W Kabulu Talibowie rozpędzili protest kobiet walczących o swoje prawa

I to rozpędzono pałkami i gazem łzawiącym. Znacie jakiś inny kraj, gdzie rozpędzają demonstracje kobiet walczących o swoje prawa, bo jakoś mi się to wydaje znajome…???

7 polubień

A Ty? Znasz? :worried:

1 polubienie

Polska do boju!

1 polubienie

Iran.
Jemen…
Jeszcze pare lat temu,Arabia Saudyjska.
Myanmar…
Byl taki czas jeszcze w dobie wojny domowej Syngalezów i Tamili,na Cejlonie.
edit bo zapomnialbym…
Jest taki kraj w ktorym kazdorazowe pojawienie sie kobiety w rządzie lub na jakiejkolwiek scenie,konczy sie najczesciej jej śmiercią.To Pakistan.

5 polubień

Nie kobiety a wynajętych agentów chcących obalić obecną władzę wybraną w praworządnych wyborach przez znaczącą większość wyborców. :stuck_out_tongue_winking_eye:
Ja prdl jak rzecznik PIS może takie coś mówić i spać spokojnie?

3 polubienia

Jeszcze nasze taliby nie jezdza przeladowanymi terenowkami i Bogu w okno serii z AK nie posylaja. I poki co murale tez neszcze sie trzymaja.
Ale jak dlugo?

2 polubienia

Ale latają przeładowanymi samolotami… Za to modły co dzień tak samo odprawiają.

2 polubienia

Peru. Ale przynajmniej dzięki temu nie musicie dla ropy tłuc swoich lokalnych Indian… :wink:

1 polubienie

Ale my nie mamy ropy… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Ale mamy prawa kobiet. Jak widzisz, to wystarczy… :wink:

2 polubienia

I Indian brak…

2 polubienia

Indian ma kolega pytający… :wink:

2 polubienia

No fakt.

1 polubienie

Raz dziennie tylko, moze jakis wieczorny paciorek? Talby obowiazkowo 5 razy. No i dilerow nie potrzebuja, bo sami towar produkuja.

3 polubienia

Jarek i spółka całkiem nie dawno chcieli robić podwaliny pod swoje bojówki zakładając strzelnice bo nie ma służby wojskowej a młodzi powinni umieć obsługiwać broń ale projekt nie doszedł do skutku

3 polubienia

A szkoda, strzelnica z dobrym instruktorem nie jest zla metoda szkolenia.
Moze unikneloby sie pewnych zachowan?
No i wielu by wypadalo nauczyc, ze najpierw sie bron odbezpiecza? I ze ma ona ponoc paskudny zwyczaj, ze raz do roku strzela sama?
Juz nie mowie o umiejetnosci odroznienia wiatrowki od broni na naboje ostre.
Ale znajac polskie realia to takie strzelnice w trybie ekspresowym zamienilyby sie w wylegarnie patologii.
Podobnie jak spora czesc silowni obecnie.

2 polubienia

Właśnie znając życie od razu narodowcy i inni mądrzy by się dorwali do tej strzelnicy a potem to im tylko dać broń do ręki i od razu zaczęli by zbrojną krucjatę przeciwko LGBT murzynom nie katolikom i wszystkim innym nie pasującym do ich poglądów

3 polubienia

A o odbijaniu broni przy wystrzale zapomniałaś?

2 polubienia

Nic mi nie mow. Troche mialam okazje sobie na wojskowych strzelnicach postrzelac. Kalasza nie dali, bo uznali, ze po strzale nakryje sie nogami. Z zabytkow tez. A tetetki miewaly swoje narowy.
Ja ci mowia, ze masz pasc na ziemie to sie nie zastanawiaj.

3 polubienia

Widziałem filmik z laską która oparła kolbę kbkms na policzku.

1 polubienie