na razie niech inni się boją - mamy formę
Jeszcze przyjdzie na to czas.I to juz niebawem.
i dobrze - trza kuć żelazo póki gorące (forma nie trwa wiecznie)
Zgadza sie.Tyle juz sie wydarzylo w skokach ze i z utratą formy trzeba sie liczyć.To co sie dzieje z Eisenbichlerem to najlepszy dowod i przestroga jednoczesnie…
A i Granerud nie jest sobą w chwili obecnej.Tutaj wyraznie rozchwiana psychika niedojrzalego chlopaka bierze góre…
Granerud, troche przypomina mi Małysz/Schmitt.
Jak dobrze wiemy skoki to głowa. Oczywiście trzeba mieć formę i mile widziane doświadczenie. Jednak głową się wygrywa. Może to nie zawsze jest sportowe, ale po latach, oglądając kroniki - czy też w samej historii zostają ci co wygrali.
Kiedyś miałem szefa, który mówił: nie znosisz pary?, to po co pchasz się do pracy do kuchni.
Troche za wczesnie by go osądzać.To dzieciak.A poza tym,pierwszy TAKI sezon w karierze.Za rok bedziemy wiedzieli czy w ogole warto poswiecac mu tyle uwagi.Wielu Finów i Norwegów uskutecznialo jazde po bandzie i Granerud nie jest na tej mapie,nikim specjalnym.
zauważam że Norwegowie podobnie jak i Holendrzy mocno zadzierają nosa do góry.
Dobre chociaż tyle, że niemiaszki w końcu dobrze grają nasz hymn. Mam nadzieję że “nasi” zrobią wszystko by parę razy jeszcze poleciał
Wczoraj kwalifikacje ogladalem na niemieckim kanale.Spokojna stonowana transmisja.I tych kilka slow pod adresem Stocha,nawet glupek by zrozumial…Jeden wielki ZACHWYT i teksty w ktorych wraca jak bumerang gadanie o historycznych dokonaniach…
Nic mi nie wiadomo o Holendrach ale norwescy średniodystansowcy usmiechaja sie tylko do Anglików,podczas mityngów.Sa wspaniali ale na bieżni.Poza nią juz znacznie gorzej
Ale nie róbmy kolejnej,klasycznie polskiej,nagonki.Przeciez wystarczy spojrzec by dostrzec roznice miedzy np. pimpusiem Granerudem a R.Johansonem.
O wspanialym niegdys Tommy Ingebrittsenie nie wspominajac…
Niestety nie oglądałam ale śledziłam relacje w necie. Pamiętam jak jakiś czas temu wypowiedziałam się tutaj,że skoczkowie wykażą się w obecnym sezonie i osiągną piękne wyniki i pamiętam też sceptyzm niektórych odnośnie moich słów.
Jestem ogromnie dumna i szczęśliwa i pełna sympatii dla naszych skoczków.
Polscy skoczkowie są niezwykle popularni w Niemczech i doceniani. Małysz, Stoch, Kubacki, to nasze wspaniałe wizytówki w krajach, gdzie znane są skoki.
Ja byłem bardzo sceptyczny.
No to brawo Ty
Fakt,bylem sceptykiem choc z pewnoscia nie najwiekszym.
Skoki wlasnie takie są.Przewidywania bardzo rzadko sie sprawdzaja.No chyba ze ma sie WIARE I NADZIEJE
Będe teraz zasiegal Twojej opinii!
o dziwo nawet w hiszpanskich wiadomosciach byla krociutka, ale jednak wzmianka o Stochu.
To nie byłam ja
Ja, cały czas czuję, że Andrzej Stękała stanie na pudle w tym sezonie.
Jest stabilny, stale depcze po piętach najlepszym. Jako samozwańczy trener uważam, że powinien ten czas wykorzystać. Po sezonie może sobie namieszać w głowie chcąc coś zmienić-uskutecznić, i skończy jak M.Kot.
Lepiej nie , ale naprawdę czułam, nawet nie chodzi o to,że wierzyłam bo to osobna kwestia, po prostu czułam to :)) @collins02.
Wiem @birbant :)) To w tej chwili nie ma znaczenia,najwaźniejsze,że jest tak pięknie i możemy się wspólnie radować i wzruszać :))
no to pobawcie sie testem
moja zgadnac 53%, czyli cuda na swiecie sie zdarzaja
Komplet bez cienia wątpliwości.
15/15…Ze spokojem.