacji.

1 polubienie

Szkoda bo był naprawdę spoko :confused: Mam nadzieję, że żyje i nas kiedyś jeszcze odwiedzi :wink:

1 polubienie

Wczesniej. Z netu znikl w czerwcu 2019.

1 polubienie

Dobrze, że PiS się zorientował, że Czechy to bardziej z Niemcami wolą trzymać niż z Polską … Co do Słowacji to być może będą próbować (nie tylko Oni) przyciągnąć Słowację do nas poprzez tzw. Via Carpatie …

Pytanie czy to cokolwiek zmieni bo i tak najbogatszy region Słowacji, a więc region graniczący z Austrią ze stolicą w Bratysławie na pewno dużo bardziej ciągnąć będzie do współpracy z Niemcami i Austrią … Ewentualnie być może reszta kraju będzie w przyszłości dążyć do współpracy z Polską i Węgrami, ale takiej pewności nie mamy …

Pamiętajmy tylko, ze projekt Via Carpatii powstał już w 2006 roku, a więc nie jest to żadna nowość ani tym bardziej inicjatywa PiSu…

Ciekawe czy ewentualnie Turcy by nas przez nią nie mogli wesprzeć w przypadku ewentualnej wojny … Oczywiście to tylko i wyłącznie gdybanie z mojej strony …

Co do sojuszu włosko-polsko-węgierskiego to nie raz się przekonaliśmy, że z Orban nas wydymał, a Włochy mają takie problemy wewnętrzne, że żadnych inwestycji z ich strony raczej nie ma co się spodziewać …

Włochy mają chyba największe bezrobocie w Europie … Także sojusz ten może służyć nam jedynie do lepszego rozdawania kart przez Niemcy i Francję dla nas …

Joe Biden jakoś na samym początku po wygranych wyborach stwierdził, że Amerykanie przebadają stan swojej armii i na ten czas zostaną amerykańskie wojska, które Trump chciał wycofać…

A więc dają Niemcom czas na przygotowanie się ostateczne przed wyjściem części amerykańskiej armii z Europy …

Co dokładniej miałaś na myśli ?

dokladnie to
ma za soba i uczy sie na wlasnych pomylkach

1 polubienie

Rozumiem, że piszesz o rozpadzie ZSRR i że stara się tego uniknąć :wink: Ja tam takim optymistą nie jestem co do Rosji, bo wiem, że sytuacja tam ciężka …

ciezka to jest sytuacja niektorych prorokow j

Potem znów jakies teorie … Ręce opadaja …

3 polubienia

tylko krowa nie zmienia pogladow? kredyt okresla swiadomosc?

1 polubienie

Takie “srandemie” w dziejach ludzkości zdarzały się cyklicznie. W ciągu kilka lat setkami tysięcy znikały całe starożytne populacje. Czyżby wtedy już ktoś manipulował i straszył ludzkość? Pewnie jacyś starożytni iluminaci, masoni, a Gates żył już wtedy i inny Musk?
Te zarazy zaczynały się i kończyły na określonych obszarach, bo nie było takich możliwości przemieszczania się, jak dziś. No, ale wtedy Ziemia była płaska. Dziś według niektórych też jest.

3 polubienia