Wierzycie że Wyszyński przyczynił sie do cudu uzdrowienia?

Produkcje bazarowe sa znakomite… :weary:

1 polubienie

@elsie dlatego,nie jestem religijny,jestem wierzacy i to mocno.
I nie jestem nawiedzony,czy powolany,do gloszenia wiary. Jedynie nie zapieram sie jej.

3 polubienia

Ja też nigdy nie zaakceptuje kultu obrazów w kościele!

3 polubienia

Owszem mam obrazy/obrazki w domu,ale dlatego,ze mi sie podobaja.
W sumie trzy,sa haftowane.prezent od znajomej.

1 polubienie

Lech to juz sie modlic nie moze, bo nie zyje.
Ale logika i wiara w parze nie chodza.

@Wabbit A technologia z czego się rodzi? Z religii?

1 polubienie

Religia, to doktryna, dogmat. Nauka, to szukanie.

3 polubienia

No to tak jak ja!

Następny do beatyfikacji Lech Kaczyński. Podobno modlitwy do niego przyczyniły się do powstania potężnego, polskiego państwa dobrobytu. Episkopat uznał już ten wielki cud. Teraz tylko wysłac papiery do Watykanu i czekać.

4 polubienia

Za Papy Frania sie nie doczeka!!! I Bogu niech beda dzieki…

2 polubienia

Nie bój, nie bój, następnym papieżem będzie Rydzyk! I Polacy zostaną narodem wybranym

2 polubienia

Czy pozwolisz, ze w to nie uwierze? Predzej w ekskomunike…!!!

1 polubienie

Nie prawda. Będzie wybór miedzy jego świątobliwością Jędraszewskim a jego wysokością Rydzykiem. Tylko Polska ma tylu znakomitych kandydatów.

1 polubienie

Co Ty znowu, Jedraszewski sie szykuje… Tyle, ze obaj chopcy w sukienkach najpierw kardynalami zostac musza.

3 polubienia

A Papa tego nie zauwaza!!!

1 polubienie

Zrobią se nawzajem lachę i jakoś sie dogadają. W końcu najważniejsze są pieniądze.

1 polubienie

Nie wszystko w religii jest dogmatem.
Natomiast wiara jest nieustannym poszukiwaniem ktoremu zadna nauka nie jest w stanie ani przeszkodzic,ani zapobiec.

Wiara to poszukiwanie bez końca. Bez efektów
Nauka daje częściowe rozwiązania i możliwości ich modyfikacji.

No akurat Ty o efektach jako ten ktory raczej gardzi niz poszukuje,nic napisac nie mozesz bo nie wiesz.

Ludzie poszukują w wierze cudów, nadziei, szczęścia. Próbują to znaleźć w modlitwie, na pielgrzymce, w kościele. Znajdują jedynie nadzieję.
Nauka daje coś co można zobaczyć, dotknąć i poczuć. Opiera się na doświadczeniu, wiedzy i silne umysłu.

1 polubienie