A co mam wiedziec lepiej?
U mnie duchy nie strasza.
Bo juz sie zapetlilam w dyskusji
A nawet jezeli to i tak maja konkurencje w postaci przeciagow i mikrowstrzasow sejsmicznych.
Solidniejsze trzesienia zirmi zdarzaja sie na szczescie stosunkowo rzadko.
Ty jeszcze nie wiesz, jak, naprawdę smakują kopy od życia. Te wszystkie duchy, demony itp… to pikuś.
Tego się niestety bardzo obawiam …
Jak to co? Kto oświadczył, że gdy rozum śpi, budzą się demony? Kolega maciejka nie wie…
Ano nie wiem … Przestańcie się zgrywać i powiedzcie wprost … Zaraz wyjdzie, że nie znam biblii haha XD
Jeżeli wierzysz, jak pisałeś wyżej, w różne demony itp, to dlaczego nie wierzysz w takie historie? Jeżeli ja tu was czytam i jestem wstanire uwierzyć w jedno to nie uważam żeby historia z zmarłym szwagrem była jakaś mniej prawdopodobna jeżeli i tak wierzę w coś czego “nie ma” xd
To nie ma nic wspólnego z Biblią.
Dlatego, że wg. biblii zmarli nie są w stanie się z nami kontaktować, a poza tym historię o śmierci klinicznej których się nasłuchałem co najmniej “wydają się być z tym poglądem sprzeczne” …
Bodajże w księdze Hioba tak jest napisane, ale wiem, że w NT też są odnośniki do tego poglądu …
To powiedz w końcu kto tak powiedział ?
A… niejaki Goya y Lucientes, Franciszek zreszta. Nie tyle powiedzial co akwaforte stworzyl. Cykl Kaprysy
El sueño de la razón produce monstruos
Coś w tym jest niestety …
Powyżej masz odpowiedź,
Raczej nalezaloby przetlumaczyc potwory
Ale te na rycinie to maja takie jakies radosne pyszczki…
Tak rozbudowałem temat, że prawie 100 komentarzy pod tematem Ja to wszystko rozkręciłem haha
Koleżanko @okonek uprzejmie proszę powyższe wyróżnić kolorkiem.
Czy to czasami nie Muranów jest blokowiskiem na kościach najbardziej?
Dokładnie - to własnie dawne getto
No właśnie, przypomniało mi się, że ówczesne władze zakazały ekshumumacji i budowano na tym, co jest.
Stary ja co dzien od 20 słyszę wentylator. Tylko w nocy; Na przeciw mam pałac opuszczony od lat. To może tam?
Pojęcia nie mam. Tak, jak i w opisanej przeze mnie sprawie.