Wiecie co mam?

Cukrzycę (się okazało). Dopiro za dwa dni będę miała lek i glukometr. Ale, baba głupia, wypyłam 10 dni temu piwo. I pewnie, na skutek hopów cukru, mam zdrętwiałą lewą stronę (noga, ręka, policzek) co skutecznie utrudnia mi życie. Czy, po lekach i diecie to mi kiedyś przejdzie? Wolę wiedzieć.

4 polubienia

Oj takie dretwienie to nie cukrzyca raczej. Neurolog by sie przydał.
Z cukrzycy sie wychodzi, nie zaesze od razu insuliniowo.
Kwestia jak zareagujesz na dietę i leki
Ja gdzieś w Polsce powinnam niec opracowania dotyczace zywienia przy cukrzycy. Jesli ktos się tym nie zaopiekowal, to bym Ci podesłała

4 polubienia

Ale napisano o tym drętwieniu i mrowieniu. Ja już myślałam że to wylew ale było pogotowie i wykluczyki. Dzięki za odpowiedź. Poczekamy, zobaczymy…

2 polubienia

Z cukrzycy to się nie wyleczysz, ale można z tym żyć. Dieta, leki…

W moim najblizszym otoczeniu tacy byli i są. Dobrze, że informują o tym czy innych schorzeniach czy fobii , bo przecież nie zaprosze kogos na obiad czy jakies spotkanie i bede próbowała nakarmic tym co niezdrowe czy dla nich niesmaczne.

2 polubienia

Może to tzw. stopa cukrzycowa?
Ale to kurcze jakaś epidemia, w ciągu kilku ostatnich tygodni trzy moje znajome dowiedziały się, że mają cukrzycę. :
slightly_frowning_face
(

3 polubienia

Ołomatko!!!

1 polubienie

To może być neuropatia cukrzycowa. Ale ona nie pojawia się już teraz a to trwa.

1 polubienie

Stopa cukrzycowa to nie drętwienie a nie gojące się rany. I co najgorsze w Polsce nie bardzo potrafią to leczyć.

3 polubienia

ee nie przesadzaj to nie wyrok i diety przy dobrze dobranych lekach nie ma potrzeby jakoś szczególnie zmieniać.

Iii tam stopa…moze tylko polineuropatia przez zaniedbania szybciej postapila… mase ludzi podobno niewie, ze ma problem z tarczyca albo cukrzyca.

3 polubienia

Upierdliwa choroba. Będę codziennie pił za twoje zdrowie. Zaczynam teraz
:beer:

2 polubienia

Aha dlaczego glukometr dopiero za 2 dni? U twojego lekarza domowego powinnaś dostać od ręki. Co prawda zazwyczaj to najgorsze glukometry, lepsze mają diabetolodzy ale jednak zawsze.

1 polubienie

Bo nie wychodzę z domu (depresja, kręgosłup; zwlaszcza depresja) i leczę się przez teleporady. Lekarka zlaciła badanie krwi i wyszla cukrzyca. Leki kupuje mi kolezanka, ona też kupi mi glukometr. Sama ma cukrzycę, więc wie o co chodzi. Będzie u mnie w czwartek. Aha, jeszcze wyczytałam ,że przyczyną może być depresja i lęk, a w to jestem bogata!

1 polubienie

800 999 090 zadzwoń powiedz że wykryto u ciebie cukrzycę i że słyszałaś że możesz za darmo otrzymać glukometr.
jak spytają o model to podaj ten https://www.diabetes.ascensia.pl/produkty/contour-plus-one/
Wysyłają za darmo, paski są refundowane a to jedne z najdokładniejszych i pozwalających na “dolanie kropli krwi” jeśli za małą na pasku umieścisz. Ale przy okazji masz rozwiązaną zagadkę z bezsennością. Powiedz czy jednak brałaś nasen?

1 polubienie

Dowiedz się, kiedy można dostać się do diabetologa, bo się czeka. Cukrzyca to poważna rzecz, współczuję.

1 polubienie

No nie wiem?
Raczej schabowego w panierce z zasmażana kapusta i piwa bym nie polecala?

Zależy jak kto reaguje. Ja po piwie miałem raczej niski cukier. A schabowy z umiarem jak najbardziej.

1 polubienie

Wiesz jaka jest kolejka do diabetologa? obecnie na wrzesień 2026:)

Tak, brałam, jaoś działa. Jeszcze mam spróbować noctis. Spróbuję, ale na razie mam jeszcze z zapasów nitrazepam który dziala bardzo dobrze, ale w cholerę wycofali. Aha, czy mogę czasem wypić piwo?

1 polubienie

Schabowy to jest jedno z mies polecanuch orzy cukrzycy, chude z lopatki tez, ale nie w panierce, a raczej peczone lub z rusztu.
Na samym kurczaku bez skóry i indyczynie sie nie da…
Maz miał cukrzyce, lekarz twierdzil, ze odrobina, tal dla smaku to nic nie zaszkodzi. Byle zmienic nawyli zywieniowe - kilk posiłków i odpowiednio zestawionych. To nawet i naleśniki z powidlami mozna od czasu do czasu.