W tym domu straszyło...?

A co mam wiedziec lepiej?
U mnie duchy nie strasza.
Bo juz sie zapetlilam w dyskusji
A nawet jezeli to i tak maja konkurencje w postaci przeciagow i mikrowstrzasow sejsmicznych.
Solidniejsze trzesienia zirmi zdarzaja sie na szczescie stosunkowo rzadko.

1 polubienie

Ty jeszcze nie wiesz, jak, naprawdę smakują kopy od życia. Te wszystkie duchy, demony itp… to pikuś.

2 polubienia

Tego się niestety bardzo obawiam …

1 polubienie

Jak to co? Kto oświadczył, że gdy rozum śpi, budzą się demony? Kolega maciejka nie wie… :sunglasses: :rofl:

1 polubienie

Ano nie wiem … Przestańcie się zgrywać i powiedzcie wprost … Zaraz wyjdzie, że nie znam biblii haha XD

Jeżeli wierzysz, jak pisałeś wyżej, w różne demony itp, to dlaczego nie wierzysz w takie historie? Jeżeli ja tu was czytam i jestem wstanire uwierzyć w jedno to nie uważam żeby historia z zmarłym szwagrem była jakaś mniej prawdopodobna jeżeli i tak wierzę w coś czego “nie ma” xd

1 polubienie

To nie ma nic wspólnego z Biblią.

1 polubienie

Dlatego, że wg. biblii zmarli nie są w stanie się z nami kontaktować, a poza tym historię o śmierci klinicznej których się nasłuchałem co najmniej “wydają się być z tym poglądem sprzeczne” …

Bodajże w księdze Hioba tak jest napisane, ale wiem, że w NT też są odnośniki do tego poglądu …

To powiedz w końcu kto tak powiedział ?

1 polubienie

A… niejaki Goya y Lucientes, Franciszek zreszta. Nie tyle powiedzial co akwaforte stworzyl. Cykl Kaprysy
El sueño de la razón produce monstruos

2 polubienia

Coś w tym jest niestety …

Powyżej masz odpowiedź,

2 polubienia

Raczej nalezaloby przetlumaczyc potwory
Ale te na rycinie to maja takie jakies radosne pyszczki…

2 polubienia

Tak rozbudowałem temat, że prawie 100 komentarzy pod tematem :smiley: Ja to wszystko rozkręciłem haha :smiley:

1 polubienie

Koleżanko @okonek uprzejmie proszę powyższe wyróżnić kolorkiem.

1 polubienie

Czy to czasami nie Muranów jest blokowiskiem na kościach najbardziej?

2 polubienia

Dokładnie - to własnie dawne getto

3 polubienia

No właśnie, przypomniało mi się, że ówczesne władze zakazały ekshumumacji i budowano na tym, co jest.

3 polubienia

Stary ja co dzien od 20 słyszę wentylator. Tylko w nocy; Na przeciw mam pałac opuszczony od lat. To może tam?

1 polubienie

Pojęcia nie mam. Tak, jak i w opisanej przeze mnie sprawie.

1 polubienie