I to rozpędzono pałkami i gazem łzawiącym. Znacie jakiś inny kraj, gdzie rozpędzają demonstracje kobiet walczących o swoje prawa, bo jakoś mi się to wydaje znajome…???
A Ty? Znasz?
Polska do boju!
Iran.
Jemen…
Jeszcze pare lat temu,Arabia Saudyjska.
Myanmar…
Byl taki czas jeszcze w dobie wojny domowej Syngalezów i Tamili,na Cejlonie.
edit bo zapomnialbym…
Jest taki kraj w ktorym kazdorazowe pojawienie sie kobiety w rządzie lub na jakiejkolwiek scenie,konczy sie najczesciej jej śmiercią.To Pakistan.
Nie kobiety a wynajętych agentów chcących obalić obecną władzę wybraną w praworządnych wyborach przez znaczącą większość wyborców.
Ja prdl jak rzecznik PIS może takie coś mówić i spać spokojnie?
Jeszcze nasze taliby nie jezdza przeladowanymi terenowkami i Bogu w okno serii z AK nie posylaja. I poki co murale tez neszcze sie trzymaja.
Ale jak dlugo?
Ale latają przeładowanymi samolotami… Za to modły co dzień tak samo odprawiają.
Ale my nie mamy ropy…
Ale mamy prawa kobiet. Jak widzisz, to wystarczy…
I Indian brak…
Indian ma kolega pytający…
No fakt.
Raz dziennie tylko, moze jakis wieczorny paciorek? Talby obowiazkowo 5 razy. No i dilerow nie potrzebuja, bo sami towar produkuja.
Jarek i spółka całkiem nie dawno chcieli robić podwaliny pod swoje bojówki zakładając strzelnice bo nie ma służby wojskowej a młodzi powinni umieć obsługiwać broń ale projekt nie doszedł do skutku
A szkoda, strzelnica z dobrym instruktorem nie jest zla metoda szkolenia.
Moze unikneloby sie pewnych zachowan?
No i wielu by wypadalo nauczyc, ze najpierw sie bron odbezpiecza? I ze ma ona ponoc paskudny zwyczaj, ze raz do roku strzela sama?
Juz nie mowie o umiejetnosci odroznienia wiatrowki od broni na naboje ostre.
Ale znajac polskie realia to takie strzelnice w trybie ekspresowym zamienilyby sie w wylegarnie patologii.
Podobnie jak spora czesc silowni obecnie.
Właśnie znając życie od razu narodowcy i inni mądrzy by się dorwali do tej strzelnicy a potem to im tylko dać broń do ręki i od razu zaczęli by zbrojną krucjatę przeciwko LGBT murzynom nie katolikom i wszystkim innym nie pasującym do ich poglądów
A o odbijaniu broni przy wystrzale zapomniałaś?
Nic mi nie mow. Troche mialam okazje sobie na wojskowych strzelnicach postrzelac. Kalasza nie dali, bo uznali, ze po strzale nakryje sie nogami. Z zabytkow tez. A tetetki miewaly swoje narowy.
Ja ci mowia, ze masz pasc na ziemie to sie nie zastanawiaj.
Widziałem filmik z laską która oparła kolbę kbkms na policzku.